Sayfa 278/864 İlkİlk ... 178228268276277278279280288328378778 ... SonSon
Arama sonucu : 6911 madde; 2,217 - 2,224 arası.

Konu: KLMSN - Klimasan Klima

1. 15/2 tabiiki bilanço açıklanma tarihi aşağı yukarı.ayni zamanda 15Subat ilk 3 aylık dönemin yarisi.Onumuzunde yaz olduğunu düşünürsek soğutucu alımları bu dönemde olur yoğun bir şekilde.Yani Ağustos/Eylül Ayları bilançonun yükünü aldığı dönemdir.Ve yatırımcı mevcut karın üstüne bunlarında koyup yeni bir fiyatlama yapacaktır.Benim hatırladığım ve bizzat mütevazı lotlarla yatırım yaptığım Klimadan 9 Lara kadar geri gelip 23 leri gördü.ve yaklaşık 4 ayda.Simdi de 18lere döndü.belki biraz daha düzeltme yapıp yukarı dönerse aynı senaryo çalışabilir.Zira firmanın ciro altyapısı ve sezon buna müsait.Ornegin burada kış. Denmez ya kis ayındayız.Avustralya sıcaklardan yanıyor.Afrika kıtası zaten öyle.Yani sözün özü umutlu bir döneme giriliyor bu sektörde.Bu benim temel analiz düşüncelerim.yanlis yada hatalı bir yorum varsa lütfen açıklayın.yazim beni bağlar kimse nin bu yazıya bakipta araştırmadan yatırım yapmasını arzu etmem.ytd.İyi hafta sonları.

10.01.2020
    Teşekkürler sayın Arif Turgay Afrika satışları nasıl olacak bende merak ediyorum
    Merill'in satabileceği daha çoook lot var bakalım ne zamana kadar devam edecek, beni duymuş olsalar gerek insan gibi malı vermeye başlamışlar

https://www.yatirimkredi.com/klmsn-yabanci-takas-orani

3. Sayın keko,
    en son bildiğim kadarıyla brisa da idin.
    1 hisse taşırsın ama yine de hoş geldin.

4.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    şirket agresif büyümeye devam ediyor...ihracatı çok artmış...öyle ki yurtiçi satışlarının %30 dan daha fazlası ihracat oluyor...buda net karını artırmaya devam edecektir...son çeyrek bilançosundan sonra yılın ilk iki çeyrek satışları çok canlı özelikle de ikinci çeyrekler...bu beklentileri satın alacaktır klimasan...
    Firmanın döviz pozisyonunda yükümlülük kısmı ağırlıkı euro , varlık kısmı ise dolar , son çeyrekte de euro dolara karşı çok arttı buda finansal durum yüzünden 10-11 milyon arası - yazabilir , eğer metalfrio ya verdikleri borcu tekrardan euroya çevirmemiş iseler ,

5.  Alıntı Originally Posted by Brain Yazıyı Oku
    Bilanço öncesi istedikleri lotlu toplayamadıkça
    Yapmadıklarını bırakmıyorlar her yolu deniyorlar
    Hergün min milyon lot işlem olan hissede Kayda değer olmayan miktarı yabancı fon satışları varmış görüntüsü için yemleme bile yaptılar aşağı yukarı basıp saçma sapan hareketlerle toplamaya çalışıyor ve kuduruyorlar olmuyor artık mızrak çuvala sığmıyor herkes klm nın değerini biliyor
    Hissenize sahip çıkın oyuna gelmeyin sabredin 2 hafta sonra iyice kudurup 23-25 arası toplamaya çalışacaklar 50-75 yolculuğu biraz sancılı olacak okadar
    Selam Brain , şirket karlılığı bozmadıkça , kurlar sert bir şekilde aşağıya gelmedikçe ( bu çok zor ) , 50 çok zor bir fiyat değil bencede , ama şirketin en az 1 tl veya üstü temettü vermesi gerekir , temettü verimi yüksek olmazsa şirketin 10 fk ları bulması çok zor olur , yatırım fonları özellikle temettü verimi yüksek olan şirketlere girerler zaten bist 30 unda en önemli özelliği odur ve bunlar genellikle oralarda olurlar ve hisselerini uzun tutarlar,

6. Bazı şahıslar , hisse 23 den 16 ya geldiği için hisse dağıldı , artık toplanması çok zor , yükselmesi zor olur gibi acayip şeyler paylaşmış 😂 her nedense hisse 12 den 9 a geldiği zamanda birebir aynı şeyler yazılıyordu ama hisse 9 dan 23 ü gördü 😂 garip değilmi ?

7.  Alıntı Originally Posted by erdals Yazıyı Oku
    Sayın keko,
    en son bildiğim kadarıyla brisa da idin.
    1 hisse taşırsın ama yine de hoş geldin.
    doğrudur ben sadece bir hisse taşırım ama bundan sonra politakımı değiştireceğim galiba...çünkü tek seferde 200 bin tl lik mal alınca spekler huylanıyor ve üzerimize oynayabiliyorlar..bundan sonra ya iki hisseye yada alırken tek seferde değil de kademeli almayı düşünüyorum...

klimasanı da aylardır temelini merak etmeme rağmen ilk defa inceleme fırsatım oldu...klimasan önümüzdeki aylarda daha çok voliteli hareketler yapacak..bu hamur daha çok su kaldırır...çünkü gittikçe büyüyen bir şirket...kendine göre oluşturduğu yükseliş trendinde yoluna devam edecektir..

fabrikasının yanında aldığı 41 dönümlük araziyi de kapasite geliştirme için kullanacak ileride..bunun için de ileride yatırımlar yapacaktır..bu yatırımlar için de bedelsiz sermaye artışına gidebilir ileride....her yıl artan ciro ve kar göz kamaştırıyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

8. bu aralar brisa ,doas ,ttraktör,karel ile ilgiliyim..ama son bir kaç gündür klimasanı da inceliyorum...bu yüzden de klimasan ile de ilgili oldum.. klimasan orta ve uzunda beğendiğim bir hissedir..peki buralardan girilir mi ?? baskı olmasaydı yine de girilebilir diye düşünüyorum ama bu aralar hisse üzerinde çok baskı var..

son bir kaç günde bazı büyük fonlar abd-iran geriliminden dolayı satışlar yaptılar..eğer bu fonlar sattıklarını tekrar yerine koyarlar ise o vakit klimasan 25 tl lere doğru yol alır..ama yerine koymaz iseler o vakit de onların sattıkları lotları piyasanın biraz hazım etmesi gerekiyor...belli bir süreden sonra bu hazım bittikten sonra tekrardan yoluna devam etmesi ve son çeyrek ve sonraki çeyrek beklentilerini satın almaya başlar diye düşünüyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 278/864 İlkİlk ... 178228268276277278279280288328378778 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •