Abd natoyu yıkmaya çalışıyordu geçen seneler.. abd bizim sayemizde natoyu yıkıyor belki. Abd ne yapmak istiyor belli değil..
Abd natoyu yıkmaya çalışıyordu geçen seneler.. abd bizim sayemizde natoyu yıkıyor belki. Abd ne yapmak istiyor belli değil..
2019 açılış dolar 5,29 5,76 şimdi %9 artış
2019 açılış altın 218 270 şimdi %24 artış
Çöp dolara altın nasıl koymuş.
Merkezde altın var. İyi bir kar edecek merkez bankası altından.
Cop olan bir para birimi var ama o hangisi sen soyle trol...fiziki dolar devam...
Mesele liste değil.
Tospa hemşerim, daha stratejik bir hatırlatma var orada.
Türkiye RUS ordularını durduracak güçtür. Cografi, sosyolojik, tarihi yönleri var bu işin.
Turkiyeyi kırarsanız, orta gelecekte RUS orduları UKRAYNA'yi çiğneyip geçer, yine VARŞOVA sokaklarında dolaşırlar.
Minnak Baltık ülkeleri hic saymıyorum. PUTİN'in uzaktan işaretiyle hemen tabi olurlar.
Diye hatırlatıyoruz.
Bunu en iyi, Berlin duvarı yıkıldığı gün Türkiyeye karşı ikili oynamaya başlayan ALMAN anlayacak
Be yaaa!
Haklısın toprağım. İşin birde o boyutu var. Belki de dediğin gibi daha da önemli boyutu.
Fakat şahsi analizim olarak Rusya olayına, tekrar küresel bir güç olarak sahneye çıkmasına, Suriye, Ukrayna, Baltıkta sahne almasına, Avrupayı titretmesine biraz farklı bakıyorum. Burada ABD ve özellikle Trump, Obama dönemleri de bir miktar dahil, Rusya ya bir yol verme durumu var gibi.
Evet Rusya güçlü bir ülke. Doğal kaynakları etken. Personel ve ekipman olarak devasa bir orduya sahip her ne kadar teknolojik olarak bir çok alanda batının gerisinde kalsada. Bu her zaman böyleymiş zaten. Bunu sayıca fazla olarak telafi etmeye çalışmış bir ülke Rusya. Dünyanın en büyük nükleer güçlerinden biri.
Ama gel gelelim ekonomik olarak sınıfta kalan vasat bir ülke. 150 milyon nüfusa 1.6 trilyon dolar gsyih üreten bir ülke. Yarı-totaliter bir rejim. Bu devasa orduyu bu şekilde ayakta tutabiliyor zaten.
Fakat ABD ve Avrupa her alanda Rusyayı sıkıştırmaya, gerginliği arttırmaya başlarsa ki Rusyanın yumuşak noktaları da çok, Rusya çok fazla cephede bu mücadeleyi yönetemez. Buna yetecek, olanak sağlayacak, böyle bir durumu sürdürebilecek bir ekonomiye sahip değil.
Rusya nın ön plana çıkmasındaki en büyük etkenin bilerek ya da bilmeyerek uygulanan ABD politikaları olduğunu düşünüyorum. Bakalım başkanlık seçimleri arefesinde ya da sonra yeni bir başkan gelirse işler nasıl olacak.
Tabi şunu da eklemezsem olmaz. Şu anda gerginliği artıran taraf Rusya gibi görünse de ABD yıllardır Avrupaya askeri yığınak yapıyor. Avrupa kıtasındaki ABD askeri varlığı ilk kez yakın dönemde İkinci Dünya savaşındakini geçti. Aslında Rusya buna karşı hamleler yapıyor. Ama görünürde saldırgan olan, gerginliği arttıran Rusya oluyor ne hikmetse.
Sonuç olarak önümüzdeki sürecin Rusya açısından oldukça zor bir süreç olacağını ve birçok alandan baskı ve sıkıştırmaya maruz kalacağını düşünüyorum. Tabiki bugünden yarına olacak bir süreç değil bu. Ama 2020 ile birlikte ve özellikle ABD başkanlık seçimlerinden sonra açıkça hissetmeye, görmeye başlayacağımız bir durum olacağını düşünüyorum.
Son düzenleme : tospa; 29-11-2019 saat: 13:04.
Merkez bankasi fiili olarak batmıştır.
Elinde yedek akçesi bile kalmamış kasaları tamtakır dünya finansal hakikatlerinden kopuk bedevi merkez bankası.
Buna mı güveniyorsun, paramız dolar karşısında defalarca devalüe oldu - helak oldu - yine olmayacağını mı iddia ediyorsun.
Edemezsin, hatta senin de elinde dolar var gel yalandan vazgeç, senin ağababalarının ayakkabı kutuları dolarla euroyla dolu.
Aklın varsa full dolara geçersin yoksa çoluk çocuğun aç kalır benden söylemesi.
Yer İmleri