Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
şunu bilen varmı arkadaşlar?
diyelim adam yurtdışına turist olarak yurt dışına gitti, banka hesabı açtırdı , bu adamında toplam 20,000$ birikimi olsun, ordaki banka adama %10 yıllık faiz verdi, adam burda %4 ü beğenmedi ,bu adam bu paranın ne kadarını yurt dışına çıkarabilir? şirketi olan için miktar sınırsız olabilir, ama ben sade gariban vatandaştan bahsediyorum, birikimini değerlendirmek isteyen vatandaştan, devlet sınırsız giriş serbest diyor, tam tersini hiç düşünen benim gibi oldu mu, benlm sorumun özü elektronik EFT(swift) denen sistem limiti aylık miktar, yıllık miktar , sade vatandaş için ne kadar ,
Biraz komik olabilir ama Türkiye'de türk lirasını koruma kanunu adında yürürlükte bir kanun var, Türk vatandaşlarının yurt dışına çıkarabilecekleri para miktarı ve *şartları* bu kanuna göre bakanlar kurulu kararları ile düzenleniyor. Google da tüm revizyonları var. 1930 yıında çıkmış ve 10-15 kere revizyondan geçmiş......Son revizyonu 2010 lu yıllarda.
Kanun ayrıca yükte hafif pahada ağar mallar ile yurtdışına kıymet transferi yapmayı düşünenleri de ihmal etmemiş, altın, paladyum, platin (her türlü form ve saflık derecelerine göre ) detaylıca irdelenmiş...........