Sayfa 3263/7020 İlkİlk ... 226327633163321332533261326232633264326532733313336337634263 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 26,097 - 26,104 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Ingiliz oyun yazari, senarist ve politik aktivist John (James) Osborne’un dogum yildonumu (12 Aralik 1929)

"Bir fikrim var. Nicin kucuk bir oyun oynamiyoruz? Insan taklidi yapalim, sozde insanmisiz da, canliymisiz da. Hic olmazsa bir sure icin. Ne dersiniz? Hadi insan taklidi yapalim. Ah, dostum, herhangi bir sey icin heyecanlanacak bir insanla karsilasmayali o kadar uzun zaman oldu ki." Ofke

“I've an idea. Why don't we have a little game? Let's pretend that we're human beings, and that we're actually alive. Just for a while. What do you say? Let's pretend we're human. Oh, brother, it's such a long time since I was with anyone who got enthusiastic about anything.”

2. Arnavut ressam Kolë Idromeno'nun olum yildonumu (12 Aralik 1939)

Courtyard of a Shkodra House, c1920

Wedding in Shkodra, 1924

3. Amerikali aktor, senarist, yonetmen ve yapimci Douglas Fairbanks'in olum yildonumu (12 Aralik 1939)

4. Turk aktris Fatma Girik'in dogum gunu (12 Aralik 1942)

5. Turk aktris Hulya Kocyigit'in dogum gunu (12 Aralik 1947)

6. Italyan roman yazari Susanna Tamaro’nun dogum gunu (12 Aralik 1957)

“Cok iyi animsiyorum, bir kez babamla ciktigimiz bir gezintide bir calinin yanindan gecerken olup kurumus bir bulbul bulmustum yerde. Korkusuzca elime aldim ve babama gosterdim. ‘Yere koy onu’ diye bagirdi babam. ‘Gormuyor musun, uyuyor.’ Olum ask gibi konusulmamasi gereken bir konuydu.” Susanna Tamaro, Yureginin Goturdugu Yere Git

“Ricordo benissimo che una volta,passeggiando con mio padre vicino a una siepe, avevo trovato un pettirosso stecchito. Senza alcun timore l'avevo preso in mano e glielo avevo mostrato. ‘Mettilo giù’, aveva subito gridato lui, ‘non vedi che dorme?’ La morte, come l'amore, era un argomento che non andava affrontato. “

"Mutluluk neydi?

Rick, dort duvari beyaza boyali bir odada yere oturmus, basini yukari kaldirmis, onu gokyuzunden ayiran demir parmakliklarin otesine bakiyordu. Bu oda onun ini degildi, yerde uzerine uzanacak sicak yapraklar da yoktu. Yere karo taslar yapistirilmisti. Taslar buz tutmus bir golun yuzeyi gibi duz ve soguktu. Rick ciplak olmayi ve camurlarda yuvarlanmayi severdi.

Mutluluk neydi?

Buraya kapatildigindan beri, bir tekerleme gibi bu soruyu yineleyip duruyordu. Mutluluk neydi, mutluluk neydi, mutluluk neydi?
    Cok zaman once, onu evlat edinen annesi Guendy'ye sormustu bunu." Buyulu Cember

"Che cos’era la felicità?

Rick stava seduto sul pavimento di una stanza tutta bianca e guardava in alto, al di là delle sbarre che lo separavano dal cielo. Quella stanza non era la sua tana, non c’erano le foglie calde su cui sdraiarsi. C’era un pavimento di piastrelle. Erano lisce e fredde come la superficie del lago ghiacciato. Rick amava stare nudo e rotolarsi nel fango.
    Che cos’era la felicità?

Da quando stava chiuso là dentro se lo ripeteva come un ritornello.Cos’era la felicità, cos’era la felicità, cos’era la felicità?"

7. Marion Crane, 12 Aralik 1959 Cumartesi gunu konaklamak zorunda kaldigi Bates Motel'in isletmecisi Norman Bates tarafindan olduruldu ve cesedi arabasinin bagajinda batakliga gomuldu. (Kern County, California. Sapik - Psycho filmi, 1960)

https://www.youtube.com/watch?v=IIpTA0R0dLY

8. Paul Scofield, Wendy Hiller ve Robert Shaw'un rol aldigi biyografi- drama Her devrin adami (A Man for All Seasons - Un uomo per tutte le stagioni), 12 Aralik 1966'da New York'ta gosterime girdi.

Sayfa 3263/7020 İlkİlk ... 226327633163321332533261326232633264326532733313336337634263 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •