Sayfa 327/864 İlkİlk ... 227277317325326327328329337377427827 ... SonSon
Arama sonucu : 6911 madde; 2,609 - 2,616 arası.

Konu: KLMSN - Klimasan Klima

1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    son ciro ve kar tahminim şu şekilde olsun :

ciro son çeyrekte 230 milyon...net kar 22 milyon..
    Selam , önemli olan patron kaç istiyor ?

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    şirketin -65 milyon tl döviz açığı var....bir de hammaddenin %35 i ithal yani maliyetleri artıracak bir durum...fakat öte yandan şirketin son çeyrekte 138 miyon tl lik bir ihracat beklentim var...bana göre her halükarda dövizin çıkışı klimasan için olumludur..

çünkü dövizin oluşturacağı olumsuzluk vereceği olumluluktan daha azdır..benim tahminlerim bu yöndedir...
    Teşekkürler
    Gedik yatırım kur analizini 10 saniyede falan tamamladı heralde
    Sayın omerby gediğin hesabını yaptığı analizi bulamadım link varsa paylaşır mısınız ?

3.  Alıntı Originally Posted by CahilCuhela Yazıyı Oku
    Teşekkürler
    Gedik yatırım kur analizini 10 saniyede falan tamamladı heralde
    Sayın omerby gediğin hesabını yaptığı analizi bulamadım link varsa paylaşır mısınız ?
    iki üç kalemi toplayıp böyle bir yorumda bulunmuş gedik..döviz çıkışının götürüsü varsa getirisi de var..bence getirisi çok daha fazla...iki kalem de ben sayayım..132 milyonluk stok bir kere döviz oranında değerlenir...ekonominin canlandığı bir ortamlarda bu satış fiyatına çok güzel yansıtılabilir...ihracatın tahminen 137 milyonlara varması dövizin çıkışından olumlu etkilenecek var karı olumlu etkileyecektir..

bu iki kalemin toplamı aşağı yukarı 269 milyon tl dir...

olumsuz kalemler ise -65 milyonluk döviz açığı , hammaddenin %35 nin ithal oluşundan kaynaklı giderler..v.b basit kalemlerdir..

faizler ise çok inmiştir buda finansal giderleri azaltır..eurobondların yerine ikame edilen yatırımlar nedir onu bilmiyoruz..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. Son 35 gun muazzam satış var.
    İş yatırım ve yabancıdan toplamda 1.5 milyon lot satış olmuş.
    Neredeyse son 10 gün yabancı sürekli satmış.
    Bu dönemde niye satar. ?
    Pek akıl karı değilde altından bir pislik çıkmada bari.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayanmaktadır. "ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR "

5. Cool nerelerde?
    Son bir haftanın alım satım analizini yapsa bize ne iyi olur....

6.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    biraz önce şirket yetkililerinden bir bayan ile görüştüm..kendisine bir kaç soru sordum...klimasanın bilanço olarak en kötü çeyreğinin üçüncü çeyrekler olduğunu daha sonra da dördüncü çeyrekler ile birlikte toparlanmaya başladığını söylediler..en son %15 kapasite artışının etkilerinin son çeyreğe yansıyacağını ve üretim bandının kurulduğunu ama bu yeni kapasitenin ne kadarının kullanıldığını bilmediğini söylediler..

aldıkları 41 dönümlük arazinin de gelecek dönemlerde kapasite artışı için değerlendireceklerini ,şirkette bir sorunun olmadığını işlerinin iyi olduğunu söylediler...sadece mevsimselik olarak üçüncü çeyrekte zayıf bir bilanço yoladıklarını söylediler..

son çeyreğe girerken eurobond yatırımlarını azaltıklarını ve bunun yerine başka bir yatırım yaptıklarını söylediler...bu konuyu açmak istediysem de söylemediler...yurtdışı pazarların de geliştiğini ve yeni pazarların bulunması konusunda geliştiklerini de söylediler...

kısacası herşey yolunda dediler...borsa fiyatına ise müdahale etmediklerini fiyatın arz ve talebe göre şekillendiğini söylediler...
    Yazının içinde aslında bizim genel sorumuzun cevabı var...zayıf olan 3. çeyrek...4.çeyrek 1. çeyrek 2.çeyrek cironun ve karlılıgın arttığı dönemler gibi gözüküyor...O zaman parlak bir döneme gidiyoruz anlamına gelir...Faizler düşerken kurda fazla hareket olmazken yatırımlar peyderpey devreye girerken bakalım Klımasan ne havalara girecek.Orta sahada top mu dolaştıracak yoksa ceza sahasına girip 90'dan çakacak mı?

7.  Alıntı Originally Posted by ibagatir Yazıyı Oku
    Dün %1 gibi çok sert yükseldi artık düzeltme vakti geldi galiba 😂
    10 gün düzeltme artık 😂😂😂😂😂

8. Enver abiiiii hadi 17-17,30 biliyoruz gözün buralarda bekliyoruz da

Sayfa 327/864 İlkİlk ... 227277317325326327328329337377427827 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz