Mesajınızı almadım.. Evet miktar o rakamın üzerinde.. Miktar paylaşmayı pek uygun bulmuyorum.. Yalnız bu forumda belirttiğim gibi küçük bankaların oranlarında ziyade Akbank Halkbank YKB Vakıf İş yada Garanti dışında asla çalışmam.. Bu bankaların sanırım hoşgeldin faizi 13,75 % üzeri olmuyor ki benim mevduatım 12 aydır aynı yerde...
İnanın onu taşımak götürmek yada eft yapmaya çalışmak yeni bankanın çalışma düzenini öğrenmek MT tanımak filan zor geliyor..
Yanlış anlaşılmak istemem ama böyle küçük bir bankadan kredi almıştım. Sigortaları, hesap işletim ücretleri canımızı bezdirmişti.. Şimdi evet 13,40% yerine 13,75 hatta 13,80 lerden bağlayabilirim. Hatta 14... Ama vadesiz hesap açın oraya 5000 tl koyun.. Sonra hesap işletim ücreti 100 TL alıp gidin hakem heyetine şikayet edin diyorlar.. Türlü tevir masraf çıkarıp alacağınız 100-200 TL fazla faizi geri alıyorlar...
Onunla da bitmiyor... Bankaya gidip hesap kapatmak yada adınıza gelen kredi kartlarını iptal ettirmek için yarım iş günü kaybetmeniz içten bile değil...
Hal bu olunca inanın 100 bazlık puan meblağım yüksek olmasına rağmen ırgalamıyor.. Büyükler evet 100 baz düşük oluyor ama ne diyorlarsa o dur... Süpriz masraf yapmazlar. Canını bezdirmezler bir de büyük şehirde yaşıyorsanız alacağınız fazladan 100 TL aylık faizi ulaşımda harcarsınız...
Ben 2-3 sene evvel Abank ile çalışıyordum. 2 otomatik ödeme tanımladım. Elektrik ve doğalgaz. 1-2 ay sonra hesapta yeterli para olmasına rağmen elektrik faturasının ödenmediğini gördüm.Tabii bu nedenle de hesap işletim ücreti yansıtılma durumu ortaya çıkacaktı. Aynı şekilde sordum, yanıt:
Efendim geçen ay ayedaş ile olan fatura ödeme anlaşmamızı iptal ettik, artık elektrik ödemelerini kabul edemiyoruz. O yüzden bize bizim anlaşma yaptığımız başka bir kurumun otomatik ödemesini getirmelisiniz?!?!?!?!?!
Yahu kardeş hadi buldum getirdim, ya onunla da anlaşmanızı iptal ederseniz. Ben fatura dükkanı mıyım?
Böyle de bir anım var. O yüzden otomatik fatura işine hiç girmiyorum artık. Faizin kaç kardeş, iyiyse yatırırım değilse yatırmam. Nokta.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Dostum artık hesap işletim ücreti hiç bir banka almıyor.İnternet üzerinden eft yapsanız en fazla 3-5 tl.Kredi kartını başta konuşsanız çıkarmazlar günlük vadeli yapmazsanız boşta paranız kalmaz.Para sizin saygı duyarım ancak 13.40 oranın 1 puan üstüne bağlayabilirdiniz bu kadar üşengeç olmayın.300 bin tl olsa 35 günlük vadede 270 tl fark ediyor değmez mi?
Dolar faizlerine ne verdikleri önemli bir bilgi..
TL faizler yükselirken dolar faizi düşüyorsa TL değer kazanacak dolar değer kaybedecek demektir benim penceremden.
Bunu bekliyorlar.
Banka sizi değil önce kendisini düşünür.
Size dolar sat demiyor bana TL getir demeye getiriyor..
Geçen sene eylül de dolar faizleri garip bir şekilde yükselmeye başladı 4 ü vurdu..
TL faizler sürünüyordu..
Kasım ayında yüzde 30 gitti dolar sonra.....
Burgan Odea gibi bankalarda hala yüksek dolar faizi var sanırsam..Onlarıda izlemek lazım tabi..
Ama genel şablon bence bu.
Sn.Yolgider kabul ediyorum. Eskiden di onlar...
Ayrıca Değil 270 TL; 25 krş eksik olsa fırın ekmek vermez... Birçok maddeye katılıyorum ama eft ücreti 3-5 tl kabul.. Ama limitlli değilmi.. 50 K yada 75 K ne kadar... 300-500-700-900 gibi rakamları eft yapmak zor..
Bankodan eft yapsanız en az 100 TL alırlar.. Aldılar diyelim... 270-100=170 TL kalır..
Maalesef bedava kimse bir hizmet yapmaz..
Nakit alalım dedik... Bugün git yarın gel derler... Gitti mi 1 gün... Nakit aldın sabahtan para gelir mi onuda bilemem... Çünkü paranın o kadar çok mazareti olur ki...
Öğleden sonraya kalırsan gitti mi 2.ci gün valor...
Ayrıca bu ay 14,40% bir sonraki ay yine o bankada 13,40 diyecek...
Aslında şu para transferinin kolay yönünü bulsam yaparım... Ama Vakfıbank İnternetten günlük 50,000 TL üzeri eft yapmıyor..
yazılı bir talimatla internetten eft miktarını artırabilirsin.Meblağ ne kadar bilmiyorum ama en azından yarısını yüksek bir oranla başka bir bankaya taşıyabilirdin.Burganın temditlerde verdiği oranla hoş geldin arasında çok büyük bir makas yok (ben çalıştığım için biliyorum) en fazla 0.15 pazarlıkla ve miktara bağlı olarak belki güncel hoş geldin oranını da uygulayabilirler.Odeada benzer şekilde sanırım.Yanlış anlama para senin kararı sen vereceksin düşükten bağlamana gönlüm razı olmadı.Aradaki 300 tl farkla ailecek bir ziyafet çekerdiniz kendinize. Saygılarımla.
Yer İmleri