Originally Posted by
selka
Maalesef doğruları söylediğimiz için en az okunan sayfayız...
Bugün portföyümün %25 i ile 5,65 TL den almış olduğum tüm USD ları 5,7250 TL den satıp hepsini %23,5 günlük faize yatırdım...
Yarın ki riski almak istemedim.. Birçok insan 500 baz ve üzerinde faiz artışı ve USD da 5,85 hareketini bekliyor.. Ben beklemiyorum...
Benim beklentim yukarıdaki yazılarımda dediğim gibi en fazla 250 baz puan faiz indirimidir.. Bu USD ı 5,51 TL seviyesine çekecektir...
Yarın elbette bir anda gelemez zamanla 250 baz veya altı faiz indirimi ile 5,51 TL lere doğru USD da düşüş kaçınılmaz olacaktır...
USD da bekleyen arkadaşlarıma allah sabırlar versin.. 11 Temmuzda 5,65 TL den USD aldım 5,7250 den 24 Temmuz da sattım.. Ama yine de Faiz getirisinin altında kaldım...
Oysa 7,20 den 6,50 den 6,00 dan USD alıp 1 yıldır beklemek kolay bir psikoloji değil.. Çok zor...
Almış olduğum banka hisselerinden erken çıkmanın pişmanlığı içerisindeyim... Ama olsun TL günlük faizi özellikle özel bankalarda çok iyi....
Ne olur dostlar, birbirinizi gazlamayın... Birbirinize saçma sapan senaryolar çizmeyin...
Hani USD bu sene 12 TL olacak ta USD ları satıp para kazananlar... Şimdi USD 5,85 olsa da satsak mı diyoruz?
Yoklar değil mi? Doğaldır.. Onlar USD larını 7,20 den geriye doğru 6 TL ye kadar sattılar ve gittiler... Belki 1 yada 2 yıl sonra dönerler...
Neyse, kimsenin canını fazla sıkmayım.. Ama düşük faiz indirimi gelirse USD 'da DÜŞÜŞ KAÇINILMAZ derim...
sn.selka yarın ne olur bilemem...hatta haftaya da bilemem.. ama en geç bir ay içinde dolar 6,15-6,25 arasını görecektir.yatırım tavsiyesi değildir.sadece tahminim .tabiki yanılabilirim.Ama tecrübem bunu söylüyor.Çünkü hükümet düşük kur istemiyecektir.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri