-
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk'ün vasiyetnamesinde yer alan parayı alamadığı için CHP'yi mektupla kendisine şikayet ettiğini söylediği kişinin Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe olduğu anlaşıldı.
Erdoğan, Meclis'te mal varlığı tartışmaları üzerine yaptığı konuşma sırasında Atatürk'ün vasiyetnamesine değinmiş, Atatürk'ün manevi evlatlarına bıraktığı mirası da tek tek sıralamıştı.
Başbakan Erdoğan, CHP'nin sorumluluğuna bırakılan Türkiye İş Bankası'nın kar nemalarına ilişkin "bugüne kadar gelen paralar nereden geldi, nereye gidiyor?
Bunları da iyice incelesinler. Çünkü geçenlerde şu anda vasiyetin içinde yer alanlardan bir kızı, evlatlığı da bize mektup yazdı. Niye biliyor musunuz? CHP'den aldığı olumsuz cevap nedeniyle" dedi.
Erdoğan'ın grup toplantısında sözünü ettiği kişinin Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe olduğu anlaşıldı.
Adatepe'nin Atatürk'ün vasiyetnamesinde İş Bankası kar nemalarından ödenmesini istediği 200 liranın bugünkü karşılığının kendisine ödenmediğini mektupla Başbakan Erdoğan'a ilettiği ve yardımcı olmasını istediği belirtildi.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri