Originally Posted by
666
Gercekten zamanin icin tesekkurler. Keske su DenyoCam'i eklemeseydi, her yerde 0 icin satir isgal etmis.
Bu durumda Birlesmis Sise'deki Is Bankasi paylari %67'den %48'e, Sandik ise %8'den %6'ya inmis oluyor. Yani Is Bankasi icin bir sorun yok.
Ama halka acik kismi da %24'ten %46'ya cikmis oluyor. Bu tespit dogru mu?
rica ederim. evet buna benzer bir nihai ortaklik yapisinin olusacagini dusunuyorum. birlesme zamanlamasinin da bu ortaklik yapisiyla alakali olabilecegini dusunuyorum. devreye girmesi ongorulen yatirimlar sonrasi gelecekte yapilacak bir birlesmede sodanin azinlik paylari nedeniyle halka acik kisim 50% ye cok daha yakin ve hatta ustunde olabilirdi belki.
bir uyarida bulunayim, yaptigim ve sonuclarini paylastigim hesaplamalar kabaca bu ortaklik oranlarini hesaplama uzerine birlesme oranlarini bulmak amaciyla yaptigim calismanin sonucu. sisecamin yaptiracagi ve temel alinacak degerleme sonuclari benim rakamlarimdan oldukca farkli olabilir. yatirimlari da goz onune alinca indirgenmis nakit akisi sonucu yatirim yapan ve mevcutta nakit fazlasi olan sodanin benim buldugum 1.1 siseden fazlasini alabilecegini dusunuyor (ve bir hissedari olarak) umit ediyorum. bes sirket icin de bu tarz bir gelecege donuk degerleme icin saglikli varsayimlar yapacak bilgiye ulasimim yok hem de zaman maliyeti benim cok fazla oldugundan sapma olacagini kabul ederek mevcut ozkaynaklar ve gecmise donuk karlari dikkate aldim.
hic bir ortagimin paylastigim rakamlari esas alip yatirim karari almasinin vebalini almak istemem. umarim bu surec hepimiz icin nihayten hayirli olur.
---------------
Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla
Yer İmleri