Sayfa 157/250 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 1,249 - 1,256 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    He canım trol trol..
    Çakma mühendis seni..
    Jeoloji mühendisliğinden hava kontrolörlüğüne..
    Memleket TR olunca mümkün tabi..

İşin komiği birde bilimsel tabirler falan sallamış..

Geldik yazdık çünkü saçmalıyorsun.
    Senin gibi çakmalara birisi karşı çıkmalı ki gerçekler ortaya çıksın..
    Yoksa insanlığa bilime ihanet olur..
    Ki ne yazıkki öyle bi dönemden geçiyoruz..
    Çakma mühendisler bilim ilim adamları parlıyor gerçekleri değerlileri gittikçe susturuluyor sindiriliyor bastırılıyor SÜRÜLÜYOR..
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    üslup dersi vermeden once kendi yazılarına bak.. trol olduğun o kadar belli ki ancak çamur atarak üste çıkacağını sanıyorsun.. temel ekonomiden habersiz tipik bir trol gibi "6 nın üstüne çıkamadı ben demiştim" falan tarzı zırvalıklar..

diğer yandan.. dolardan zarar etmediğim çok net ortada.. bunu senin anlaman imkansız zira sabit fikirlisin.. dolar bazında portföy değerlemesi yaptığımı defalarca yazdım.. hatta doların düşmesi benim işime bile gelir tarzı yazılar bile yazdım zira mesela dolar görece sabitken garan'ı alıp satmaktan %%20 kar ettiysem bu mükemmel bir şey zira görece ucuz (garan'ın o anki hareketine göre) doları alıp muhasebesini dolar cinsinden finalize ederim.. tl varlıklardan dolar varlıklara geçiş..karşılıklı geçişler.. amaç dolar miktarını arttırmak..

ayrıca.. bir topiği senin açman kimsenin yazamayacağı anlamına gelmez.. biz zırva yazı gördüğümüzde hele hele trol zırvalıkları gördüğümüzde iki üç kelime mutlaka yazarız..forum kurallarını da bir ara tekrar oku..
    Sn.Discretus,

Ya hadi neyse.. Alçalmayayım...

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bu yazınla tamamen kendini dışa vurmuş oldun..Yüzüne karşı açık açık yazıyorum..
    2 sene önce dolar 3.70 lerden gelmiş 6 ya..
    Hala

Ve son elementimiz TAHTAAAA..
    Arkadaş bu ne ağzınızda salyalar aka aka yazı yazmalar, de gidin işinize gücünüze bakın.. Sİzde malum yerde USD 12 TL olacak diye millete giydirdiniz.. Biz bu kadar saldırmadık.

biraz ekonomi öğren.. altın her şeyin temelidir tarzı zırvalıkları bırak belki gerçekleri görürsün.. ama trollüğün tescilli artık.. priceless proceler üretmeye dön istersen.. bizim dolar maliyetimizi bilmeden de ahkam kesme..

"dolar 6 yı hala geçemedi" tarzı zırvalıklar..

bir ara geçer merak etme...
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    biraz ekonomi öğren.. altın her şeyin temelidir tarzı zırvalıkları bırak belki gerçekleri görürsün.. ama trollüğün tescilli artık.. priceless proceler üretmeye dön istersen.. bizim dolar maliyetimizi bilmeden de ahkam kesme..

"dolar 6 yı hala geçemedi"

yakında geçer merak etme...
    USD maliyetini herkes biliyor Sn.Discretus..

5,18 TL değil mi? Ondan dolayı bu denli sakinsin... Biliyor herkes....

Bana saldıranların USD maliyeti 6,50-7 TL arasında... Artı 2 yıllık vade kaybı... Kolay değil..

Akıl kaybı yan etkisi var...

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Discretus,

Ya hadi neyse.. Alçalmayayım...
    noldu ... yüksektemiydin ?
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    noldu ... yüksektemiydin ?
    Yok sen çok alçakta idin de...

7. Sn.Discretus harbiden USD ın 2 sene önce 12 TL olacağına inanmış olabilirsin.. Şok etkisi filan normal...

Ama hala inanıyormusun USD ın bu sene 12 TL olacağına?

ben usd maliyeti hiç bir yerde yazmadım.. hatırlamıyorum yazdığımı..maliyetim benim için önemsiz..ama bu seviyelerden oldukça aşağıda olduğu net bir gerçek.. tl varlıklar ve dolar varlıklar arasında sürekli geçişler yaparım.. ana amaç dolar miktarını arttırmak.. bu nedenle herhangi bir işlemin (garan sat dolar al, dolar sat garan al gibi) karlı olması yeterli benim için..

Sayfa 157/250 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •