Sayfa 18/238 İlkİlk ... 816171819202868118 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 137 - 144 arası.

Konu: Teknik merkezi

1. şunu unutmamak lazım

piyasa geneli genelde kaybeder , bu üzücü ama böyle

bu şartlar altında , ne kadar piyasa geneli dışında bir strateji uygulanırsa o kadar avantajlı olur

şimdi diyebilirsiniz ki , endeks 30 bin puan yükseldi ve piyasa geneli alımda 4 aydır

ne yani sırf piyasa genelinden farklı olmak için gidip short mu açmak lazım ??? açsaydık batardık

o zaman bende derim ki piyasa geneli 4 aydır shortta veya hisse satıyor veya en iyimser nötr bakıyor

aksi halde bu kadar gidemezdi endeks doğa kurallarının tersine olurdu

bu işin profesyonelleri gerek vadelide gerekse spotta bizlere göre her zaman çok daha avantajlı çünkü işlerini şansa bırakmıyorlar, beyinlerine ve analitik düşünce yapılarına falan da güvenmiyorlar çünkü güvenmelerinin gereği yok

neden yok ? onlar bizi görebiliyor , ne yaptığımızı ne yapabileceğimiz stopumuzu kar alımızı dayanma gücümüzü vesaire vesaire

o yüzden bu piyasalardan kazanmak isteyen küçük yatırımcılar yani çeşitli kabileler

hayatta kalabilmek için o piyasa profesyonellerinden 100 kat daha zeki ve dayanıklı olmak zorundalar

ben şunu iddiaa ediyorum , bu piyasaalrın en dangalak yatırımcısına bile kendi hemcinslerinin ne yaptığını gösteren veri ekranını önüne koysalar , duman eder piyasayı tozunu atar

2. viper sözlükteki bazı tanımlamalar

teknik analiz: piyasa yapıcının küçük yatırımcıyı gördüğü bu oyunda küçük yatırmcı piyasa yapıcıyı hadi onu da geçtim kendi gibilerini göremediği ( zaten onu görde diğerini de görür doğal olarak ) için bu savaş meydanından kar ile çıkabilmek için farklı bir yöntem bulmak zorundadır . yine piyasa yapıcılar teknik analiz diye bir analiz yöntemini onlarca indikatörle birlikte küçük yatırımcıya hediye etmiştir ki adamlar kendilerini çaresiz hissetmesin ve piyasada kalıp para bırakmaya devam etsinler

piyasa yapıcılar da o teknik analiz denilen ve küçük yatırımcıya hediye ettiği araçla küçük yatırımcıyı avlamaya çalışırlar ve büyük oranda da başarılı olurlar

o teknik analiz denilen silahı çok iyi ve farklı bir şekilde kullanan yatırımcı ( ki buda benim gördüğüm yüzde 3 ü 5 i geçmez )başarılı olabilir ama o da bir süre sonra bu işin yaratttığı psikolojik baskının ağırlığı altında kalır

meselenin psikolojik baskı tarafını hafifletmeyi viper sözlük şu şekilde tarif eder

hesap kitap yap kendin için bu piyasaya girebileceğin mini mini mini minimuuuum miktarı bul

buldun mu buldun

işte onu da ikiye böl

ne çıktı

hah işte o rakam senin psikolojini bozmaz ve eğer tekniğinde güçlüyse para kazanabilirsin

ama bir şartla

o bulduğun rakam hiç artmayacak , artanı çekip cebine koyacan

3. örnek

varsayalım bu piyasada 100.000 tl ile işlem yapıyorsun ve farkettin ki bu seni çok geriyor

geremez mi gerer yani gerebilir bu gayet doğal dimi

bu durumda bu gerginliğini atmanın iki yolu var , ya piyasaya 1.000.000 tl sokup yine 100.000 tl ile işlem yapmaya devam edeceksin ( ne kadar manyakça değil mi )

yada 100.000 tl nin 90 binini çekip cebine koyacaksın ve 10.000 tl ile işlem yapacaksın

bak o zamanda kuş gibi olursun ( hımmmm sanırım bu daha mantıklı )

ne biçim sözlük la bu viper sözlük tuhaf tuhaf şeyler yazıyor , aynı fikirdeyim

4. Hatirlayamadigim bir usttel vardi, unu hisap edince onunu gorebiliyordun. Unuttun hatirlayamiyon iste...

5. neyse bu kadar felsefe yeter

119.350 maliyetli sanal shortla sanal olarak devam ( dikkat edilirse sanal açılan pozisyonların açılış günü ve saatini gayet de real olarak yanına yazıyorum hoş eski topikde gerçeklerini de öyle yazardım)

her ay sanal kar zarar hesabı yapacağım ( tabi canım sıkılmazsa )

spotta zaten devam ettiğimi kabile bilir

6.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Hatirlayamadigim bir usttel vardi, unu hisap edince onunu gorebiliyordun. Unuttun hatirlayamiyon iste...
    af buyur

anlamadım

7.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    118,850 flat ( 15 mayıs saat 17:20)
    bist30 da 117300 kritik nokta oldu ...... üzeri long altı short gerektiren tarzda

+200 puan
     Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    109550 den stop ( 16 Mayıs saat 16:50 )

+200-100=100 puan

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
     Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    119.350 bir short denemesi daha bakalım bariyer tutacak mı ( 17 mayıs saat 12:25)

15 mayısta başlayan sanal vob devam ediyor

bist30 da 117.000 çok önemli

altının 113-114 civarını getirme olasılığı yüksek

şu an bist30 116.950

vadelide 117.900 den flat ( 18 mayıs 10:50 )

8. total sanal puan eskiden kalma 100 + 1450=1550

Sayfa 18/238 İlkİlk ... 816171819202868118 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •