Sayfa 794/945 İlkİlk ... 294694744784792793794795796804844894 ... SonSon
Arama sonucu : 7555 madde; 6,345 - 6,352 arası.

Konu: TEKTU - Tek-Art Turizm

TEKTU günlük

2. SPK nın sernaye tavanını yükselmesini kabul etmemesi çok yerinde hareketti. Tekrar bşr bedelli oyununa girerlerdi

Bedelliden hemen sonra kendilerine ait şirketi halka açık şirkete satıp tekrar nakiti kendilerine aktardıkları için aslında bedellide kendileri her hangi bir nakitte çakmamış oluyor, sadece piyasadan nakit süzüme durumu olmuş oluyor.

Tabi böylece nakiti kendilerine aktarınca her zaman yeni bedelliler içinde nakitte saplamış oluyorlar da.

Birde Tektu ilişkili taraflardan alacak durumuna getirip, varlıklarını pasifize ederek şirketi niteliksizleştirip, finans borç yükü taşıtarak, bu tür bu stratejileri uygulamaya kolaylaştırıyorlar.

SPK nın bu defa sernaye tavanını yükseltmemeli iyi oldu. Ayrıca şirket yüksek finans borç maliyeti içinde iken, ilişkili taraf alacakları oluşturma işlerine de müdahale edilmesine yerinde olur.

3.  Alıntı Originally Posted by NAZMIAGA Yazıyı Oku
    #TEKTU hissesini analizi önemli......bazı arkadaşlar bu hisseye karşı büyük sempati içersindeler.......Peki bu hisse size ne kadar sempati duyuyor ....önemli.......

https://www.youtube.com/watch?v=zGz_507HN00
    çok güzel bir temel analiz tebrik ederim arkadaşı : hisseyi satıp çıkmak lazım ..?
    ilgimi çeken kısım hissenin temeli 2013/14/15 yılları diger sonraki yıllara göre daha iyi oldugu gözlemleniyor ..?
    peki tektu bu yıllarada arasındaki perfonmansı nasıl olmuş bakalım..?

https://invst.ly/pgxmh

aslında ayrıntı SPK vermiş oldugu karar da saklı RED ...şişmanın başka yapacak birşeyi kalmadı spek,le nasıl anlaştı ise götürebilecegi yere kadar götürecektir şayet bir satış haberi düşerse bütün finansalları düzeldigi gibi kasada para dolacaktır..?
    ZIR-DELİ Y.T.D

4. Sayın 1ptometheus,aydınlattınız çok teşekkürler.boyle bir hissenin bu şekilde ilerlemesi pek normal değil.yabanci alışıdır söyleniyo.yabancinin ne işi olur böyle bir kağıtla.bana çok tuhaf geldi.kiymetli takipcilerin yorumlarını bekliyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by paterfamilias Yazıyı Oku
    Sayın 1ptometheus,aydınlattınız çok teşekkürler.boyle bir hissenin bu şekilde ilerlemesi pek normal değil.yabanci alışıdır söyleniyo.yabancinin ne işi olur böyle bir kağıtla.bana çok tuhaf geldi.kiymetli takipcilerin yorumlarını bekliyorum.
    Bende kendimce bir yorm yapayım....maalt 17 idi şimdi 80-martılarda gyosu ozellikle otelin icra satısıyla gerilesede sonra gaza bastılar.....tektuda ise patronların 70 lerden mal satamayacagını varsayarak2 ve uzerii yada daha yukseklerden mal çıkacagını tahmin ediyorum....ben uzun vadeli görünen orta canagın yani 2.10 un gelecegini tahmin ediyorum...orayı gecersede 3 kusurlerden bizim gibi ky yı mallandıracagını dusunuyorum....ozellikle bedellide aldıkları malları......spk sermaye tavanına izin vermeyince yukseltip mallandırmaktan baska careleri kalmadıgını dusunuyorum....

Lutfen bana gore işlem yapmayın ben sadece dip hisseleri alıp 1 yıl beklemeyi göze alıp satmayı planlayan biriyim...Teknik bilgim yoktur...ytdeğildir.

6. SPK non yeni yönetmelik taslağına göre halka açık şirketlerde çoğunluk hissesine sahip olmadan imtiyazlı hisseye sahip olarak şirketi yönetenlere ilişkin düzenleme var. İmtiyaz hakkının başladığı süre göz önüne alınarak 5 sene arka arkaya zarar eden bu tür şirketlerde imtiyaz hakkı iptal edilecek. Tektunun halka açıklık oranı %52. Beş sene üst üste zarar edip etmediğini bilmiyorum ama bu şişkolar kesin yapmıştır diye düşünüyorum. Geçmişe yönelik bir tarama yapacağım. Eğer böyle bir halt yedilerse şişko oğlan arabayı çaldırdığı gibi şirketi de kaptırabilir. Son hareketin bununla bir ilgisi var mı acaba?

7. Yollar geçti
    Ne oldu bu villa satışları
    Ne oldu bu hotel satılı

8. Bu borsa gündem ne zaman Tektu yu tekrar gündemine alacak acaba?

Sayfa 794/945 İlkİlk ... 294694744784792793794795796804844894 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •