evin fiyatını arttırırsan adamın ödeyeceği para artar hatta belki aynı hesaba gelir. ne anladım o işten. 550 ye ilana olan ev 645 e çekmiş durumda. hayırdır 550 ye satabildin mi ki 645 e çekiyorsun?
Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
evin fiyatını arttırırsan adamın ödeyeceği para artar hatta belki aynı hesaba gelir. ne anladım o işten. 550 ye ilana olan ev 645 e çekmiş durumda. hayırdır 550 ye satabildin mi ki 645 e çekiyorsun?
Oturacak evin varsa zaten başka eve de ihtiyaç yok artık...Hatta oturacak eve bile pek ihtiyaç yok eğer düzgün kazanabildiğin bir işin varsa...Her il her semt her ev senin...
Nasıl ki müteahhit ve emlakçı ağırlıklı konut saticilari 0,99 kredi faizlerini koz olarak kullanıp fiyatları yukarı cekiyorlarsa, Aslında esas koz alıcı kisilerdedir bence.
Yeterki alıcılar bilinçli olsun.Atlamasinlar hemen.
Pazarda 1 kilo domatese odeyecegi parada 0,50 krs hesabını yapan benim vatandaşım, yüksek meblagli mal alimlarinda daha dirençli davranmalidir.
Sadece konut için geçerli değil.Günlük hayatta aklımıza gelen her şey için geçerlidir.
Gördük hepimiz bir dolar artısında marketinden tut bilmem neye kadar zam yarışına girdiler.
Ama zorunlu tüketim mallarını mecbur aldık.
Ama konutta böyle bir mecburiyet yok.Yeterki düzenli geliriniz olsun, kiralık ev çok.
Hatta kiralık evin şöyle güzel yanı var.
Cevrenizden sikilabilirsiniz.
Kapı komşunuz zamanla cirkeflesebilir.
Binada teknik sorunlar çıkabilir.
Isinize zamanla uzak kalabilir
Otopark sıkıntısı baş göstermiştir.
vs. vs.
Bu gibi durumlarda ev degistirebilirsiniz.
Bu 0.99 amacı neydi? Elinde konut kalan ve satmaya çalışıpta aylarca satamayanlar evlerini satabilsin, sirkülasyon olsun. Ama bu kendini zeki sananlar ne yaptı? Fiyatları artırdı. Bilinçli olun, onlar yükseltirse almayın. Bakalım nereye kadar yükseltecek.
Al kendine 1 torba çimento...Yap kendine bir kalıp beton...Del dur...Engelleyen mi var...
Yer İmleri