Artan

65,00 8.33 09:55
41,48 8.02 09:55
106,90 6.69 09:55
18,60 5.68 09:55
51,90 5.53 09:55
Artan Hisseler

Azalan

78,60 -9.97 09:55
11,60 -5.84 09:55
351,00 -5.77 09:55
26,02 -4.97 09:55
10,13 -4.88 09:55
Azalan Hisseler

İşlem

1.395.588.389,85 09:55
81.464.773,20 09:55
76.789.350,00 09:55
66.695.975,00 09:55
49.566.824,82 09:55
Tüm Hisseler
Sayfa 736/918 İlkİlk ... 236636686726734735736737738746786836 ... SonSon
Arama sonucu : 7338 madde; 5,881 - 5,888 arası.

Konu: KUTPO - Kütahya Porselen

1. Ambalaj fabrikasının faaliyetini sonlandırdıktan sonra inişli çıkışlı olan kar marjları düzeldi. Şirket son üç çeyrektir %40 civarında brüt karlılık ile çalışmaya başladı. Ciro her ne kadar düşmüş gibi gözükse de ambalaj fabrikasının cirosunu düşündüğümüzde %10 gibi bir artış var. Ülkenin şu anda içinde bulunduğu duruma göre ben ciroda bozulma bekliyordum ama olmadı. 6 aylık bilanço bence gayet iyi olmasına rağmen piyasada kötüymüş gibi algı yarattılar.Şirketin mevcut fiyat seviyeleri çok düşük kaldı bunun da takastaki mal dağılımından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

2. hatta velespite binseniz bundan cok daha hizli giderdiniz gideceeniz yere, isterseniz deneyin ;

SM-G615F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Takastaki mal dağılımı derken neyi demek istediniz anlamadım ,
    Lâkin eğer fonlardan bahsediyorsanız onları kaale almayın derim.
     Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Ambalaj fabrikasının faaliyetini sonlandırdıktan sonra inişli çıkışlı olan kar marjları düzeldi. Şirket son üç çeyrektir %40 civarında brüt karlılık ile çalışmaya başladı. Ciro her ne kadar düşmüş gibi gözükse de ambalaj fabrikasının cirosunu düşündüğümüzde %10 gibi bir artış var. Ülkenin şu anda içinde bulunduğu duruma göre ben ciroda bozulma bekliyordum ama olmadı. 6 aylık bilanço bence gayet iyi olmasına rağmen piyasada kötüymüş gibi algı yarattılar.Şirketin mevcut fiyat seviyeleri çok düşük kaldı bunun da takastaki mal dağılımından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
    SM-M105G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Hocam boşver velespiti falan.
    Borsa işi zaten herkezin para kazandığı bir yatırım aracı değildir.
    Öyle olsaydı borsa olmazdı.
    Sadece kendi bilgi birikiminize güvenin.
    Zamanında 1.5 yıl önce son grafigimi atıp biraz bilgi paylaştım.
    O zamanda eleştiri aldım.
    Şu borsadan para kazanmak isteyen birilerinin yapacağı 3 şey var.
    1.si temel teknik takas okumayı bilecek
    2.si ülke gündemini sıkı takip edecek
    3.sü global piyasaları takip edecek
    Başka hiç bir şeye ihtiyaç yok.
    Sonrası kendiliğinden gelir.
    Bak ben geldim çünkü bilgime güveniyorum.
    1.5 seneyi boşa heba etmedim anlıyacağın...
     Alıntı Originally Posted by mexican Yazıyı Oku
    hatta velespite binseniz bundan cok daha hizli giderdiniz gideceeniz yere, isterseniz deneyin ;

5.  Alıntı Originally Posted by kafkas26 Yazıyı Oku
    Hocam boşver velespiti falan.
    Borsa işi zaten herkezin para kazandığı bir yatırım aracı değildir.
    Öyle olsaydı borsa olmazdı.
    Sadece kendi bilgi birikiminize güvenin.
    Zamanında 1.5 yıl önce son grafigimi atıp biraz bilgi paylaştım.
    O zamanda eleştiri aldım.
    Şu borsadan para kazanmak isteyen birilerinin yapacağı 3 şey var.
    1.si temel teknik takas okumayı bilecek
    2.si ülke gündemini sıkı takip edecek
    3.sü global piyasaları takip edecek
    Başka hiç bir şeye ihtiyaç yok.
    Sonrası kendiliğinden gelir.
    Bak ben geldim çünkü bilgime güveniyorum.
    1.5 seneyi boşa heba etmedim anlıyacağın...

bisi daha var ustad, tahtaya yon cizen Nafi ile bagli tayfasini da takip etmen gerek...

6. Ülke ekonomisi ve Dünya ekonomileri üzerinden baktığımız da sıkıntı çok. Yatırım yaptığınız hisse önemli. KUTPO kendi özkaynakları ve kendi öz sermayesi ile güçlü ve borçsuz bir şirket. Sektöründe en büyüğü. 2018-2019 yıllarında daralan ekonomi hatta kriz ekonomisin de dahi karlılığını sürdürmeyi başarmış bir şirket. Ürün çeşitliliği, kalitesi ve ihracat gücü şirketi her zaman değerli kılıyor. Bu gücünü de bu daralan ekonomide gösteriyor. Kutpo 2016 yılında 9.4 TL fiyattan işlem görürken bir çok şirketten çok iyiydi. Fiyat aşağılara doğru hareket etmeye başladığın da diğer şirketlerin fiyatı bu sefer çok iyi yerlere geldi. Fakat 2019 yılına geldiğimiz de bir çok şirket fiyatı Kutpo gibi aşağılara geldi ve hemen hemen eşitlenmiş olduk. Bir çok şirket ekonomik daralmadan etkilenerek yoluna devam ediyor, Kutpo da mutlaka etkileniyor. Yıl sonun da sermayesine yakın kar getiren bir şirketin mutlaka bir gün hak ettiği yere geleceği kesin. Tek sıkıntı her zaman söylediğim gibi hissenin patron hisesi, sığ tahtaya sahip olması durumu zorlaştıran etkenler. Bu yüzden hem yukarı hem de aşağı hareketler sert olmakta. 3 yıllık aşağı hareketin sonlandığını bundan sonra yukarıya doğru sert hareketlerin olabileceğini düşünüyorum. Tabii bu düşüncelerim kendimi bağlar. Kimseye herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliğin de değildir. Yatırım yaptık bekleyeceğiz.

Alıntı Originally Posted by mexican Yazıyı Oku
    bisi daha var ustad, tahtaya yon cizen Nafi ile bagli tayfasini da takip etmen gerek...

Öyle değil işte.
    Hisse o dönem karlılığı ile nerden nereye gitmişti bir hatırlayın.
    Sonra düşüş yaşadı
    Birileri kendi aklınca aldı hisseyi eline
    Ve burada olumlu yazılar yazdı kendince.
    Belkide reel takaslara hiç bakmıyor, kendini günlük takaslarla avutuyordu.
    Belki onun için ne ülke gündemi nede dış piyasalar umrunda bile değildi.
    Ne temel okumasını nede teknik okumasını bulmuyordu belkide.
    Ama sadece hisseye bulaştığı için belki güvendiği için iyi şeyler yazdı hep.
    Bu işler böyle olmaz.
    Bilgi eşittir tecrübedir.

Alıntı Originally Posted by venedik Yazıyı Oku
    Ülke ekonomisi ve Dünya ekonomileri üzerinden baktığımız da sıkıntı çok. Yatırım yaptığınız hisse önemli. KUTPO kendi özkaynakları ve kendi öz sermayesi ile güçlü ve borçsuz bir şirket. Sektöründe en büyüğü. 2018-2019 yıllarında daralan ekonomi hatta kriz ekonomisin de dahi karlılığını sürdürmeyi başarmış bir şirket. Ürün çeşitliliği, kalitesi ve ihracat gücü şirketi her zaman değerli kılıyor. Bu gücünü de bu daralan ekonomide gösteriyor. Kutpo 2016 yılında 9.4 TL fiyattan işlem görürken bir çok şirketten çok iyiydi. Fiyat aşağılara doğru hareket etmeye başladığın da diğer şirketlerin fiyatı bu sefer çok iyi yerlere geldi. Fakat 2019 yılına geldiğimiz de bir çok şirket fiyatı Kutpo gibi aşağılara geldi ve hemen hemen eşitlenmiş olduk. Bir çok şirket ekonomik daralmadan etkilenerek yoluna devam ediyor, Kutpo da mutlaka etkileniyor. Yıl sonun da sermayesine yakın kar getiren bir şirketin mutlaka bir gün hak ettiği yere geleceği kesin. Tek sıkıntı her zaman söylediğim gibi hissenin patron hisesi, sığ tahtaya sahip olması durumu zorlaştıran etkenler. Bu yüzden hem yukarı hem de aşağı hareketler sert olmakta. 3 yıllık aşağı hareketin sonlandığını bundan sonra yukarıya doğru sert hareketlerin olabileceğini düşünüyorum. Tabii bu düşüncelerim kendimi bağlar. Kimseye herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliğin de değildir. Yatırım yaptık bekleyeceğiz.
    Tek bir cümlene yanıt vericem.
    Ülke ve dış ekonomiye baktığımızda sıkıntı yok demişsin.
    Hisse önemli, patron önemli v.s diye eklemişsin.
    Sayın venedik.
    Sizin şu an takip etmeniz gereken tek şey Fedin faiz indirmesi olsun.
    Nedenini de siz araştırıp bulun.
    Dersiniz bu.
    Gerçekten çok büyük cehalet içindesiniz.
    Belkide kasıtlı yapıyorsunuz bilemem.
    Orasını siz daha iyi bilirsiniz.
    Ama amacım kimseyi hor görmek değil!
    Birileri de artık yanlış yönlendirme yapmasın.

Sayfa 736/918 İlkİlk ... 236636686726734735736737738746786836 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •