Arama sonucu : 6821 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    VOB tarafına baktım, ulas nikli forumdaş 6 milyon dolarlık soruyu sormuş.
    "Yaw bir türlü para kazanamıyorum, bana fikir verin.?"

Sorada nasıl oynanması gerektiğine dair maddeler sıralamış. Tamamı nın BIST le dolayısı ile hisse senetleri ile ilgisi yok.

Bi kaç kişi mantıklı cevaplar vermiş,

Bi kaç fikirde ben yazayımmı diye düşündüm ama kim uğraşacak yaw. Neyse, bi kaç ilave yazayım.

* Borsadaki paraya ihtiyacın olmayacakki endeksin kritik hareketlerinde panik yapmayasın. Soğukkanlı olmak şart.
    * Borsada az para koyup hızla kazanayım dersen, işin kumar olur. Şanslı isen kısa vadede kazanırsın ama uzun vadede mutlaka geri verirsin. Borsadaki paran, yıllık %30 kazandığında bile seni mutlu edecek kadar olmalı. Daha azı seni HIZ yapmaya sevk eder, hız da sana kaybettirir.
    * MAKRO Temel analiz bilmen, TR ekonomisini takip etmen şart. Bu sayede uzun vade trendi tahmin edebilirsin ve endeksin her iniş çıkışında yandım allah diye satış tuşlarına basmazsın. Balinaların tuzağına düşmezsin.
    Tabi temel analiz bilmekle, trendi doğru analiz edebilmek aynı anlama gelmiyor. Doğru tahmin için değerli ile değersiz i ayırd etme yeteneği lazım. İnsanların çoğunda bu yok. Hemen küsme kolayı var. UZUN VADE Trendi genelde doğru tahmin eden bir ekonomist bul. O adamın verdiği UZUN VADE TREND'e mutlaka uy. Kısa vade bi kaç tahminin doğru çıkınca kendini ondan akıllı sanma, değilsin. İster kısa vadeci ol ister uzun vadeci, Trend'e uygun hareket et, adamıda sinir etme.

Her neyse, ne yazsak boş. Kazanan yine kazanacak, kaybedende kaybedecek. En çabuk kaybettiren hareket tarzı, kısa vadede çok kazanma isteği.
    Son düzenleme : alicemal; 21-07-2019 saat: 13:10. Sebep: star
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •