başarılı her şey gibi fonda artar normal ama burada yazlınca roketledi normal bi durum olmadı hayrani beye katılıyorum burayı izleyenler açısından düşükten toplayacan iyi bi havada verecen gidecek yapabilen için iyi
borsa analiz yeteğine tecrübeye bağlı parçaları bir araya getirmeye ama tecrübede kolay oluşmuyor dünya türkiye siyaset ekonomi haberlerini borsaya şirketlere etkisini tahmin eden kazanır şurda 1 1.5 ay içinde güzel prim yapan şirketler oldu onun için beni fonlar kesmiyor yoksa bilmeyen için mantıklı hele birde fon yönetimi saçmalayıp yanlış yapıyorsa buyrun cenaze namazına
borsada fırsatlarda kayıplarda bitmez onun için likit günlük fonda durucan ekmek varsa alacan yükseliş trendi varsa bu 1 günde olabilir 1 yılda onun için uzun vadecilik vb saçma mal gibi beklemenin alemi yok kamil beyin dediği gibi uzun vade diye yanlış trene bindiyseniz ters yöne koşmanın mantığı yok borsada doğru yerde doğru zamanda olmak zamanlamayı ayarlıyabilmek önemli
Bende hep kıyas yaparım kıyas yapmak iyidir fark ortaya çıkar accc zaten 3 sırada bu sene son çıkışta düşmeyi bırak artıda düşüşlerde az düşüp direnip hemen topladı iyi başarı tccd ise bu süreçte en kötü accc tccdye nerdeyse 2 haftada yüzde 10 yakın fark attı tcdd dün bile eksi getirdi diğerleri ortalamanın altında ve üstünde sırayla gl1 de biste göre getirisi idare eder yüzde 16 1 yıllık faiz![]()
mesela her fon işin geçerli bu tccdnin portföyünde 2-3 misli prim yapmış hisseler çok ve bu hafta biri özellikle ciddi kaymaya başladı bunu biz görüyoruz bunlar görmüyor mu şimdi bunu satmadılarsa ki gördüğüm böyle vatandaşı önemsemiyolar demektir tek yaptıkları al bekle kes ücretini yönetim olarak herhalde
O hisseler o kadar malın varsa en az 2 tabana vereceksin minimum .
Kademede 500 lot hisse olan hisseden 50-100 bin lot alınır mu hiç
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gördüğüm kadarıyla fonlara aniden ve fazla miktarda para girişi olması son dönemde sıkça eleştiriliyor.
Basketbol üzerinden bir örnekle düşüncelerimi aktarmaya çalışayım. Son zamanlarda kısalar oyunda çok etkili olsa da genelde basketbol standartın üzerinde insanların yaptığı bir spor. Kısaca uzunların sporu diyebiliriz. Bazen koçlar karşı takımın, antrenörün kafasını karıştırmak, oyunu hızlandırmak için beş kısayla da oynayabilir ve kısa süreli olmak kaydıyla faydasını da görürler, ama bu durum basketbolun normalden uzun insanlarla oynandığı gerçeğini değiştirmez.
Piyasalarda böyle değil mi, basketbolda esas boy uzunluğuysa, fonlarda, mevduatta, hissede de önemli olan paranın miktarının büyüklüğü değil mi?
Örneğin miktar yüksek olunca mevduat oranı yükseliyor.
Dolayısıyla fonlara fazla para girişi olması kısa süreli bir türbülans oluştursada, orta vadede fonun etkinliğini, gücünü artıracağı için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
Durum böyle olmasa neden nitelikli yatırımcılar için özel fonlar kurulsun ki?
Fona para girişi artarsa, personel sayısı, kalitesi, niteliği artmaz mı?
Özetle, parayla yatılıp kalkılan fon, mevduat ortamında (fonların iyi ve güvenilir şekilde yönetilmesi kaydıyla) kısa süreli dalgalanmaları saymazsak orta ve uzun vadede fazla paranın zararı değil yararı olur diye düşünüyorum.
Venus_V4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri