Originally Posted by
mapfree
Uzun vade düşünürsen bence SODA alım yeri farketmez yani karar senin, istediğin yerden alabilirsin dedim ya zaman ve sabır işidir SODA ve 2019 da ömrümüz yeterse nerelerde olur sizce bu cam elyafı yatırımının (yıllık 70 bin kapasiteli bir yatırım olacak ve Ülkemizin 50 bin tonluk ithalatını tek başına karşılayacak ancak ben bununlada kalmayıp kapasitesinin sırasıyla yıllık 100 bin tona ileridede 150 bin tona çıkarılabileceğini düşünüyorum zira her geçen yıl ihtiyaçlar hem Ülkemizde hem de Dünyada durmadan artış eğilimindedir.)bitip ihracatının yapıldığını düşünün ve tabiiki SODA hammadde ürünlerini saymadım bide elektrik üretimide var,maliyetleri TL satışları yabancı para cinsinden, cam elyafı fabrikası maliyeti elindeki yüksek miktardaki döviz cinsinden meblağın artış yönündeki posizyonunu negatif yönde etkilemeyecektir hatta cam elyafı yatırımı gibi farklı bir katmadeğer üretecek bir yatırım haberide ileride gelebilir zira BALIKESİR deki organize sanayideki 200 dönümlük arazi boşuna alınmadı burası üretim üssü olmaya aday bir bölge ve BOR madenleride burada bakmışsınız BOR u katmadeğerli bir ürün gamında üretmeye karar vermişler olurmu olur bence süper olur zira BOR Dünyada %7x oranlarında en çok ülkemizde var keza TORYUM madenide öyle ve bu TORYUM un bir çuvalı koskoca bir şehiri ısıtmaya yetecek enerji üretiyor bu iki maden ülkemizi refaha fazlasıyla kavuşturacak özellikler taşıyor inş. değerlendirilir bu nimetler .İşte zaman ve sabır dememin nedenleri bu SODA da uzun vadeli düşünmek gerek,sabırlı olmak gerek...
Son düzenleme : yucin; 26-02-2017 saat: 16:10.
Almak, satmak ,tutmak herkesin kendini bağlar o kaddarr...(ytd değil şahsi fikirlerimdir.)
Yer İmleri