Sayfa 292/981 İlkİlk ... 192242282290291292293294302342392792 ... SonSon
Arama sonucu : 7848 madde; 2,329 - 2,336 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - II

1.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Şuan indirim denilen şey resmen dalga geçmek zaten.
    2017 yılında 1600cc araçlardaki ötv %45'ten %60'a çıkarıldı.
    Şimdi ekonomik daralma ortamında %45'e indirilmiş bir yıldır müjde müjde

%45 üzerinden indirim hesap edilecekse bu vergi %20 veya %25'e çekilmeli ki insanlar alıma teşvik edilebilsin.
    Diğer türlü aklı olan almamalı.
    Evet 2009 global krizinde öyle yapılmıştı. Sanırım %10-%15 gibi bir seviyeye çekilmişti ÖTV. Ama o zaman mali politikalarda oyun alanı daha genişti.
    Şimdi aynı şeyi yapmak çok zor.
    Ayrıca ÖTV oranı %10-15'e çekile dahi ekonomik durgunluktan dolayı satış adetleri belirgin şekilde artmayabilir.
    Bu da vergi gelirlerinin çok daha keskin şekilde düşmesi anlamına gelebilir.
    Çok çok zor bir denge.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Demeçler hep aynı sevgi pıtırcığı gibi Trump tan.Ama sonuç varmı ne ticaret savaşında ne S400 konusunda yok.Hep laf icraat yok.

3.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    * (S-400'lerle ilgili) Ülkemizi düşünüyorum ama Türkiye'ye adil davranılmadı. Evet, son dakika: Trump, Türkiye'yi seviyor Erdoğan çetin biri ama ben iyi anlaşıyorum, adaletsiz davranıldığını düşünüyorum.
    Pazartesi günü TV'lerde Turp'un faydaları ile ilgili haberleri izleriz desenize

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet global 2009 krizinde öyle yapılmıştı. sanırım %10-%15 gibi bir seviyeye çekilmişti ÖTV. Ama o zaman mali politikalarda oyun alanı daha genişti.
    Şimdi aynı şeyi yapmak çok zor.
    Kredi faizleri geçmişe göre oldukça yüksek. (2011-2014)
    Bu indirim yapılsa dahi müthiş bir talep patlaması olmayacaktır.
    Gelir yok, parası olan insanlar yine araç temin edecektir.
    Bu da ya faizdeki ya altındaki ya da dövizdeki paranın çözülmesine sebebiyet verebilir.
    İndirimin oranı çok iyi ayarlanmalı.
    Devlet elbette 1-2 yıl daralmayı seçer ise hiç indirim yapmasın.
    Ancak bütçede de açık var.
    Bu borçlar öyle böyle bir şekilde ödenecek.
    Zamanında Mehmet Şimşek'in (ÖTV için söyleyen Naci Ağbal olabilir) sözlerinden aklımda kalanı aktarmak isterim.
    Araçlardan ÖTV ve MTV en kolay vergi topladığımız alan. Bu yüzden MTV'yi şu kadar ÖTV'yi de %45'den %60'a yükseltiyoruz.
    Şimdi vergi toplanamıyor ise yapılacak şey belirlidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Japonya'da ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi:

Trump: Türkiye'nin S-400 alım planı ABD için karışık bir konu, yaptırımlar görüşülüyor

Erdoğan: S-400 alımında geri adım atılmayacak

6. Yeminle Allahtan piyasalar kapalı salak sulak haber akışı var
    Sputnik demiş trump türkiyeyi seviyor ulan olumlu haber akışı yapacaklar diye bokunu çıkardılar resmen.

Beyaz saraydan Resmi açıklama '' Trump s400 konusunda endişelerini dile getirdi '' manyak bunlar yeminle Allahtan piyasalar kapalı. Salak sulak ajanslar kudurdu bugün gene.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

7. IMF'ye göre, 2019 yılında yaklaşık 5 milyar dolar cari fazla verecekmişiz. RobinBrooksIIF'ye göre de, yılbaşından bu yana 3.3 milyar dolar cari açık vermişiz. Demek ki, yıl sonuna kadar 8.3 milyar dolar fazla vereceğiz. 2019 zor bir yıl olacak gibi görünüyor...

https://www.imf.org/external/datamapper/BCA@WEO/TUR

----

https://twitter.com/RobinBrooksIIF/s...51039863451649

Sayfa 292/981 İlkİlk ... 192242282290291292293294302342392792 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •