Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8100 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. bugün yürürlüğe giren khk ile serbest bölgelerdeki firmaların, yurtiçinden yaptıkları mal ve hizmet alımlarında ve serbest bölge işletcilerine yapacakları ödemelerde TL kullanma zorunluluğu getirildi...

maksadı döviz talebini kısmak olsa da, serbest bölgelerdeki firmaların neredesye hepsi neredeyse tamamen döviz kazanç elde ettiği için bu ödemeler için döviz satın alması yapmıyorlardı (2012'den beri serbest bölge'de çalışıyorum)...

piyasadaki arz/talebe nasıl etkisi olacak acaba...

2. TAŞINA, TOPRAGINA BİR BAŞKAKADIR BENİM MEMELEKETİM.

KARA PARA CENNETİDİR BENİM MEMELEKETİM.

http://www.abcgazetesi.com/inanilmaz...ldi-52892h.htm

3.  Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    TAŞINA, TOPRAGINA BİR BAŞKAKADIR BENİM MEMELEKETİM.

Bütün gelişmekte olan ülkelere var olan bir kara para trafiği bu.
    Zaten üstü kapalı bu kara parayı çekebilmek için ne yapılıyorsa yapılıyor..
    Ha usturuplu çekebilirsen çek kimsenin bişi dediği yok..
    Ama ayarını kaçırırsan işin bazılarının düzenine çomak sokarsan terörist de olursun her bişi de olursun..
    Daha da azıtırsan gelirler düzenini kafana yıkarlar giderler..

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    TAŞINA, TOPRAGINA BİR BAŞKAKADIR BENİM MEMELEKETİM.

Kapalicarsida halicilik yapan kironun teki ile tanismistim adam harbi kiroydu. Yani ne gordu ne ahlak ne egitim hicbir sey yok

Laf arasinda Italyaya para toplamaya gittigini soyledi. Para toplamak ne demek dedim bende haliyle

megerse Italyan bir disci cok vergi kacirdigi icin kazancini dusuk gosterdigi icin yurtdisina da haliyle para cikarmak istemiyormus

Halilari almis bizimkinden sonrada gel Italyaya parayi orada vereyim demis

artik nasil bir kar marji varsa bu islerde adam Italyaya gidiyor tomarla Euro lari cebine koyup geri geliyor

Bu dedigim 2010 falan. Yahu guvenlikteki gorevliler nasil uyanmamislar nasil yakalanmamis adam anlamadim

Adamin demesine gore Kapalicarsida gayet normal bir olaymis bu

Bir de kapalicarsida yine bir yer var. Herkesin bildigi. Mesela ABD de alacaginiz para var. Ama kara para yada vergi kacagi oldugu icin banka uzerinden gondermek istemiyorsunuz

BU kapalicarsida ki dukkana gidiyorsunuz. Ki bu olayi ben defalarca baskalarindan da duydum

NY tan Ahmet abi 300 bin dolar yollayacak mesela sana. Kimin alacagi da belli. Ortada ne bir fatura ne kayit hicbir sey yok

Senin arkadasin NY ta o parayi mafyanin adamina veriyor. Mafyanin Istanbul daki ayagida 1 saniye icinde sana 300 bin dolari veriyor

Komisyon %1 atiyorum belkide %2.

Hurriyet gazetesinde Isvicre ve TR arasinda bu isi yapan insanlardan bahsedilmisti. Bazi ihracatcilar kullaniyormus bu sistemi milyonlarca dolar gidip geliyormus.

Birinci elden duymasaydim inanmazdim. Adam hala benim yasadigim sehirde ve esi bile anlatiyor kac defa AB sehirlerine bu sebeple gezmeye gittiklerini

Sunu soylemeye calisiyorum. Devletler isteseler bunu onler ama islerine gelmiyor. Cunku devlette isin icinde

Bunu onlemenin tek yolu ve en guzel temiz modern yolu nakit parayi yasaklamak. Ama asla yapmazlar.

Butun dunyada ekonomi ahlaki cokuntu icinde. Hersey dalavare uckaat. Bende cok gec kaldim bu olaylara ama neyse son yillarda uyandik ve sisteme uyduk simdi rahatiz.

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    ...
    Bir de kapalicarsida yine bir yer var. Herkesin bildigi. Mesela ABD de alacaginiz para var. Ama kara para yada vergi kacagi oldugu icin banka uzerinden gondermek istemiyorsunuz

BU kapalicarsida ki dukkana gidiyorsunuz. Ki bu olayi ben defalarca baskalarindan da duydum

NY tan Ahmet abi 300 bin dolar yollayacak mesela sana. Kimin alacagi da belli. Ortada ne bir fatura ne kayit hicbir sey yok

Senin arkadasin NY ta o parayi mafyanin adamina veriyor. Mafyanin Istanbul daki ayagida 1 saniye icinde sana 300 bin dolari veriyor

Komisyon %1 atiyorum belkide %2.....
    Benzer bişeyi o civarda çalışan bi bankacı arkadaştan duymuştum.
    Adamın iş yerine gittim odasına parmak iziyle vs. giriliyor diyordu...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •