Sayfa 545/999 İlkİlk ... 45445495535543544545546547555595645 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 4,353 - 4,360 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1. Dolarda tanzim satışlar devam ediyor, borç alıp dolar poz arttırmayı düşünüyorum.

Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
    Bu forumda yazdığım yazılar yatırım tavsiyesi içermemektedir.Yazdığım yazıdaki ifadelerden etkilenip de yatırım yapan veya yaptığı yatırımdan vazgeçen kişilerin hareketlerinden sorumlu değilim.Tüm yazılarım paylaşım,sohbet ve geyikten ibarettir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by Neruda09 Yazıyı Oku
    Sayın rxpu Türkiyenin geniş/dar para arzına dair veri var mı elinizde? Bir de Arjantine imf analistleri büyüme rakamlarını yanlış gösterdiği için neden sinirlendiler? Borç verenler için ülke büyümesinin nasıl bir değerlendirme kriteri var. Ülke büyümüyorsa borç ödenemez deyip geri mi isteyecek borcu?
    Yahu hehe...

En ilginç ve yanıtsız sorular bu arkadaştan...

Hangi okuldan acaba?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Hani 18 senede alınan 1 trilyon doları aşkın dış borçla, alt yapıyı bitirseydin, tüm otoyolları, hava limanlarını, köprüleri devlet olarak sen yapsaydın, özel sektöre öncü olacak bazı sektörleri oluşturup oraya ilk yatırım sen yapsaydın, derdim ki, yahu bunlardan yurttaş olarak biz bedavaya yararlanıyoruz, yararlanacağız, o zaman bu borç bizim. Fedakarlık yapalım.

Nereye harcandığı bilinmeyen (aslında fiks yüzdesel bir kısmının nereye gittiğini tüm dünya biliyor) bu borcu öderken de sırtımıza binmeleri zoruma gidiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

5.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Hani 18 senede alınan 1 trilyon doları aşkın dış borçla, alt yapıyı bitirseydin, tüm otoyolları, hava limanlarını, köprüleri devlet olarak sen yapsaydın, özel sektöre öncü olacak bazı sektörleri oluşturup oraya ilk yatırım sen yapsaydın, derdim ki, yahu bunlardan yurttaş olarak bir bedavaya yararlanıyoruz, yararlanacağız, o zaman bu borç bizim. Fedakarlık yapalım.

Nereye harcandığı bilinmeyen (aslında fiks yüzdesel bir kısmının nereye gittiğini tüm dünya biliyor) bu borcu öderken de sırtımıza binmeleri zoruma gidiyor.
    Peki ya bu borç kasıtlı olarak sırf harcama amaçlı verilip para bitince borç verene muhtaç kalma amaçlı bize verildiyse?
    Şahsen bizimkiler bu parayı bilinçli olarak üretime dayalı bir sistemle harcamaya kalksaydı bolluk dönemi yaşamazdık.

6. 2013 yılında kredi talep ettiğimiz bankanın değerlendirme bölüm müdürü şirketiniz için ne risk teşkil eder demişti. Ben de 50% ihracat yapıyoruz. Kur riskimiz yok. Euro dolar paritesi kısmi zarar verebilir, çünkü euro kredi istiyoruz dolar veriyor eximbank demiştim. Ama en büyük tehlike şu senaryo altında olur demiştim. Yurtiçinde daha düşük marj ile çalışıyoruz. Ama onlar genel giderleri çıkarıyor. İhracat bize kar bırakıyor. Kuru önce yukarı sonra aşağı yaparsanız, yine ihracattan kazanırız. Ama iç piyasa daralır. Batmayız, ama keyif de kalmaz demiştim. Bu derece tutacağını ummazdım. Kuru az daha aşağı basarsa, içeri canlanmadan, ihracat da yamulacak. Bir an önce güven ortamı tesis edilmeli. Kur üzerinden finans atraksiyonları boş iş. Ya da elde kalan konutları Araplara okutun. Döviz ihtiyacını bitirin, kuru aşağıda tutup, ihracatçıya sübvansiyon yapın. Konutları sattığınızdaki oluşacak demografik problem ile de uğraşın durun.

7. Nasreddin hoca gibi...Vermiyorum ulen borcumu...Şimdi sen düşün sabaha kadar desek...

8. 16 Ağustos Cuma 12:08 AA: İDLİB'DE ESAD VE RUS SALDIRILARINA İLE 124 BİN KİŞİ SINIRA YAKIN KAMPLARA GÖÇ ETTİ

hayırlı olsun...ilaveler...

Sayfa 545/999 İlkİlk ... 45445495535543544545546547555595645 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •