Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
Bunu sorana kadar 30 hisse arasından fiyatlara bakıp hangileri olduğunu şak diye mesela bulmuyorsan belki de Borsa senin için olmayabilir ne dersin? Zararda sakin kalmıyorsan sürekli bilanço takip etmiyorsan karda ederi kaçtı bilmeden hemen satıyorsan... bunlar genellikle borsadan zararla çıkan ve borsa 'oynayan' değerli arkadaşlarımda gördüğüm özelliklerden birkaçı.
Kusura bakmayın, kontrol ettim de sordum aslında. 3,5'tan 25'e nokta atışı giden bir hisse aradığımdan mütevellit bu sorun oldu.
Tekrar kusura bakmayın.

Hisse sahipliği tecrübem yok, çok küçük bir miktarda sadece 'arayüz nasıl kullanılır' dan öteye gitmeyecek bir tecrübeyi saymazsak. Ki orda bile 5-6 ay satış yapmamış, her gün takip etmiştim. Bütün hisseleri de karda sattım. Ben borsa 'oynamıyorum', burayı da bir 'kumar' alanı olarak nitelendirmiyorum. 'Sevilen şirketlere ortak olmak' fikri beni heyecanlandırıyor bile. Bunu da bir şirkete sahipmişçesine, sahipliğini satmadan, olabildiğince uzun, emekliliğe kadar tutmak geçiyor içimden.
Ancak bu ortağı olacağım şirketlerin krizden ne denli etkileneceklerinden emin olabilmenin yollarını arıyorum.
Kusura bakmayın tekrar.

Aselsan ve Tekfen'e baktım, benzer bir grafik yakalayamadım ama.