Sayfa 137/999 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 1,089 - 1,096 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Cindeki ucretlerin seviyesini cinde yasayan biri yazmis
    -------
    size kim söyledi çinde iş gücü ucuz diye. 1995 yılında değiliz. Şu an çin de 3500 Rmb maaşa üretim elemanı bulunamıyor. Bende bu bilmeden sallayanlara ayar oluyorum
    ---------

3500 yuan buyuk ihtimalle cin in en pahali sehirlerindeki ucret

Hadi fakir sehirlerdeki bunun yarisi diyelim 1750 yuan yani 1750x0.81=1417 tl

Bugun turkiyenin fakir sehirlerinde bunun altina calisacak cok adam bulursunuz
    Belirli bölgelerde ücretlerin yükselmiş olması diğer bölgelerde de ücretlerin benzer oranlarda yükseldiği anlamına gelmiyor. Zira Çin'de işgücü hareketliliği serbestisi yok diye biliyorum. Son durum hakkında bilgisi olan varsa lütfen paylaşırsa bilgileniriz. İnsanların çalışmak üzere sürekli yaşadığı şehir dışına istediği zaman çıkamadığını, izin almaları gerektiğini hatırlıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Doğalgaza % 15 dolayında zam gelmiş...

Hoş gelmiş...

Belki de hoş girmiş mi demeliydim bilmiyorum.

Pazarda markette herşey ateş pahasında iken, doğalgaz yerinde sayacak değildi.

Ardından elektrik gibi temel tüketim konuları ("girdi"leri daha uygun kanımca) sıra bekliyor.

Akaryakıt zaten d'eşel mobil oldu gali...

Tamam . Tamam da...

Biri bana anlatsın, MB nın mübarek yeni başkanının dün verdiği enflasyon hedefleri nasıl tutacak bu durumda?

Tek haneye nasıl inecek?

Tek haneli bir fiyat artışı görmüyoruz ki...

Neyse...

Vatandaşın durumu aynen Nasreddin Hocanın küsen hanımının hali.

Ne tarafa dönse, deliğin biri açıkta...

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Ben turkiyeye gelen amerikali bir turist gibi dusundum

Oteller yeme icme alisveris konutu isin icine katmadim
    Ürün kalitesi olarak, USD ödenerek alınan en kalitesiz ürün Türkiye'dedir, onun ben de farkındayım.

Dışarda yediğin yemeğin hem kalitesi düşüyor hem tabağın boyutu.

Ama fiyat dolar bazında akıllara zarar.

Göcek, yat limanı olan bir küçük kent.

Fiyatlara inanamazsınız, kent sanki sadece o yat'la gelenlere mal satacak gibi fiyatlanmış.

Allah muhafaza bir yerli turist gitse aç kalır, ya da dolar bazında dünyaları öder o uluslararası standartlarda 10 üzerinden 2 alamıyacak restaurantlara.

4. Bir de Göcek'te fiyatı söylerken ki yüzsüzlükleri anlatmaya değer.

Fiyatı söylerken yüzlerinde öyle bir ifade var ki, sen bunu nah ödersin der gibi.

İnsanın ağırına gidiyor.

Türküz ya.

Ben bunu öderim, seni de satın alırım ama Gambia Dalasisi ile 5 cent etmezsin demek geçiyor insanın içinden.

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    19 yildir dolarin tl karsisinda yukseldigini soylemek icin super cahil olmak lazim.
    Dolar TL karşısında yükselmiyor demek !!!!!

O zaman olsa olsa TL dolar karşısında düşüyordur....
    Paylaşımlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez... Ne mutlu TÜRK'ÜM diyene...

6. Bu trolü beslemeyin .

Kendisi dolar maaşı alıyor ama 50 tl promosyon için 40 yere soru soruyor emeklilik banka anlaşması için

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Oligarklara, onların en büyük silahı olan faiz belasına meydan okuyoruz" dedi.
    Bütün terör örgütlerine, onların iş birlikçi ve hamilerine kök söktürmeye devam edeceğiz. Bağımlılık düzenini ayaklarımızın altına alacağız. Biz başardıkça onlar tetikçilerini devreye sokacaklar. Yılmayacağız."
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Topunuz gelin, topunuz!" sözlerini hatırlatan Altun, şunları kaydetti:
    Hamdolsun, tam bağımsız bir dış politikamız var. Doğu Akdeniz'de kendi gemilerimizle varlık gösteriyoruz. Savunma sanayinde bir devrim gerçekleştirdik. Oligarklara, onların en büyük silahı olan faiz belasına meydan okuyoruz. Evet, topunuz gelin! Biz buradayız, vazgeçmeyeceğiz."

8. Topunuz gelin,topunuz..! hepinizi soyarım diyor.

17 senedir gördüğümüz bu.

Sayfa 137/999 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •