Denizbank CEO su deniz ateş adı geçiyor şimdide bu işin boku çıktı koktu artık
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Denizbank CEO su deniz ateş adı geçiyor şimdide bu işin boku çıktı koktu artık
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
servet vergisi konusu makul seviyelerde tanimlandiktan sonra yeni kaynak yaratma noktasinda kotu secenek degil aslinda
bu secenegi asiri olumsuz algilamamak gerekir diye dusunuyorum
önemli olan bu uygulama ensasinda kayirici bir tavir sergilememek, objektif ve makul kriterlere uygun davranmak ve bir takvime baglamak.
bu iktidar ile basarilabilir mi ? zor
ama mesela sn. hamza sütbiyiktan baslanilabilir [emoji4]
Hamza kardeş kaçın kurrası? Yiyici iktidarımızın neler yapacağını çoktan öngörmüş tedbirini almıştır.
Bu iktidar döneminde kaynakları sömüren kamunun (asker, polis,din görevlisi, imam hatiplerv.s.) artan istihdamı olmuştur. Servet vergisi yatırıma teşvik edilmesi gereken özel teşebbüsün tümden caydırılması anlamına gelecektir. Sizin de dediğiniz gibi bu iktidarla gelecek bir emlak vergisinin hiç şansı olmaz. Krizi daha da derinleştirdiği ile kalır.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Trump 29 Haziran Cumartesi yani yarın iki önemli konuyu görüşücek. TSI ile 05.30'da Çin lideri Xi ile tarifeleri, 07.05'te CB Erdoğan'la S-400 ve F-35'i konuşacak.
Bu görüşmelerden sonra Temmuz için dolar ve ons altın tahminlerini alalım.
Ons altın fed faiz indirimi beklentisiyle, ticaret savaşları ve İran gerilimiyle 1500 dolar olabilir.
Dolar ise içerde merkez bankası faiz indirimi ve S400 ile ilgili olası yaptırımlarla 6.50 yi görebilir.
Zenginden daha çok vergi almak (vasıtasız vergiler yolu ile), sosyal devlet olma iddiasındaki devletlerin başlıca görevi olmalı.
Ama kazın ayağı, malum, öyle değil.
Zengini sevdiğini açıkça ilan eden The rahmetliden sonra, son 17 yıldır "kendi zengini kendin yarat " politikası, bu yöneticilerle devletimizin şiarı oldu.
Devletin bu politikalarının sonunda borca gömülmesiyle önerilen "yaygın" servet vergileri, kusura bakmayın bana yeteneksiz ve sorumsuz yöneticilerle müflis hale düşen futbol kulüplerimizin, piyangolarla taraftarının ümüğünü sıkarak (ya da ekranda zevkten bayıltarak) para toplamasına benziyor.
Bana ve adalet duyguma sorarsanız (kimsenin sorduğu soracağı da yok biliyorum) , maça bilet parasını zor üleştiren taraftar değil, kulüpleri o hale kim getirdi ise onlar versin paraları...
Tekrar dönüp de servet vergilerine dönecek olursak, son onyedi senede, devlet eliyle kim milyarder oldu ise, onlar versin vergileri derim...
Derim de, amiyane, "what fayda"?
Yer İmleri