Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
Oturulmayan daire ye aidat veriyor musunuz...

Bizim bir komsumuz vardi oturmuyorum diye 3 sene odeme yapmadi. su anda kiraci var ve odeniyor. Onun odeme yapmadigi donem de zaman asimina ugradi tabi
yazlik yerinde de baslangic ta sorun olan evler eski borclarini odemiyorlar ve zaman asimina ugruyor borclari, onlarin sattiklari dairelerde yeni uyeler ise aidatlarini odemekteler, cunku ev sahibiler otursalar da oturmasalar da

Gelelim su olayina, kis doneminde su faturasi yazlik lara gelmiyor
Bilginize
Kat mülkiyet kanunu çok açık. Oturmuyorum, asansöre binmiyorum, bahçede dolaşmıyorum olayı yok. Ortak alanların giderine her kat maliki arsa payı oranında katılmak zorunda. Aidat meselesi de genel kurulda işletme projesinde belirlenir ve tebligat yapılır. Tekrar her ay hatırlatılmaz.

Aslında dürüst çalışan için yöneticilik zordur. Bu nedenle hep destek olmuşumdur. Ama benim olay başka. 3 yıldır İZSU dan gelen fatura ara sayaçlar okunarak dairelerin tüketimine göre alınırken, bu yıl seçilen denetçiler ali cengiz yaptılar. Bunların seçiminde aylık her denetçi 200 tl. ücret istemişti. Ben de '' zaten yöneticiye 2000 tl. veriyoruz. Denetçiye para mı olur. Kanuna göre denetçi zaten mal sahibi olmak zorunda. 3 ayda bir hesap ve idari denetim yapacak. Ben ücretsiz talibim '' demiştim. Adamlar o zaman pekala bizde ücret istemiyoruz dediler ama, görünen o ki aslında dolaylı ücret peşindeler.