Sayfa 593/1013 İlkİlk ... 93493543583591592593594595603643693 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 4,737 - 4,744 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    TCMB Türk lirasının değerini korumaktan ziyade yandaş müteahhitlerin batmaması için kredi faizlerinin artmaması için çalışmakta kıdemsiz biri olarak benim gördüğüm bu
    Müteahhitlere verilen desteğin çok büyük miktarda maliye politikalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Devlet ve ona bağlı kamu bankaları vergi gelirlerinden konut kredisi faizlerini subvanse ediyor. Ancak tcmb son 3 aydır benimde kuşkularımın aksine sıkı para politikası uyguluyor. Sanki bir anlaşma var gibi, yani mali politika gevşetilirken , para politikası kısmi bir sıkılaşmaya gidiyor. Tahminimce politikacılar mali gevşeme alanını kullanabildikleri sürece para politikasındaki sıkı duruşa müsamaha gösterecekler gibi gözüküyor.
    Bu durumun en riskli tarafı ise eğer mali gevşeme politikalarının zaman içinde istenen verimde bir etki göstermediği ortaya çıkarsa evrileceğimiz yön gevşek mali politika ile aynı anda para politikasında gevşeme baskısı olacaktır. İşte bu çifte gevşemeyi Türkiye kaldıramayacaktır. O noktaya doğru iki avuç arasına alınan bir pisi pisi otunun tek yönlü ilerleyişi gibi ilerliyoruz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Dolar 50 kurus olacak.😘

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

3.  Alıntı Originally Posted by priceless Yazıyı Oku
    Sayın Sermo, döviz mevduatı hususunda tesekkurler verdiğiniz bilgiler için. Ben Kadıköy şube ile konuştum ne yazık ki 0.10 altınızda veriyor bana. Sizin şube hangisi diye sorsam...söylemenizde sakınca var mıdır?
    Sayın priceless,

Dün bana mail geldi. 100 bn dolara kadar oksijen hesapta faizler %4.50 a çıkartıldı.

4. Referandumdan önce bütçede ipin uçunu kaçırdılar.

Şimdi tedbir alma zamanıymış.

İşsizlik ve faizler tarihi seviyeleri test ediyor.

At kaçtı. Üsküdara.

https://www.aydinlik.com.tr/ekonomi/...-almamiz-lazim

5. IMF GERİ GELDİ.

Ali Ihsan Gokerâ€*@aihsan_goker :

Hazine $ cinsinden %5,875 faizle borçlanmis.

Bu kadar yüksek faizle borçlanmanın IMF borclanmasindan ne farkı var?

6. Herşey Palavra :

Büyümenin yüzde 3 ün altında, enflasyonun yüzde 12,işsizliğin yüzde 13.7,mevduat faizinin yüzde 15 olduğu ortamda doğrudan yatırım olmaz.

Bu mevcut ekonomik şartlara, OHAL, siyasi belirsizlik, jeopolitik ve terör riskleri ilave edildiğinde yatırım beklemek gerçekçi olmaz.

7. S&P piyasalar kapanmak üzere sürpriz yapar mı?

http://bigpara.hurriyet.com.tr/haber...-mi_ID1438309/

8.  Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    IMF GERİ GELDİ.

Ali Ihsan Gokerâ€*@aihsan_goker :

Hazine $ cinsinden %5,875 faizle borçlanmis.

Bu kadar yüksek faizle borçlanmanın IMF borclanmasindan ne farkı var?
    Sn. sermo %5.875 iyi sayılabilecek bir borçlanma oranı. %5.875'in IMF borçlanmasından tek farkı IMF borçlanmasının %1-2 ler civarında olması.... Yani arada epey bir fark var.
    Tabii politikacılar neden çok daha düşük olan IMF borçlanmasını tercih etmezler?. Neden 2-3 puan daha fazla ödemeye razı olup uluslararası özel bankalar ve piyasa'dan borçlanırlar?
    Çünkü IMF bu düşük faizli parayı verdiğinde politikacılara der ki tamam ben sana bu parayı uzun vade düşük faiz ile veriyorum ammaaaa, şu belirttiğim yapısal reformları yapacaksın:
    -Emekli maaşlarına sınırlama getir
    -Sosyal güvenlik kurumu açıklarını azalt
    -Altyapı yatırımlarını kıs.
    -Memur maaşlarına reel zam yapma
    -Maliye politikasını gevşetme
    -Sabit kur rejimini terk et, dalgalı kura geç
    -Daha bir sürü, politikacıların hiçte haz etmediği detaylar........

Onun için dünyanın neresinde olursa olsun devletleri yönetenler neyse farkı vereyim aldığım borcu nasıl harcayacağıma karışmayın der.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 593/1013 İlkİlk ... 93493543583591592593594595603643693 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •