
Originally Posted by
METEPOSTA
Şu anda dünyada sınırlar kalkmış da tek bir Homosapiens devleti kurulmuş gibi konuşmuşsunuz. Öyle bir şey olmadı daha ulus devletlere ait ulus sınırları geçerli hala ,
ben bu sınırları tanımam hepimiz Homosapiens'iz bize sınır yok diyebilen var mı dünyada? Almanya'da yaşayana Almanya'lı değil Alman diyoruz Fransada yaşayana Fransa'lı değil Fransız diyoruz
Türkiye'de yaşayana da Türkiye'li değil Türk diyoruz.. İsteyen de Ermeni kökenli Fransız'ım der..
Millet örgütlemesi kapitalizmin gelişme döneminin ihtiyaçlarına cevap verecek özelliklere sahipti. Üretim için eğitime, eğitim için de ortak dile, üretllen mallar için pazarlama garantisi olan sınırlara ihtiyaç vardı. Doğal kaynaklara ulaşımın çok zor olmadığı dönemde milletler arası rekabet teknolojik gelişmenin de motoru oldu.
Ancak deniz bitti, milletler arası rekabet günümüzde yapıcı olmaktan çok yıkıcı olmaya başlamıştır. İnsanlık bugün sağlıksız beslenme, hedefsiz eğitim, maliyetli bireysel ulaşıma sırf daha çok üretim yapabilmek için ihtiyaç duyuyor. Bu alanlarda yapılacak iyileştirmeler ülkelere çok büyük tasarruflar sağlayacakken bu yapılmaz, neden mi? Az tüketen, az üretir, dolayısıyla teknolojiyi besleyecek ölçek ekonomisine ulaşamaz.
Bu paradoksun nedeni kapitalizmin ilk dönemine cevap veren ulusal örgütlenmenin tabu olarak görülmesidir. Homo sapien'in önündeki görev dünyanın kısıtlı kaynaklarını birbirimizi yok etmeye harcamak yerine kısmi planlı, hedefli bir ekonomiye geçmektir. Ulusal sınırlar yine olacak ama insanlar asıl kazancın başka ulusların kaynaklarına el koymaktan değil, kendi kaynaklarını daha bilinçli kullanmaktan geçtiği bilinciyle hareket edecek. Bugün insanlar ortalama 10-15 sene eğitim görüyor ama sağlıklı beslenmeyi öğrenmiyor. Nedeni ulusa dayanan ekonominin gerek duyduğu israftır. Bugün ABD nüfusunun 3'te biri obezdir. Ama hala en büyük düşman olarak obezliği değil, Rusya'yı Çin'i görüyor. Nedeni de teknolojik ilerleme için üretime, üretim içinde tüketen obezlere duyduğu ihtiyaçtır.
İkinci paragrafınıza gelince, ben Yunanistan ve Bulgaristan'daki Türkleri örnek göstermiştim. Sizin konuyu bu ülkelerden Almanya ve Fransa'ya taşımanız, benim dile getirdiğim görüşe karşı bir cevabınız olmadığı anlamına gelir. Homojen bir topluma sonradan karışan bir bireyle, farklı topluluklardan oluşan devletlerin bireyleri arasındaki farkı gizleme telaşı içindesiniz anladığım kadarıyla.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri