https://www.youtube.com/watch?v=nspg2wDVaaQ
Seyrettiniz mi?
Analizlerinizde sadece al-sat ticaret yapıyor diye yorumlamıştınız, oysa ürettikleri ürün ile ciro nun %15 inden karın %30 unu ediyorlarmış. ilk 4 dk da anlatıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=nspg2wDVaaQ
Seyrettiniz mi?
Analizlerinizde sadece al-sat ticaret yapıyor diye yorumlamıştınız, oysa ürettikleri ürün ile ciro nun %15 inden karın %30 unu ediyorlarmış. ilk 4 dk da anlatıyor.
ben %100 alım satım ticareti demedim ki öyle olsa bile ki öyle, firma fotoğrafların bakarsanız dökümhaneden ziyade depo görüntüsünde çünkü işi depo, tedarik, mümessillik. 3:38 de dediği kısmı dışarıya sipariş edip getirtiyolar. patronun yukarıda linki olan demirçelik dergisinde röportajında var. biz çine gidince çeliğin içeriğine bakınca şaşırıyolar türkiyeden gelen talepler hep fiyat odaklı diye. kendi şartnamelerimiz dedikleri de kendi reçeteleri yani şirket beş bin ton çelik satmıyo sadece. içeriği karbon miktarı çekmesi basması bilmem nesi belli çelik tedarik ediyo. türk borsacısı ne merakli üretime yaw. 36 kişiyle üretim nasıl yapılır. şöfor kadrosu en az 10 kişi olması lazım.küçük bir ereğli değil bu şirket. bilançoda stoklarda hammadde veya yarı mamul olarak takip edilen stok var mı ki üretim kısmı olsun. henüz kuruldu mu bilmiyorum ama yatırımcı ilişkileri bölümüne sorun anlatsınlar.
ekleme : ereğlinin çelik servis aş isminde bir şirketi var karşılaştırın hemen hemen aynı görüntü ortaya çıkacak.
ekleme 2 : 20:41 de isveçli firma çinden benim aldığım fabrikadan alıyor, ben kendi adımla satıyorum o kendi adıyla satıyor diyo ?
ekleme 3: cironun %15ini içerden üretip %85ini al sattan sağlarsan eğer zaten bu al sat daha iyi satış getiriyo demek zaten. al sat mı kazandırır üretim maliyetine katlanmak mı. zaten cironun %15i üretimden geliyosa o üretimi devam ettiremez durdursun hep para her o üretim hattı.
Son düzenleme : bobbygeneric; 16-12-2019 saat: 00:17.
arkadaşlar kısmen dedikleriniz doğru olsa da şirketi ciro konusunda yanlış değerlendirdiğinizi düşünüyorum. Benim tüm okuduklarım-dinlediklerim,
%15 lik ciro üretim kısmı (vasıflı çelik kısmında bu çelikleri 300-400 dolara ithal edip sonrasında kesip biçip çok yüksek bir fiyata takriben 1200-1500 dolara satıyor),
%85 lik ciro al-sat kısmı (vasıfsız çelik 200-300 dolara ithal edip 400-500 dolara satıyor) dan oluşmaktadır.
Hatta son 3 yılda bu vasıflı çelik kısmını 2 kat arttırmışlar ve önümüzdeki yıllarda çok daha fazla arttırmayı düşünüyorlar.
Daha henüz kimlerle çalışıyor bunu bilmiyoruz ancak otomotiv sektöründe yurt içinde en iyi 10 firma ile çalışıyoruz diyorlar. Tabi zamanla aldıkları işlerle bu firmaları göreceğiz.
Yer İmleri