Sayfa 295/999 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 2,353 - 2,360 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ahmet Bey sen bu topa girme lütfen.
    Dalgami geciyorsun kesin gol aticam birak beni

2. Dedikleriniz yüzde 95 doğru. Fakat dolar uluslararası piyasada dusuyor. Altının onsu ise tam tersi yükseliyor. MB doların düşmesine izin vermemeli
     Alıntı Originally Posted by lowdown Yazıyı Oku
    şimdi de bir taşta en az iki kuş vurulmaya çalışılıyor.faizleri indirip milleti hem dolar ları bozdurmaya hemde inşaatları satmaya çalışmak açık söyleyeyim iyi bir kurgu.kurbanda dolar bozup hisseye giren de olacaktır.bu yaz ayları turizm geliri ve enflasyon baz olayı bir arada düşününce dolar için en dip fiyatı baskılamak (kapalı devre sistemi ile) gayet başarılı oluyor.fakat işler en geç kasım enflasyonu açıklandığında ve borç ödemelerine bütçe yetişmediğinde (eylül ayı) , bu fiyatlardan cari açık verilmeye başlandığında rüzgar tersine dönecektir.bi kaç ay daha beklemek gerekirse bekleyeceğiz.ytd.
    SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Karaib denizinde bir ada ülke vardır.

St.Marteen.

Adanın yarısı Fransız yarısı Hollanda'nın.

Fransızlar, Fransız Antilleri, Hollanda'lılar, Hollanda Antilleri der.

Ada iki bölüm ama bir bölgeden diğerine hudut, sınır yok.

Gittiğimde tek bir trafik ışığı olan kavşak vardı, bir korna çalıyorlar , gülmekten zebun düşersiniz.

Bu adada vergi yoktur.

Kullandıkları para birimi ABD doları.

Yani Euro, Frank ya da Florin değil.

ABD dünya parası basar.

215 ülke mi var, kaç taneyse, hemen tüm ülkelerde yaşayan herkes tasarruf ettiğinde USD toplar.

Bu St.Marteen'de bir kumarhane var, gelenlerin tamamı turist olduğu için çok iyi iş yapıyor.

Sahibi olan firma ABD'li

Adam gitmiş, para basan hangi iş, hangi fabrika, hangi altın madeni varsa, bastırıp doları alıyor.

Dünya da altın ons olarak ABD doları ile ölçülüyor.

Yani bugun için bastır 1.440 doları al bir ons altını ( 31.1 gr.)

Şimdi bu ABD'nin çok borcu var diyenlere sormak lazım.

Madem borcunu biliyorsun, dünyadaki mal varlığını biliyormusun ?

Yoo.

Borcu attın 24 Trillion diye, alacaklarını da at madem, belki bunun 10 katı.

Porto Rico ABD nin eyaleti artık, Havai Adaları da öyle. Bunların dolar değerini düşünmeseniz de olur.

Bugün Kanada Federasyonu bozulsa, Kanada'nın Petrol Eyaleti olan Alberta'da, Albertalılar koşa koşa gidip ABD ye katılacaklar.

Bunları yazdık diye Amerikancı demeyin, günahım kadar sevmem, ama ,başınızı, biraz da, beyninizi yıkayanların aksi tarafına çevirin. Gerçekleri görmeye çalışın.

Hani bu trollerde moda ya ABD batıyor söylemi.

Cehaletlerinden, yoksa gidip yaşasalar görecekler neyin ne olduğunu.
    Abd nin mal varligi neymis? Bu kadar makro ekonomi okudum boyle birsey duymadim

Butun ulkeler icin boyle bir istatistik varmi yoksa iskembeden salliyormusun?

Evinde netflix varsa bastan soylersen iyi olur

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dış borcu efektif olarak sıfır olduğu gibi uyguladığı kendi rezerv parası üzerinden borçlanma stratejisi ile de kendi parasını tüm dünyaya yaymaktadır.
    Cari açık ve ABD hazine tahvilleri (ki 24 Trilyonun 12 trilyonu ABD dışına satılmıştır) fiiliyatta doları dünya parası yapmak için kurgulanmış ince mekanizmalardır.

Evet Amerika'nın merkez bankası olan FED bugün bir bilgisayarın tek bir tuşuna basarak basit bir SQL komutu ile 24 Trilyon dolar parayı yaratabilir. Ve bunu muhataplarının hesabına geçebilir.
    bu 24T dolar para yaratildiginda dolarin degerine ne olur?

5. Bir arkadaş 5.51 dip demiş idi

demese idi..
    dip kimsenin burası dip demediği yerdir..

şaka bi yana FED parasal sıkıştırmaya son verdi..
    Batılı fonlar bi 0.25 daha faiz indirimi bekliyor..(değişebilir tabi 1 ay içinde) ama şu anda öyle
    Bizde de ABD ile anlaşılmış gibi bir hava sezinliyorum..
    Bütün bu s400 ler faiz indirimleri başkan ın görevden alınması ırağa girecez lafları hep yabancının girişini gizleme KY nin piyasalardan uzak durması dolar alması için tezgah..(ben bu işlerin hepsinin anlaşıldığını düşünüyorum) ABD defteri kapandı..Büyükelçi de göreve başlayacak..

stonehand kızacak bana ama 2001 hep aklıma geliyor..
    4-5 sene dolar hamallığı yaptığım yıllar aklıma geliyor..stone o yılları yaşamamış sanırım..

Geçen açtım baktım 24 faiz hakkaten hiç bir ülkede yok tanzanya falan bile bizim altımızda..
    İnanılmaz bir durum..

Eylülde 3.5-4 puan bekliyorum..
    Yıl sonuna doğru mevduat faizlerinde 11 12 leri konuşmaya başlarız..

amacım trollük değil..
    kişisel görüşümdür..
    Burada 2001 krizinde parapiyasalarında olan kişi sayısı azdır veya yoktur..
    Neler söylendi neler yaşandı NE OLDU..

Hiç bir kriz hiç bir ülkede senelerce devam etmez..Hele TR gibi çok dinamik ülkelerde..

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Henry truman denen ex abd baskani
    Cok af buyrun
    Bu lavuk doktirini olan tek abd baskanidir
    Soyle der
    Dolar bizim borcumuz sizin sorununuz (dunyaya)
    Neden bizim sorunumuz cunku dolarin gercek degeri sifir

Son 50 yilda hersene rekor kiran dis ticaret acigi butce acigi ve borc var. 3 kurusluk beyni olan dolarin tuvalet kagidindan farki olmadigini bilir. Dikkatinizi cekerim rekor kirmadigi sene yok

Finans piyasalarini manipule ederek ve sizin gibi 3. Dunya ulkelerinin tv ile yikanmis beyinlerini kullanarak bir yere kadar

Dusunun bir kere. Para basmazlarsa ve borc tavanini artirmazlarsa sisten yurumuyor. Boyle bir sisteme yuruyen saglikli ekonomi denebilirmi?

Tekrar tekrar yaziyorum bilmediginiz konu hakkinda yazmayin diye. Adamda kalkmis amerikan sirketlerinin yurtdisindaki mal varliklari hesabina girmis. Birbsirketin merkezi yada ofidi abd de demek sirketin amerikan sirketi oldugunu gostermez. Sahipleri kim onu bilmeniz lazim. Merrcedes 100% alman sirketimi? Hayir. Yuzde bilmem kaci dubainin.

Bilmediginiz konu hakkinda yazmayin. Hele evinde tv olanlar hic yazmasin. Beyni yikanmisa nasil laf anlatican?

7.  Alıntı Originally Posted by escudo76 Yazıyı Oku
    Dedikleriniz yüzde 95 doğru. Fakat dolar uluslararası piyasada dusuyor. Altının onsu ise tam tersi yükseliyor. MB doların düşmesine izin vermemeli

SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    nerede düşüyor dolar, dolar endeksi 97.4, yerinde duruyor kapı gibi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Hayır çok para kaybetsek ne olacak? Hırsız ,ahlaksızı hatta fetöcüsü çok para kazanmadı mı? Veya kaz*****n yarına çıkacağının garantisi var mı? Parayla satın alınamayacak şeyleri kaybetmek yerine para kaybetmeyi tercih ederim. Kazanınca da insan ben yaptım oldu zanneder oysa kazancı etkileyen birçok parametre vardır. Tüm parametreler hesaba katılamayacağı için buna nasip diyebiliriz. Mühim olan nasibini doğru kullanmak,umarım hayrını görürsünüz.
    Ben en cok 15 temmuz darbesinden 1 gun once borsayi short layanlar neden aciklanmiyor? Manyak para kazandilar. Kim bunlar. Nasil darbeyi onceden bildiler?

Sayfa 295/999 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •