Sayfa 323/864 İlkİlk ... 223273313321322323324325333373423823 ... SonSon
Arama sonucu : 6910 madde; 2,577 - 2,584 arası.

Konu: KLMSN - Klimasan Klima

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul-Rize
    Gönderi
    2,127
     Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    ama bu yıl eurobondlardan kar yaptığı anlaşılıyor..neden bu yılı kast ederek yazdılar ki ?? millet o haberden sonra lanet edip hissesini sattı...
    Sn.keko...

Gedik yat.şirketin yılsonu bilançosunda 8.169.724.tl.kur zararı açıklayabileceğini hesaplamış./Borsa gundem.den.--ytd

.......................................Yab.para poz. Net yab.para.........Olası etkısi
    .................................................. .............pozisyonu.
    KLMSN Klimasan Klima TRY -74.960.612 -160.238.518 ......-8.169.724

Bu yazı Borsa gundemde haberi yazdıgım gun çıkmıştı. Onlar zarar der/sen ise kar olabilir dersin. Hangisine inanacagız.-ytd...

2.  Alıntı Originally Posted by omerby Yazıyı Oku
    Sn.keko...

Gedik yat.şirketin yılsonu bilançosunda 8.169.724.tl.kur zararı açıklayabileceğini hesaplamış./Borsa gundem.den.--ytd

.......................................Yab.para poz. Net yab.para.........Olası etkısi
    .................................................. .............pozisyonu.
    KLMSN Klimasan Klima TRY -74.960.612 -160.238.518 ......-8.169.724

Bu yazı Borsa gundemde haberi yazdıgım gun çıkmıştı. Onlar zarar der/sen ise kar olabilir dersin. Hangisine inanacagız.-ytd...
    şirketin -65 milyon tl döviz açığı var....bir de hammaddenin %35 i ithal yani maliyetleri artıracak bir durum...fakat öte yandan şirketin son çeyrekte 138 miyon tl lik bir ihracat beklentim var...bana göre her halükarda dövizin çıkışı klimasan için olumludur..

çünkü dövizin oluşturacağı olumsuzluk vereceği olumluluktan daha azdır..benim tahminlerim bu yöndedir...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. son çeyrekte 273 milyon tl civarı bir ciro bekliyorum..bu cironun ne kadarı hammadde gideri olabilir ve bu hammaddenin de %35 i ne kadar ediyor ?? işte bunun cevabını bulursak çözüme çok yaklaşırız...

şirketin direk döviz açığı zaten bellidir ve buda -65 milyon tl dir...

faiz konusunda ise faizlerin düşmesi ile kısa vadeli yükümlülüklerin giderleri azalır...bu gün bir de eximbankın faiz düşürmesi var..buda olumlu etkiler ve finansal giderleri kısar...

daha önce de söylediğim gibi benim beklentim son çeyrekte 27 milyon kardır...tabi hisseyi tanıdıkça bu rakamları daha da netleştirebiliriz...şu anda ilk edindiğim intiba budur..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

25 ve 26 ekim 2019 tarihlerinde ek üretim tesisinin devreye alınması üzerine foruma yazılanlardan bir kaç alıntı yaptım;

geride bıraktığımız günlerden bu yana ek tesisin üretime katkıları acaba nasıl olmuştur?
    Burada yer alan bilgi, yorum ve öngörüler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

5. gedik sadece bardağın boş olan kısmını görmüştür...dolu olan kısımlarını da görmek lazım...sonuçta ihracatçı bir şirkettir...bir ürünün fiyatı da ihracat bazında döviz ile olacaktır..sattığı ürününün fiyatı dövizin çıkış oranı kadar yani %5 yükselecekken maliyeti ,hammaddenin sadece %35 i dövizin çıkışlarından olumsuz etkilenecektir..

bir de şirketin 132 milyonluk stoğu da var...dövizin çıkması ile stok da aynı oranda değerlenecektir...
    Son düzenleme : keko; 21-01-2020 saat: 18:56.

6. yükselc kardeş bu kapasite artış oranını doğrusu hiç hesaba katmadık...eğer yurtdışındaki satış kanalları açılmış ve artmış ise bu kapasiteyi son çeyrekte de kullanmış olabilirler..yurtiçi satışları bence az çok bellidir...geçmiş sayfalarda paylaştım geçen yılın miktarları ile örtüşüyor...

benim düşünceme göre son çeyrek ilk çeyreğe ciro yönünden çok benzeyecek..ne kadar kar yapabileceğini ise her iki çeyreğin şartlarını karşılaştırarak tahmin edebiliriz diye düşünüyorum...bu karşılaştırmayı artılarını ve eksilerini geçen günlerde burada paylaştım..

her iki çeyrekte de döviz %5 artmıştır...döviz açık miktarları birbirine çok yakın...kısa vadeli borçlar son çeyrekte daha çok fakat faizler ilk çeyreğe göre neredeyse yarı yarıya indi ...eurobond yatırımları ilk çeyreğe girerken çok fazlaydı son çeyrekte 123 milyona düşmüş...şirketin 101 milyonluk karının 50,5 milyonu bu finansal yatırımlardan gelmiş...finansal yatırımların bir kısmı eurobond bir kısmı fon bir kısmı da hisse senedidir...stokları da ilk çeyreğe girerken 128 milyon ,son çeyreğe girerken ise 132 milyondur...yani buda birbirine çok yakındır..

görüldüğü üzere 2019 yılı ilk çeyrek şartları ile son çeyrek şartları birbirine çok yakın..bir tek kısa vadeli yükümlülükler vede eurobond yatırımları farklıdır...bu iki kalem bence belirleyici olacaktır..özelikle de eurobondların yerine hangi yatırımı ikame etmişler veya oradan çıkan nakiti nerede değerlendirmişler ben onu merak ediyorum..

her ihtimale karşın benim kafamda ilk çeyrekteki 33,5 milyon kar değil de biraz daha aşağısı olan 27 milyon civarı bir kar beklentim oluşuyor...

şirkete bir kaç e-mail daha attım...gelen cevapları burada paylaşırım...gelen cevaba göre bazı noktalara ışık tutmaya çalışacağız..

7. hammaddesinin bir kısmı ithale dayanan ürünler satılırken eğer maliyet artışları ürünün fiyatına zam olarak yansıtılabilirse şirket için bir sıkıntı oluşmaz ama talep yetersizliği nedeniyle bunu yansıtamaz ise o zaman sıkıntı olur...hem ülkemizde hem de avrupada ekonomik canlanma ile bence şirket her türlü zam yapma olanağı bulacaktır..çünkü talep önceki çeyreklere göre daha canlı olacaktır..

klimasanın asıl ciro ve kar patlaması yapacağı çeyrekler bu yılın ilk iki çeyreğidir..bu çeyreklerde finansal giderler çok düşecek ,talep çok artacak...

8. klimasan ilk son 15 gündür ilk defa ağırlıklı ortalamasının üzerinden bir kapanış yaptı..hayırlı olsun..umarım artık yeniden çıkışa geçer..bu günkü kapanış bir ilk adım için çok olumlu...devamının geleceğine inanıyorum..

Sayfa 323/864 İlkİlk ... 223273313321322323324325333373423823 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •