Sayfa 205/1000 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 1,633 - 1,640 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

1.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Şaka ile karışık bir video paylaşmam gerek sizinle

https://twitter.com/BloombergHT/stat...49133981663232

Eh gidi eski kurlar..
    ahh ahh bu günlerde powerpc umutabi bizi çok uyardı adamlara neler dedik neler ozaman girseydik patlamış mısır cips açıp bloom izlerdik komedi için

2.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Cümleyi anladım ama nedenini anlamadım . Neyse her şeyi de anlamaya çalışma ukalalığına girmeyim
    Kazandığımın tamamı döviz olduğu için eğer tasarruflarımı da döviz olarak tutarsam sistem hedge edilmemiş oluyor. Aksi taktirde herhangi taraftan gelen bir darbe (TL ya da döviz tarafından) yüksek kar ya da yüksek zarar oluşturabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bu ekran yıldızlarını, ibreti alem için, bir aylığına ekonomi yönetimine getireceksin...

Eminim, başarısızlıklarına mutlaka bir diyecekleri olacaktır.

Bu iri yarı ekran analistlerinin adı bizim aramızda "kalın mok"...

En iyi becerdikleri iş odur.
    Evet bora abi geçen ağustos ayında yapılan yayınları çok iyi hatırlıyorum faiz kelimesi adeta yasaklı kelime ilan edilmişti mb faiz artırmalı diyen ekonomistin sözü kesiliyor faiz çözüm değil doları akışına bırakmak lazım su akar yolunu bulur yorumları yapılıyordu şimdi ise bakıyorum çoğu TL mevduat cazip hale gelmeden bu iş çözülmez diyor

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,302
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kazandığımın tamamı döviz olduğu için eğer tasarruflarımı da döviz olarak tutarsam sistem hedge edilmemiş oluyor. Aksi taktirde herhangi taraftan gelen bir darbe (TL ya da döviz tarafından) yüksek kar ya da yüksek zarar oluşturabilir.
    Farklı hayatlar, farklı şartlar, farklı bakış açıları. .. Biz TL den kurtulamaya çalışırken senin TL ye yatırım yapmana şaşırdım açıkçası abi Ama anlamaya çalışmıyorum.

'' Eğer oradaki sen değilsen, anlayamazsın ''

Jack London

doalrları satıp faize yatırsam iyi kazanırız gibi
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben de aynı stratejideyim ama tam ters pozisyonda kazandığım TL'de kazanacağım dolarda. Full hedge.
    amerikalı coniler de hedge etmek için tl alıyorlarsa faydalı bir şey galiba deyip ben de yapardım ama yapmıyorlarmış, öyle duydum
    yatırım tavsiyesi değildir.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by gecceanduana Yazıyı Oku
    Yatırımcıyı kazıklamayacaksın,
    Mokunla kavga etmeyeceksin,
    Ayırıcı değil birleştirici olacaksın,
    Tükürdüğünü yalayacak hareketlerde bulunmayacaksın,
    Üretimi bitirip ithalata bağımlı olmayacaksın,
    Her moku ben biliyorum demeyeceksin,
    Paket açıklarken paketini açık bırakıp güldürmemek,

Yani bunların tek bir çözümü var ülkenin refahı için. Gitmek. Kimseye gerek kalmaz
    Wishful thinking

8.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Farklı hayatlar, farklı şartlar, farklı bakış açıları. .. Biz TL den kurtulamaya çalışırken senin TL ye yatırım yapmana şaşırdım açıkçası abi Ama anlamaya çalışmıyorum.

'' Eğer oradaki sen değilsen, anlayamazsın ''

Jack London
    Buradaki temel amaç ne olursa olsun çok büyük kar ya da çok büyük zarar durumunu engellemek. Varlığın dengeli olarak büyümesini sağlamak. Örneğin %100 deval olsa ya da TL 5 yıl aynı değerde kalsa da 10 yıl sonraki toplam varlığının bu dalgalanmalardan etkilenmemesini sağlamak gibi düşünmeli.

Herkese göre bir model değil. İhracat veya muadili dövize endeksli gelir olmalı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 205/1000 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •