http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/t...nedir-41397558
Sayýn Mterkan abi, lütfen bizimle ilgilendiðiniz kadar topicdeki küçük yatýrýmcý dostlarý ile de ilgilenin.Bu haberi bile buraya kopyalamýyorlar neden biliyormusunuz ; çünkü þu ara kýsa vadeli verdiklerini yerine koymanýn derdindeler e hali ile sizin gibi biri bile bize burada susun diyorsa olup bitenlere hiç þaþýrmayýn.Sevgilerimle.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Sayýn carkos...
Birleþse ne olur birleþmese ne olur...
Zaten BSOKE nin % 74 ü BTCIM in...
Rakamlar ortada...
Sektörün durumu ortada...
AKÇANSA ÇÝMSA ve KONYA hariç bütün çimento fabrikalarýnýn piyasa deðeri 100 milyon dolar civarýnda...
BSOKE ye son üç yýlda bedelli sermaye yolu ile 320 milyon TL para girdi...
Yeni fabrika iþletmeye alýndý.. 120 milyon euro tutarýnda...
Þimdi hesapsýz kitapsýz yatýrým talep yokluðu nedeniyle can çekiþiyor...
Yeni bir bedelli % 100 olsa (BSOKE) açýsýndan... BTCIM den 300 milyon çýkar... peki var mý bu para BTCIM de yok....
O nedenle BSOKE de bedelli beklemiyorum...
Peki BTCIM sermaye arttýrabilir mi?... Arttýrýrsa ne kadar arttýrabilir?... % 100 arttýrsa bu borç bataðýnda 180 milyon TL eder... %200 arttýrsa 360 milyon TL eder
SANKO açýsýndan sorun olmaz... Þirket yönettiðini zannedenlerde arttýrýlacak 180 milyonun 90' ý ya da 360 milyonun 180' i var mý?... zannetmiyorum...
O zaman sermaye arttirimlarý benim düþünceme göre olmaz...
Peki BSOKE satýlabilir mi?... satýlýrsa kaça satýlýr?... bütün mesele bu... son 3 senede þirkete bedelli sermaye yolu ile aktarýlan 320 milyon TL ve artý 120 milyon euro yatýrým yapýlarak iþletmeye alýnan BSOKE kaça satýlýr... Ya da alýcýlar kaç parayý gözden çýkarýr...
Bütün mesele bu?....
Bence tabi....
Yer Ýmleri