Sayfa 96/967 İlkİlk ... 46869495969798106146196596 ... SonSon
Arama sonucu : 7735 madde; 761 - 768 arası.

Konu: DGNMO - Doğanlar Mobilya

1. ** Tahtacı bekleme buralarda hiç burada sana kimse mal vermez önce hakettiğin fiyatlara yaklaş.. Yoksa daha çook beklersin..

Bu senet dünya markası olma yolundu Ersin bey ve ekibi deli gibi çalışıyor açılış yapıyor..

Hareket vakti geldi de geçiyor...

Artık o 65 in yanında 3 görelim..

Hadi başlasın hareket....
    Forum eski kullanıcı adım:"ufukss"

Alıntı Originally Posted by KUZEYs Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar. Bir süredir işlerimin yoğunluğu yüzünden yazamadım. Arkadaşlar sağolsun eksiğimi kapatmışlar.

Sn.Ersin beyin açıklamaları ve azmi benim 2.ve 3.çeyrek satışlarına olan inancımı arttırıyor.

620 milyon yıllık ciro hedefine istinaden 2. çeyrek satışının 280.000.000 civarına çıkması ve brüt satış karının 85 mil olması muhtemeldir.

Yine faaliyet karımızın 45 mil civarlarına çıkması ile birlikte ersin beyin dediği gibi sektörde bir numara olma hedeflerimiz çok çok yakındır.

Burada bir bebek var büyüyen. Arada ayağı tökezleyecek tir. Ancak gün gelecek koşacaktır. O günler çok çok yakındır.

Sevgiler..
    Sn. Kuzeys, paylaşımlarınız için teşekkürler.

Bilançoyu incelerken dikkatimi çeken bir hususu paylaşmak istiyorum.

17. sayfada alınan sipariş avansları gösterilmiş. Buna göre, alınan sipariş avansları 31 Mart 2017 itibariyle, 31.12.2016 tarihine göre %57 artarak 55 milyondan 87 milyona yükselmiş.
    Bunun, ikinci çeyrek satışlarının hızlı biçimde artacağına yönelik bir işaret olduğunu düşünüyorum.

Saygılar,
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Cogito06 Yazıyı Oku
    Sn. Kuzeys, paylaşımlarınız için teşekkürler.

Bilançoyu incelerken dikkatimi çeken bir hususu paylaşmak istiyorum.

17. sayfada alınan sipariş avansları gösterilmiş. Buna göre, alınan sipariş avansları 31 Mart 2017 itibariyle, 31.12.2016 tarihine göre %57 artarak 55 milyondan 87 milyona yükselmiş.
    Bunun, ikinci çeyrek satışlarının hızlı biçimde artacağına yönelik bir işaret olduğunu düşünüyorum.

Saygılar,
    Sn. Cogito,

Çok doğru Alınan sipariş avansı demek faturası henüz kesilmemiş iş demek (bilmeyenler için açıklıyorum). Buradan en azından 30-40 mil ekstra fatura gelebilir.

Ciroyu arttıracak unsurlar ;

-Düğün sezonu
    -2017 başından bu zamana kadar 20 den fazla yeni açılan mağaza
    -KDV indirimin etkilerinin devamı
    -İhracat payında hedeflenen çılgın artış

Ve her şeyden önemlisi ersin beyin azmi ve hırsı....

4. Ağaç ve orman ürünlerine yüzde 13 civarında fon geliyor

16 Mayıs 2017 Salı, 16:21:09 | Güncelleme: 17:10:25 AA

KDV indirimiyle canlanan mobilya sektörünün temsilcileri, ağaç ve orman ürünleri üzerindeki fonların kaldırılmasını ve malzeme fiyatlarının ucuzlamasını bekliyor. Ağaç ve orman ürünleri üzerine yüzde 13 civarında fon geliyor
    Ağaç ve orman ürünlerine yüzde 13 civarında fon geliyor
    Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç yaptığı açıklamada, dünyayla rekabet edilebilmeleri için ham maddeye aynı şartlarda ulaşmaları gerektiğini söyledi.
    Önemli girdilerinden olan ağaç ve orman ürünlerinde indirim beklediklerini dile getiren Güleç, şunları kaydetti:
    "Türkiye'de odun pahalı. Ağaç ve orman ürünleri üzerindeki fonların, bu yıl içinde kaldırılmasını bekliyoruz çünkü ağaç ve orman ürünleri üzerine yüzde 13 civarında fon geliyor. Dünya ile rekabete göre karşılaştırdığımız zaman odun pahalı hale geliyor. 36 bin mobilya üreticimiz var. Devletimiz çok büyük bir imkan verdi bize. Mobilya sektörünün büyümesi, dünya ile rekabet edebilmesi için önümüzü açtı. Devlet yüzde 10 fedakarlık yaparken, ham madde firmaları da en az yüzde 10 fedakarlık yapmalı"

Hatta devletimiz yüzde 10 fedakarlık yapıyorsa onların yüzde 20 yapması lazım çünkü parayı kazanan onlar. Mobilya sektörü ciddi anlamda hem emek yoğun hem de malzeme dostu olan bir sektör.
    Güleç, 2023'te 10 milyar dolarlık ihracat hedeflerinin bulunduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:
    HABERİN DEVAMI

"Mobilya sektörümüz dünya pazarından pay alıyor. 15 yıl önce dünyada 23'üncü sırada olan sektörümüz, şu anda ihracat sıralamasında 12'nci sıraya yükseldi. Hedefimiz dünyada ilk 5. Bunun için malzemeyi dünya standartlarında almamız lazım"
    "HAM MADDE FİYATLARIMIZIN YÜKSELMESİ ÜZÜCÜ OLDU"
    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mobilya Ürünleri Sektör Meclisi Başkanı Ercan Ata da KDV indiriminin ardından perakende satışlarda önemli bir hareketlilik yaşandığını ifade etti.

Sektörün, bu indirimin çok faydasını gördüğünü dile getiren Ata, yurt dışı kaynaklı ham madde maliyetlerinin yüksekliğinin ise kendilerini olumsuz etkilediğini anlattı.
    Bir süre önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığıyla görüşme yaptıklarını anlatan Ata, şöyle konuştu:

Bakanlarımıza ham madde fiyatlarının yüksekliği nedeniyle yaşadığımız sorunları aktardık. Ağaç ve orman ürünleri üzerindeki fonların kaldırılmasıyla ilgili sektör olarak uğraştık ve onun sözünü de aldık.

"Bizim beklentimiz, o fonların kalkmasıyla malzeme fiyatlarının ucuzlaması. KDV indiriminin ardından işler düzeldi, üreticiler biraz iş yapmaya başladı. Daha güzel işler yapmaya çalışırken yurt dışı kaynaklı olarak ham madde fiyatlarımızın yükselmesi üzücü oldu. Aslında biz aynı gemideyiz."
    Dünyada sünger ham maddesini üreten 3-4 firmanın olduğunu, bunların da fiyatlarda istedikleri gibi oynadığını vurgulayan Ata, şu açıklamalarda bulundu:

"İthalatı önleyeceksek, ana ham maddeyle ithalattaki cari açığı azaltacaksak, bence bu tür stratejik ürünlere düzgün yatırımlar yapılması gerekiyor. Bu, dünyaya satılacak bir ürün. Döviz düştü, borsa yükseldi. Aslında işlerde biraz hareketlendi.

Bunu fırsat olarak değerlendirmemek lazım. Hepimizin birbirine sahip çıkması gerekiyor"

http://www.haberturk.com/ekonomi/is-...fon-geliyor/13

6. Merhaba,
    Daha güçlü bir yükseliş için 2,4x a dokunmasında aslında fayda var. Lakin, bunu özellikle yapmak istemiyor buralardan dökmek istiyor. Fibo düzeltmelerine baktığınızda enteresan bir durum var, boğaz piyasasına girmesine ramak kalmış, ağustos civarında 4,9x civarı bir potansiyel taşıyor. Tahtacının kendi inisiyatifinde, toplu olduğu için mal. Tamamen kendi saçmalıklarım olup tavsiye niteliği taşımaz. Ayrıca sn Kuzeys çok teşekkürler

7.  Alıntı Originally Posted by easygoing Yazıyı Oku
    Merhaba,
    Daha güçlü bir yükseliş için 2,4x a dokunmasında aslında fayda var. Lakin, bunu özellikle yapmak istemiyor buralardan dökmek istiyor. Fibo düzeltmelerine baktığınızda enteresan bir durum var, boğaz piyasasına girmesine ramak kalmış, ağustos civarında 4,9x civarı bir potansiyel taşıyor. Tahtacının kendi inisiyatifinde, toplu olduğu için mal. Tamamen kendi saçmalıklarım olup tavsiye niteliği taşımaz. Ayrıca sn Kuzeys çok teşekkürler
    2,4-2,50 aralığında affetmem aç kurt gibi alırım

Sayfa 96/967 İlkİlk ... 46869495969798106146196596 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •