Bu merkez bankasinin dolari baskiliyor muhabbeti acayip sikti. Marttan beri ayni hikaye. Secime kadar dolar satacakmis da. Geceleri satiyomus. Rezervleri bitmis. Net rezervi eksi olmustu kac ay once. Mart nisan mayis haziran temmuz ortasina geldik hala ayni muhabvet. Merkez dolar satiyomus. Lan be bitmez dolarmis bu.
Resmen kandiriyorlar mi milleti? Nedir fikri olan var mi? Kim satiyor bu dolari? Mb satiyor mu surdurebilir mi
Ne alınıyor, ne satılıyor. Yurt içinde ki toplam usd mevduatı dönüyor. Firma bazlı borç ödemeleri artıkça resim yavaş yavaş ortaya çıkar. Bence bu yıl usd 10 a bir vurur. İyi olur kötü olur bilmem. Hedefin 190 usd asgari ücret olduğunu düşünüyorum. En az bir 5 sene o banta oturur.
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez piyasada işlem yapıyor elbette bunu da gizli yapmıyor açık açık short giriyor dolara.
Doları bu şekilde kilitleyen sadece ve sadece fed. Üstüne artık türkiye cari açık vermiyor ( düşük tüketim nedeniyle olduğu için sağlıklı ve sürdürülebilir bir durum değil ama gerçek bu şu anda ) yani dolara ihtiyacı azaldı.
Ama fed faiz artırmaya devam edecek olsaydı Türkiye nefessiz kalmaya dolar için kıvranmaya devam ederdi, fed faiz indirecek deniyor ama arka planda herkes fed 'in tekrar para varacağını düşünüyor bence.
Borsada sert ralli bekliyorum haberler bunu geciktirir erteler ama değiştiremez zaten 8xxxx lerden beri gırtlak malda ve ciddi kardayım Ekim ayına kadar da duruşum böyle. Kışın işler tekrar değişir doğal haz ihtiyacı olur o olur bu olur bilemem ben faizin durumuna göre ilk fırsatta satar altına geçerim.
Bretton Woods 'un sonundan bu yana, küresel borç 200 trilyon dolar seviyesine kadar fişekledi
ve bu miktar GSYİH 'ların yaklaşık % 225 'ine denk
D_sNeTAX4AIs1so.jpg
Paylaşımlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, şahsi düşüncelerim hayali çalışmalarımdır. Yazdığım yazıdaki ifadelerden etkilenip de yatırım yapan veya yaptığı yatırımdan vazgeçen kişilerin hareketlerinden sorumlu değilim. Trade at your own risk
Yer İmleri