Artan

8,25 10 17:56
15,10 9.98 17:57
11,14 9.97 17:55
13,47 9.96 17:57
2,99 9.93 17:57
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 17:54
11.090,00 -9.98 17:55
174,90 -9.98 17:57
24,76 -9.96 17:57
336,75 -9.96 17:57
Azalan Hisseler

İşlem

14.027.451.202,13 17:57
11.489.943.561,92 17:57
8.062.988.673,25 17:57
7.895.466.160,10 17:57
6.042.613.061,71 17:57
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6822 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    vay canına haberturk köşesinden yazarı patron zurnası güntay şimşek in yazısını okudum okumaz olaydım.

"yerli" denen arabanın %51 i yerli olacakmış. Sonra yersen artacakmış oran. 40 yıldır oran artacak denen tofaşlarda oran hala aynı hatta geri bile gitti.

Hesaplasan dış ve iskeleti oluşturan metal aksam, koltuklar, plastiği ve tekstil kısımlar %50 tutar. Bunlarda içerde üretiliyor.

İleri Teknolojik aksam ve motor ithal ediliyordu. Pil ve elektrik motoru yerli değilmi.? Hani yerliydi.? Yazılımlar hani yerliydi.? Bunlarıda dahil edersen zaten %80 yerli haline gelir.

%51 deniyor... korkunç korkunç... mevcut araba üretiminden hiç bir farkı yok hatta daha kötü.

Üzerine parasıda bizden çıkıyor, yani katmerli kazık. tamamen soygun hikayesi, fabrikada çalışanların maaşı, alınan krediler filan hepsini biz ödeyeceğiz. Vergide vermeyecekler, gelir olursada patronlara gidecek, borç değil. Araba tutarsa bize borçlarını ödemeyecekler.

Soytarı herif birde eleştirmeyin demiş, hırsız baykar ailesini örnek göstermiş nasıl IHA yaptı diye... arkadaş katil eder bu herif insanı, herkesimi cahil sandın a öküz. benimde okuduğumu bilmiyormusun.
    1 tanede olsa keçi var bu ülkede. Herkes maymun değil...

Arkadaş bu herifte ne ar var nede haya(haya nedir bilmiyorum)... Utanma dersen zerre yok, o kadar cesurca yazmışki hayret ettim. "Sizi yersede yemesede seveceğiz itiraz etmeyin" diyor açıkça. Yazısını sonuna kadar okuyamadım, resmen adamda, projede korkunç.

yahudi patronunun verdiği maaşı sonuna kadar hak ediyor...

Arkadaş tüm para bizden, arazi bizden, vergi ve maaşlar bizden. O zaman kamu kurumu bu, neden 5 paraziti ortaya çıkardın. Zarar bize, kazanç onlara...
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    İmdi yılsonu günahı çıkaralım.

2018'i +%4 ile kapamıştım. EMTIA, ALTIN ve HISSE fonlardan kazanmıştım.
    2019 da ilk yarıda ALTIN fon ağırlıklı portfoy tutmuştum, sonrasında kademeli olarak HISSE fonlarına geçmiştim. 2019 yıl başı HISSE maliyetim 90bin endeks seviyesindeydi.

2019 için tahminlerim neydi. Pek çok tahmin yaptım ancak portfoyumu ilgilendirenleri yazayım.
    Hisse senedinden kazanırım dedim. Umduğum kadar olmadı ancak yeterince kazandım.
    USD/TL nin değeri 6 TL yi geçmez dedim. Geçmedi. Seçim iptal olunca kısa bir sürelik ihlal oldu hepsi o.
    İkinci yarıda BIST endeks, yurtiçi altından fazla kazandıracak dedim. hesabını yapmadığım için emin değilim, altında yükseldi ama senetlerden az gibi görünüyor çünki ons altın çıksada USD yerinde saydı.
    Ons altın yılsonu 1500 ü görecek demiştim. Yıl içi birden fazla kez gördü.

Yıl içinde planlarımı sekteye uğratan siyasi gelişmeler oldu. İstanbul seçiminin iptal edilmesi, Suriyede yerleşme planı, akdenizdeki kriz, ülkede hukuk kalmadığı için yabancıların uzak durması filan beklediğim kadar kazanamadım. En az %50 artı bekliyordum.

Getiriler

BANKA FON +%35.8
    HISSE FON +%27.7
    ALTIN FON elimde kalmadı ama sonuç kazancın %8,25 i altın FON dan.
    Sonuç: +%32.27

Yeni yıl için maliyeti yeniledim. Artık BIST maliyetim BIST endeksin yılsonu kapanış değeri yani 114.425
    Yeni yıl FON kazançları yıl sonu kapanış değerleri üzerinden hesaplanacak. 2019 Kârını 2020 bilançoya maliyet olarak ekledik. yeni yıl kârını SIFIR dan başlatıyoruz.
    Her yıl sonu bunu yapacağız. Geçen yılda yaptık.

.
    Son düzenleme : alicemal; 01-01-2020 saat: 12:59. Sebep: yılsonu und coloring
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu yılki plan ne.?
    USD/TL nin enflasyondan daha çok yükseleceğini sanmıyorum. Hükümet USD yi yüksek istiyor gibi görünüyor, yoksa bu senede en azından ilk yarı 6 TL yi geçmez diyecektim ama demiyorum. Enflasyonu geçmez diyorum. Yıl sonu enflasyon %12 olacaksa ve SİYASİ KRİZDE ÇIKMAZSA(trump İran'ı tehdit etmiş, Libya olayında karşımızda ruslar var ve asker gönderiyoruz, erken seçim, yabancıların uzak durması vb.) USD için 2020 ilk yarıyı 6,32 nin altında tamamlarız.

BIST hisse deki Yükselişin devam etmesini bekliyorum. Ne zamana kadar yükselir, ne kadar yükselir bilmiyorum. Siyasi ve hukuki ortamı saymaz isen şirketler hala ucuz. Siyasi ve hukuki ortamı sayarsan ucuz sayılmaz ama pahalıda değil.

Para piyasalarına yatırım yapıyorsan şu anki maliyetini hesaplarken ülkenin en azından 1 yıl sonraki geleceğinide hesaba katman şart. Ucuza bile alsan ileride kazançlı satabilecekmisin.?

Bu hesaba girince işin içinden çıkamıyorsun çünki ülke yetkin kişilerce yönetilmiyor. 2023 de büyük ihtimalle arkalarında enkaz bırakarak gidecekler. Dağ gibi borç ve satılmış olan ülke şirketleri ve arazileri. 20 yılda artı değer sıfır.
    Borçlanma ve satışlarla gelmiş olan 10 yıllık bir bolluk dönemi. Tam bir hovarda kumarbaz aile reisi profili.

Geleceği düşününce işin içinden çıkamıyorum ancak Senetle devam şimdilik. Uygun gördüğüm yerde senetden ineceğim.

Nereye geçeceğim.? Eğer altın fiyatları o anda uygunsa oraya geçerim. Uygun değilse ki uygun olma ihtimali düşük, VOB a geçebilirim.
    Veya tamamen para piyasasından çıkıp gayrımenkul alabilirim. Hoş faizlerin düşmesi sonucu kredi maliyetlerininde düşmesi, bu yıl almayı düşündüğüm yerlerdeki gayrımenkulleri pahalı hale getiriyor. Bu sene yatırım amaçlı gayrımenkul almak akıllıca olurmu emin değilim. Ama alternatif bulamazsam mecburen gayrımenkule yönebilirim.
    @NeAcaipDunya

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •