Sayfa 172/899 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272672 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,488
     Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    başka başlıklarda yazdım ama tekrar yazayım bu temettü emekliliği konusunda,

siz yabancıların yaptığı gibi TUPRS gibi bir hisseye 2009 yılında 6 TL'ye ortak olacaksınız da şimdi temettü emeklisi olabileseniz. Zaten TUPRS alan %80 kemikleşmiş yabancı yatırımcı hiç satmıyor hisseyi. Halihazırda çoktan maliyetlerini çıkarmış ve emekli olmuşlar. Şimdi hisselerin hepsi belli doygunluğa ulaşmış. 10 K SODA alsan ne olacak, 25 kuruş temettü alsan hisse başı ne olur?

60 bin yatırıma 2500 lira temettü alırsın ki devede kulak resmen. Yahu zaten vadeliye yatırsan 6400 TL bileşik olmayan faizde kazanıyorsun. Bir de temettü hisse değerinden düşüyor, hisse yataya da sararsa ee ne anladım bu işten?

temettü verimi yüksek ama "gerçekten" ucuz hisse bulmak lazım.

Yani doygunluğa ulaşmamış büyüme potansiyeli olan bir şirkete erken yatırım yapmak lazım.

Bizim için çoğu tren kaçmış maalesef.
    Bravo esra hanım... Rakam yazınca cevaben niye küçümsüyorsun diyorlar ama yüzbinlik lotlarin yok ise gercekten hiçbir anlamı yok tabi ki. Elbette hisseye çanların bardak olduğu devirde girmediysen.

SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Eşeğe semer alınırken fikri değil ölçüsü alınırmış. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alıp satmayınız.

2. Sankim soda forumu değil gibim 😅 😅 her çeşit muhabbet. Ama bir çeşit ihracaat imalat vagon binumum hizmet. Acıların çocuğu soda 😎 herkesin bir başka uçan şirketi var demekki. Geçen bir foruma yazmıştım eğer uçmak istiyorsan, önce üzerindeki seni aşağıya çeken agirliklardan kurtulmalisin.. soda ailenizin gazsız içeceği.

3. Benim anlamadigim nokta TUPRS 9 lirayken ben 150 lira olacagim diye beyan etti de biz mi kacirdik?Veya temel teknik analizinde cok bariz bi 150 hedefi mi vardi?Sodanin yatirimlarindan sonra 7-8 yil icerisinde 100 lira olmayacağının bir garantisi mi var?Yatirimlar bilancoya nasil yansiyacak , karliligini nasil etkilyecek vs bunlari simdiden kestirebilen varsa bir zahmet bana da soylesin..He belki 10 sene sonra da 5 lira olacak onu bilemeyiz ama bu riski de goze alamayan borsaya bulasmasin bi zahmet..

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Ankara - 35
    Gönderi
    8,509
     Alıntı Originally Posted by BARBA Yazıyı Oku
    Bravo esra hanım... Rakam yazınca cevaben niye küçümsüyorsun diyorlar ama yüzbinlik lotlarin yok ise gercekten hiçbir anlamı yok tabi ki. Elbette hisseye çanların bardak olduğu devirde girmediysen.

Odas tehlikeli... evlerden ırak..
    Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,488
    Ve ayrıca bir garip çelişkiyi de belirtmeden geçmeyeyim yıllardır soda ve birçok hissede anlık aracı kurum dağılımı, pasta, derinlik kademe, takas paylaşırım bir allahın kulu da çıkıp demedi ki yahu sende soda yok ki niye paylaşırsın, ama olumsuz iki yazı yazınca hemen klasik replik yok soda sayfası, yok kedi ulaşamadığı ciğer, gibi abuk muhabbetler. Soda ile ilgili haber yaz ses yok, sahibi olduğu şişe den yazınca hemen refüze etmeler.

Eşeğe semer alınırken fikri değil ölçüsü alınırmış. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alıp satmayınız.

Bosver bence Soda'yi BARBA, Sise'ye bak. Yeni kekomuz geldi ama cabuk igne yedi.

7. Zafici hc sizin bir fikriniz varmı? Artık üyelerden tanıdık simalar yok forumda, seltek yukselc dimitris elpipito yuansantos kuntekinte rumenige brathner georgeye hagiye hepsi gittiler. Umarım güzel karlar alıp gittiler.
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by borsaforum Yazıyı Oku
    Benim anlamadigim nokta TUPRS 9 lirayken ben 150 lira olacagim diye beyan etti de biz mi kacirdik?Veya temel teknik analizinde cok bariz bi 150 hedefi mi vardi?Sodanin yatirimlarindan sonra 7-8 yil icerisinde 100 lira olmayacağının bir garantisi mi var?Yatirimlar bilancoya nasil yansiyacak , karliligini nasil etkilyecek vs bunlari simdiden kestirebilen varsa bir zahmet bana da soylesin..He belki 10 sene sonra da 5 lira olacak onu bilemeyiz ama bu riski de goze alamayan borsaya bulasmasin bi zahmet..
    8 sene sonra dolar 50 lira oldugunda tabi ki 100 olur.

Simdi 1 dolarsa; %70 kapasite artisi, falan filan 2 dolar olur iste olacagi. Sanayi hissesi bu sonucta, teknoloji sirketi degil ki. Tup bambaska bir kategoride.

Surda bilgi babindan olumsuzlari dizmistik 3-4 ay once: https://www.hisse.net/topluluk/showt...07#post3688207

Her gun borsayi taki etmiyorsan yapmak istedigin olabilir. Takip ediyorsan bu sekil insanin psikolojisine zarar verebilir.

Sayfa 172/899 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272672 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •