-
Oyun teorisine buyuk katkida bulunan Amerikali Nobel Odullu matematikci John Nash'in (John Forbes Nash Jr.) dogum yildonumu (13 Haziran 1928)

"Hayatimin en onemli kesfini yaptim. Gercek mantik, sadece askin gizemli denklemlerinde bulunabilir."
-
Amerikali Psikoanalitiker, Psikiyatrist, Psikoterapist ve yazar Irvin D. Yalom'in dogum yildonumu (13 Haziran 1931)
"Tek kiside odaklanan guclu sevgiden sakinin; bu, insanlarin bazen sandigi gibi, askin safliginin kaniti degildir. Boyle her seyi disarida birakarak bir kapsule hapsedilmis -kendi kendisiyle beslenen, baskalarini umursamayan ve onlara bir sey vermeyen- bir ask, kendi uzerine cokmeye mahkumdur. Ask, iki insan arasinda parlayan bir tutku kivilcimi degildir yalnizca; aska dusmekle, askin icinde ayakta durmak arasinda sonsuz fark vardir. Ask, bir varolus bicimidir. Vurulmak degil, vermektir. Bir tek insanla sinirlanmis bir eylem degil, genel anlamda bir iliski kurma bicimidir." Askin Celladi ve Diger Psikoterapi Oykuleri

"Beware the powerful exclusive attachment to another; it is not, as people sometimes think, evidence of the purity of the love. Such encapsulated, exclusive love - feeding on itself, neither giving to nor caring about others - is destined to cave in on itself. Love is not just a passion spark between two people; there is infinite difference between falling in love and standing in love. Rather, love is a way of being, a giving to, not a falling for; a mode of relating at large, not an act limited to a single person."
-
6 Haziran 1944 tarihinde (James Francis Ryan) Er Ryan'i kurtarmak icin yola cikan Captain John H. Miller (Kurgusal karakter) ve timi, 13 Haziran 1944'de Fransa, Ramelle'de Ryan'i buldular.

-
Japon yazar Osamu Dazai’nin olum yildonumu (13 Haziran 1948)
“Anne, son zamanlarda insanlari hayvanlardan ayiran tek ozelligin ne oldugunu kesfettim. Biliyorum, insan konusuyor, insan akilli, insan dusunuyor, insanin sosyal bir duzeni var; ama butun hayvanlarda bunlardan az cok yok mu? Belki hayvanlarin da inanclari vardir. Insan tum Yaradilisin efendisi olmakla ovunuyor; ama esasta, diger yaratiklardan pek farki olmadigi anlasiliyor. Oysa insanin yine de ayri bir ozelligi var. Belki beni anlamiyorsunuz. Hayvanlarda hic olmayan bir sey, insanin kendisine ait bir sey: O da sir. Ne dersiniz?” Batan Gunes

“Mother, recently I have discovered the one way in which human beings differ completely from other animals. Man has, I know, language, knowledge, principles, and social order, but don't all the other animals have them too, granted the difference of degree? Perhaps the animals even have religions. Man boasts of being the lord of all creation, but it would seem as if essentially he does not differ in the least from other animals. But, Mother, there was one way I thought of. Perhaps you won't understand. It's a faculty absolutely unique to man - having secrets. Can you see what I mean?"
“Horiki'nin o farkli guzel gulumsemesi karsisinda aglamis, karar vermeyi ve direnc gostermeyi bir yana bırakip arabaya binmis, buraya getirilince de cilgin sinifina konmustum. Su an, buradan cikacak olsam bile, bir ‘cilgin,’ hayir bir cokkun oldugum damgasini yuzumde tasirim herhalde.
Insanligimi yitirdim.
Artik ben, asla bir insan degilim.” Insanligimi Yitirirken

“I had wept at that incredibly beautiful smile Horiki showed me, and forgetting both prudence and resistance, I had got into the car that took me here. And now I had become a madman. Even if released, I would be forever branded on the forehead with the word ‘madman,’ or perhaps, ‘reject.’
Disqualified as a human being.
I had now ceased utterly to be a human being.”
-
Stanley Kubrick’in Lolita’si 13 Haziran 1962’de New York’ta gosterime girdi.

-
Fransiz yazar, romanci ve film yapımcisi Virginie Despentes’un dogum gunu (13 Haziran 1969)
“Tecavuz bir ic savastir, bir cinsiyetin digerine, ‘Senin tum haklarini elinden aliyorum, seni kendini kucuk, kabahatli ve asagilanmis hissetmeye zorluyorum’ diye ilan ettiği politik bir orgutlenmedir.” King Kong Teori

“Le viol, c’est la guerre civile, l’organisation politique par laquelle un sexe déclare à l’autre : ‘je prends tous les droits sur toi, je te force à te sentir inférieure, coupable et dégradée.’ “
“Cunku bastan cikarici ama ****** olmayan, iyi bir evliligi olan ama geri plana atilmamis, calisan ama erkegini golgede birakmamak icin asiri basari sahibi olmayan, zayif ama kafayi rejimle bozmamis, estetik cerrahlarin mudahalesi olmadan her daim genc kalan, bebek bezleri ve okul odevlerinden bezmeyen ama hur bir anne olan, evi cekip cevirmeyi beceren ama geleneksel ev kadini gibi de olmayan, bir erkekten daha az olmak kaydiyla kulturlu olan beyaz kadin ideali, her ne kadar kendini haybeye paraliyormus gibi gorunse de surekli basimiza kakilan ve onun gibi olmak icin cabalamamiz gereken bu mutlu beyaz kadinla su veya bu sekilde hicbir zaman, hicbir yerde karsilasmadim. Icimden bir ses bu kadinin var olmadigini soyluyor.”

“Parce que l'idéal de la femme blanche, séduisante mais pas pute, bien mariée mais pas effacée, travaillant mais sans trop réussir, pour ne pas écraser son homme, mince mais pas névrosée par la nourriture, restant indéfiniment jeune sans se faire défigurer par les chirurgiens de l'esthétique, maman épanouie mais pas accaparée par les couches et les devoirs d'école, bonne maîtresse de maison mais pas bonniche traditionnelle, cultivée mais moins qu'un homme, cette femme blanche heureuse qu'on nous brandit tout le temps sous le nez, celle à laquelle on devrait faire l'effort de ressembler, à part qu'elle a l'air de beaucoup s'emmerder pour pas grand-chose, de toutes façons je ne l'ai jamais croisée, nulle part. Je crois bien qu'elle n'existe pas.”
-
John Travolta ve Olivia Newton-John’in basrolunu paylastigi muzikal Grease, 13 Haziran 1978’de New York’ta gosterime girdi.

-
New Jerseyli rockcilar Bon Jovi grubu, 7.studyo albumu Crush’i 13 Haziran 2000 tarihinde Island Records etiketiyle piyasaya surdu.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri