Yazdıklarım yatırım danışmanlığı kapsamında olmayıp doğacak kar veya zarardan sorumlu değilim...
Short güzel iş, 1 günde 3 bin veriyor...
Kaç haftadır inanın yoruldum endeks ve Thy long lardan...şu sizin not haberi olmasaydı , petrol böyle çıkarken yarın sıkıntı olur derdim ama...
Citi nin özellikle bankalarda alımları ve faiz indirimi havucu haftaya çarşambaya kadar 110.500 gösterir mi diye düşünmeden edemiyorum..
sabaha bakalım, illa hergün poz açmak gerekmiyor...
Bazen durmak en iyisi...
U100 saatlik grafik...
Çok fazla varsayım içeren bir grafik oldu ama geleceği tahmin etmenin başka bir yolu var mı bilmiyorum...
Peki grafik bize ne diyor...
EĞER yarın açılış saatlik barında 107.900' lerden satış GELİRSE düşen bir kanal oluşmuş olacak...
Ki bu durumda işimiz kolay, düşüş 105.300' lere kadar devam edecek...
Saat 11 barında 107.820' lerden satış gelirse yine benzer bir senaryo geçerli...
Trend çizgisi her saatlik barda 60 puan düşüşe tekabül ediyor, her barda bu rakam güncellenmeli...
EĞER bu rakamlardan satış GELMEZSE güçlü bir alım dalgasıyla 108.200' leri de kırması lazım...
Bu durumda tekrar yükseliş trendine girdi diyebiliriz...
Son düzenleme : Verge; 04-12-2019 saat: 22:01.
Abi yaparsin niye yapmayasin. Sen zaten hisse oyuncusu degilsin. Tradersin ve en onemlisi sadece belli bist30 hisselerine ilgi duyuyorsun
Viopta sadece dikkat etmen gereken sey cok fazla sik poz degistirmemek ve stoplosu ihmal etmemek. Bu oyunda hislere pek yer yok. Genelde tuzaklar cok olur.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yukarıda yazdığım senaryo %50 düşüş, %50 yükselişe işaret ediyor...
Peki ELLİOT bu duruma ne diyor...
104.727' den başlayan 108.727 ile biten impulsive bir yükseliş dalgası(1-2-3-4-5) tamamlanmış...
Elliot' a göre tamamlanan her impulsive dalganın mutlaka düzeltmesi olması lazım...
Bu düzeltmeler karmaşık olabilmekle birlikte en basit haliyle üçlü bir A-B-C dalgası şeklinde olabiliyor...
Benim A-B-C düzeltme dalgalarıyla ilgili genel gözlemim ve kanım şu şekilde...
İmpulsive 5' li dalgalardan sonra gelen A satış dalgası genelde çok sert oluyor(Dün bizi 108.700' lerden alıp 106.700' lere götüren dalga gibi)...
B dalgası daha soft bir şekilde ve bu borsa daha da düşmez dedirten cinsten(şu an içinde olduğumuz dalga)...
C dalgası, A dalgası ile benzer yine sert bir satış dalgası şeklinde ve KY' ye '' Ne oluyor, nasıl oluyor, niye satıyor, hani satmayacaktı'' dedirten cinsten(bu yarın yaşamamız olası dalga)...
Bu durumda ise C dalgası 105.800 ile 104.600' lere kadar devam edecek...
İşte bu analizle birlikte benim yarın için öngörüm...
%51 ihtimalle düşüş, %49 ihtimalle yükseliş olması yönünde...
Cok güzel analiz ve yorumlar oluyor... topik yavas yavas oturuyor
Yazdıklarım yatırım danışmanlığı kapsamında olmayıp doğacak kar veya zarardan sorumlu değilim...
seni gidi senii... anlamamazlıktan geliyosun değilmihani dün gece okuyup üfülemelerin vardı ya işte onların yüzü gözü hürmetine oldu bunlar
hisseci değilim evet ama varant oynayınca mecburen kafa kağıtları takip etmek zorunda kalınıyor. evet her hissenin her oyunun farklı işleyiş tarzı olduğu gibi, viop unda kendine özgü bir işleyiş tarzı var farkındayım
“İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers
Yer İmleri