Dilek ve temenniler Servet Yurtseven soz
alarak borsada işlem goremeyen hisselerin şirket tarafindan satin alinmasi
gerektigini bu
durumun azinlik ortaklari ç0k rahatlatacagını belirtti.

Ahmet Adil Söz alarak: ortaklarin paylarim satin almasi için girişimlerde bulunulmasi gerektigini belirtti. En azından
borsada işlem goremeyen hisselerin (lot alti) §irket atarafindan satin ahnmasimn magduriyetleri
giderecegi belirterek bunun tutanaga geçirilmesini talep etti. Bununla ilgili Vergi ve Muhaebe
Mudurü Gaye Kozanli konunun giindemde oldugu ve Yonetim Kurulu’na iletilecegini belirtti

Evet bu konuyu inceledim, merak ediyordum. Yabancı ortak lot altı payları %83 paya verdiği o günkü dolar seviyesinden alırsa , bugün işlem gördüğü fiyatın hayli üstünde bir fiyata tekabül eder ki, bugün bu fiyatlardan satmak zarar demektir. Yine lot altı alımı başlarsa diğer pay sahipleri de bunu talep edebilir. Bu durumda Şirket iki durumla karşı karşıya kalacaktır. Ya sadece lot altı alarak en yüksek fiyatı uygulayacaktır ya da sermaye artırımında bulunup mevcud durumu piyasa kendi kendine halledecektir. zaten sermaye artırımı yaptığında şirketin kasasından para çıkmayacaktır. En azından emsal çimento şirketlerine göre ödenmiş sermayesini 50 milyon seviyesine veya daha yukarısına 1 defaya mahsus çıkardığında mesele kökünden halledilmiş olacaktır.

ytd değildir