Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 1 - 8 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Anlamadığım bir konu var, bileniniz var ve cevaplarsa sevinirim.

Soda, Trakya Cam, Anadolu Cam ve Denizli Cam hisselerine Şişe Cam verileceğine göre, sermaye artışına gidilmesi gerekiyor. Şu an Şişe Cam'ın %67.11'i İş Bankasının. İş Bankası'nın birleştirilecek hisseler üzerinde doğrudan ortaklığı olmadığı için, sermaye artışı sonrasında Şişe Cam'daki payının yüzdesel olarak azalması gerekmiyor mu? Eğer öyle ise bu İş Bankası'nın aleyhinde bir gelişme olmaz mı?

Bu sorunun cevabını bulamıyorum, kaçırdığım bir şey mi var acaba?

Bir de burada sürekli yok İş Bankası şöyle saygın, yok Şişe Cam şöyle saygın vs. hepsi hikaye.

2016-2017 yıllarında iflasın eşiğindeki TSGYO'yu İŞ GYO ile birleştirip, borçlarını İŞ GYO'ya yıkmaya çalışmadı mı ana şirketimiz? Birleşmenin oylandığı genel kurula katılıp şerh düşen ve tutanağa işleten bir yatırımcının mahkemeye gitmesi ve gerçek ayrılık fiyatının o gün belirlenmiş ayrılık fiyatının sanırım 2-3 katı gibi birşey çıkacağından korkan yönetim, birleşmeyi iptal etmişti. Bu vatandaş mahkemeye gitmese, uluslararası camiada pek saygın yönetimimiz batık TSGYO'nun borçlarını İŞ GYO yatırımcılarına kitlemişti.

2.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Anlamadığım bir konu var, bileniniz var ve cevaplarsa sevinirim.

Soda, Trakya Cam, Anadolu Cam ve Denizli Cam hisselerine Şişe Cam verileceğine göre, sermaye artışına gidilmesi gerekiyor. Şu an Şişe Cam'ın %67.11'i İş Bankasının. İş Bankası'nın birleştirilecek hisseler üzerinde doğrudan ortaklığı olmadığı için, sermaye artışı sonrasında Şişe Cam'daki payının yüzdesel olarak azalması gerekmiyor mu? Eğer öyle ise bu İş Bankası'nın aleyhinde bir gelişme olmaz mı?

Bir de burada sürekli yok İş Bankası şöyle saygın, yok Şişe Cam şöyle saygın vs. hepsi hikaye.

2016-2017 yıllarında iflasın eşiğindeki TSGYO'yu İŞ GYO ile birleştirip, borçlarını İŞ GYO'ya yıkmaya çalışmadı mı ana şirketimiz? Birleşmenin oylandığı genel kurula katılıp şerh düşen ve tutanağa işleten bir yatırımcının mahkemeye gitmesi ve gerçek ayrılık fiyatının o gün belirlenmiş ayrılık fiyatının sanırım 2-3 katı gibi birşey çıkacağından korkan yönetim, birleşmeyi iptal etmişti. Bu vatandaş mahkemeye gitmese, uluslararası camiada pek saygın yönetimimiz batık TSGYO'nun borçlarını İŞ GYO yatırımcılarına kitlemişti.
    Eğer buna benzer bir iş yaparlarsa bende mahkemeye gitmeyi düşünüyorum.

Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by M.kaya33 Yazıyı Oku
    Eğer buna benzer bir iş yaparlarsa bende mahkemeye gitmeyi düşünüyorum.

Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    hakime selam söyle.

yaw hiç mi işiniz yok.

4.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Anlamadığım bir konu var, bileniniz var ve cevaplarsa sevinirim.

50% ozkaynak, 50% karlilik uzerine istiraklerin sise grubu icindeki degerlerini kestirmeye calistim; isbank nihayeten ortaya cikacak yapida istiraklerdeki azinlikl hissedarlara verilecek paylar neticesinde, munzam sandik haricinde hakim ortak konumunu kaybedebilir. bu durumun farkinda olmadiklarini sanmiyorum kendilerinin..

alttaki twitte bir ozeti var bu konuda dusuncelerimin:

https://twitter.com/derAlteFritz_/st...11110139916288
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    50% ozkaynak, 50% karlilik uzerine istiraklerin sise grubu icindeki degerlerini kestirmeye calistim; isbank nihayeten ortaya cikacak yapida istiraklerdeki azinlikl hissedarlara verilecek paylar neticesinde, munzam sandik haricinde hakim ortak konumunu kaybedebilir. bu durumun farkinda olmadiklarini sanmiyorum kendilerinin..

alttaki twitte bir ozeti var bu konuda dusuncelerimin:

https://twitter.com/derAlteFritz_/st...11110139916288
    Her zaman faydali bilgilerin icin tesekkurler 47.

Rica etsek de vaktin oldugunda bir yere eski-yeni diye toplasan bunlari. Referans olur degisik topiklerde. Benim kafam karisti acikcasi eskisi neydi, yenisi nasil oluyor diye.

6.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Her zaman faydali bilgilerin icin tesekkurler 47.

Rica etsek de vaktin oldugunda bir yere eski-yeni diye toplasan bunlari. Referans olur degisik topiklerde. Benim kafam karisti acikcasi eskisi neydi, yenisi nasil oluyor diye.
    estagfurullah ben tesekkur ederim. "eski yeni diye toplasan" dediginiz: sise grubu ve istiraklerinin ortaklik durumunlarina iliskin mevcut durum ve yeni sisecamda olusmasi muhtemel ortaklik durumunu kast ediyorsunuz degil mi? o konuda sayin supheci kimse (blog linki altta) bu hafta bir paylasim yapacak sanirim. ben de kendimce yeni bilancolar sonrasi bir calisma yapmaya calisacagim, paylasirim elbet.

http://suphecikimse.blogspot.com/
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    estagfurullah ben tesekkur ederim. "eski yeni diye toplasan" dediginiz: sise grubu ve istiraklerinin ortaklik durumunlarina iliskin mevcut durum ve yeni sisecamda olusmasi muhtemel ortaklik durumunu kast ediyorsunuz degil mi? o konuda sayin supheci kimse (blog linki altta) bu hafta bir paylasim yapacak sanirim. ben de kendimce yeni bilancolar sonrasi bir calisma yapmaya calisacagim, paylasirim elbet.

http://suphecikimse.blogspot.com/
    Ortaklik yapisi, ozellikle de Is Bankasi'nin hisse oranlari nasil olacak. Simdiki mevcut durum, ve yeni durum yani. Cunku orada onemli bir noktaya da dikkat cekmissin. Sandik piyasadan da almak zorunda kalabilir. Ilerisi icin bir isik olabilir bu mesela buyuk bir devle ortaklik mi (spekulasyondur), yoksa hisselerin hazineye gecmesi mi...

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Ortaklik yapisi, ozellikle de Is Bankasi'nin hisse oranlari nasil olacak. Simdiki mevcut durum, ve yeni durum yani. Cunku orada onemli bir noktaya da dikkat cekmissin. Sandik piyasadan da almak zorunda kalabilir. Ilerisi icin bir isik olabilir bu mesela buyuk bir devle ortaklik mi (spekulasyondur), yoksa hisselerin hazineye gecmesi mi...
    Merhaba

aksam 50% ozkaynaklar, 25% son 5 yillik faaliyet karlari, 25% son 5 yillik net kar ile bir calisma daha yaptim. Istiraklerdeki azinlik paylarinin sisede konsolide edilen ozkaynak ve karlari 27-28% civarinda.

Ek 24242

bu durumda da mevcut sise hisseleri 72-73% oraninda sulandirilacak. sonucta eski yeni ortaklik oranlari suna benzer bir sey cikiyor:

Ek 24241

ozellikle karli sodadaki yuksek (39%) azinlik paylari nedeniyle isbankasinin, munzam sandik olmadan yeni sisede hakim ortak olmasi zor gorunuyor. hele ki piyasa degeri ve indirgenmis nakit akisi ile soda degerlemesinin nihai sise icindeki payi daha yuksek olursa bu durum oldukca muhtemel.

bu birlesmenin zamanina iliskin spekulasyon yapacak olursak; sodadaki yatirimlar ve buyume kaynakli ozkaynak ve karliligin buyumesi sonucunda istiraklerdeki azinlik paylari nedeniyle ilerleyen bir donemde bu birlesme yapilacak olsa isbankasi, munzam sandikla beraber de cogunlugu saglayamayacak bir konuma gelebilirdi. zamanlamanin bu nedenle olabilecegini de dusunuyorum.
    ---------------

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •