Originally Posted by
stonhand
Yahu adamlar koalisyon vb. Neyse ne yüzde 52 aldimi aldı ve bu oy oranı başkanlığa yetiyormu yetiyor yani ortada bir sıkıntı yok.
Dolar 10 TL de olsa hatta 20 TL de olsa bu adamalarin kemik oyu yüzde 50 altına düşmez, Venezüella nasıl maduro maduro diye yüzde 1 milyon enflasyonla orgazm oluyorsa bizdede bir şey olmaz .
Hani ben ciddi anlamıyorum s400 alınmazmis, yahu sebep ne dolarmi artar yahu artsın adamın umrundami.
Bu adamların tek derdi kriz yaratıp nemalanmak yahu bu kadar basit.

Originally Posted by
deniz43
Papaz olayı ile S-400 olayının farkı,ilki 2 ayaklı ABD ve Türkiye arasında olaydı ,ikincisi ise 3 ayaklı bir olay,burada Rusya da tahtaravallinin diğer ucunda S400 ü alsan da büyük maliyeti var almasan da.Ama gözüken almaları kesin gibi,nedenini burada yazmayacagim ama dün DW'de satır arasında -dikkatli okuyanlar için- yazıyordu.Peki piyasa bunu niye hala fiyatlamıyor,büyük oyuncular hala pozisyonlarını ayarlayamadılar ondan bence,Tabii kamunun kurlarda ve faizlerde fiyatları suni dengelerde tutmak için büyük çaba göstermesinin de bir etkisi var .Ama gerçek fiyatlamanın yapıldığı piyasalar da var, o da CDS piyasası ,oradaki piyasa gerçek, fiyatların doğal dengesinde oluştuğu ,dışarıdan müdahale edilemeyen bir piyasa. CDS 'lerin 500 ü aşmasindan , nasıl bir dalganın üzerimize geldiğini anlayabiliyoruz.

Originally Posted by
dimitris
Rahip olayı kullanılabilecek son noktaya kadar kullanıldı. Bunun bahanesiyle dolar 5 ve 6 lira arasına yerleştirildi. 3.5 ten kalkan dolar 5.5 ta yerine oturdu . Kimse de bir şey demedi. İstanbulmuş, ne istanbul 'u kardeşim adam 52 aldı.
S- 400 olayı da benzer şekilde kullanılacak.
Gündem oluşturup bir şey hakkında konuşmamızı istiyorlarsa, bilinki asil konuşmamız gereken o konu değildir.
S400 arayıp da bulamadıkları bir kriz (ve mağduriyet fırsatı), ve katılıyorum millete giren kazık zerre kadar umurlarında değil. Zaten kendi yalaka elit takımı insider olduğu için her türlü volatiliteden nemalanıyor, cepler şişiyor.
Savunma bakanı hazretleri "Derdest Hulusi" de söylemişti yaptırımlar için önlem alıyorlarmış. Yardım kapmanyası başlatmak da bunun bir parçası olabilir. A.K. Partisi'nden değil de halkın bağrından çıkan bir kampanya (eğer yersen) tam da bugünlerde sözü edilen beka meselesi ekseninde cuk diye oturur. Önümüzdeki günlerde gündemi meşgul etmek için de güzel bir malzeme. Bakalım ne kadar yayılacak göreceğiz.
Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun
Yer İmleri