Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
Madem hissenin gelecegine inaniyorsun, yani zaman sorunun yok...

Elindeki portfoyun %30'luk kismini islem icin ayiriyorsun.

Neye gore islem yapiyorsun? Sadece ve sadece "fiyata" gore. Yani bu kismi sattiginin ustune almiyorsun, aldiginin altina satmiyorsun.

Bu %30'u da %10'luk 3 parcaya boluyorsun. 1 kismini kisa vadede kullaniyorsun, oteki kisimlarini orta vadede. 30 hisselerinde marj yaratan nedir? Zaman. Yani bekliyorsun fiyat marjlarinin acilmasini. Parcalari birbirinden bagimsiz hareket ettiriyorsun, 3. parcayi kullanmak icin biraz nazli davraniyorsun. Olur da gunun birinde hisse basip gitti, elinde en az %70'lik kisim duruyor, ne guzel.

Zamanla bu sistemi bir sekilde gelistiriyorsun. Hisseler sonsuza kadar da cikmayip, sonsuza kadar inmedigi icin firsat yaratiyorlar en sonunda.

Bu sistemin en onemli ozelligi para kazandirmasinin yaninda, psikolojik olarak da rahatlatmasi insani. Yani elindeki kismi satmissan hissenin dusmesine oynadigin icin inerse de dert etmiyorsun.
Sayın 666 bu sistem güven üzerine kurulu bir sistem aldığın hisseye uzun vadede güveneceksin önce sonra, diyeceksin ki ben bu hissenin %? Ucsada kaçsa da tutarım. Geri kalanı da senin dediğin gibi alayım satayım elimdeki hisse maliyeti sıfıra yaklaşsın. Biraz link te antrenman yapıp gelseler bu gibi hisseler cerez gelir. Linkte fiyat 11 TL civarıyken benim maliyet senin dediğin sistemle sürekli işlem yaptığım için 6 TL lerdeydi. 14.5 TL lerde de hisse den vazgeçtim. Vazgeçmemek daha iyiydi ama sonuçta temel amacım başka bir hissede yerleşmekti. O hisseye de iyi yerleştik soda değil a soda ya daha yerleşemedik giderse başkasınındır ufak bir kar alır çekilirim