Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
ama su verileri olan bir eurobond var 100 bin dolar yatırıldıgında alacagım aylık faiz ve vade sonunda alacagım ana para ne olur.

ısın kodu US900123AL40 vade tarihi 15.01.2030 dovız cınsı : dolar kupon faizi :11.87 yıllık getiri : 5.96 banka alıs kırlı :148.25

banka satış : 149.38
işte burada yıllık faizi 11.87 düşünüp çekip yemeyeceksiniz, bunun getirisi 5.96dır. Siz buradan iki puan da dolar enflasyonuna düşün, kalan yıllık %4'ü çekip yersiniz üstünü yine eurobonda yatırırsınız paranız da dolar cinsinden eksilmez değerini korur.
Bu şekliyle kira geliriyle kendini 25 yılda amorti eden eve denktir. Ev için kiraya gelir vergisi, dask, emlak vergisi, evin bakımı, eskime payı, boş kalma riski vb. de düşünmek lazım buna göre eurobond çok temiz kalıyor.