Artan

8,25 10 12:19
11,14 9.97 12:19
6,23 9.88 12:18
175,00 9.86 09:55
17,52 9.77 12:19
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 12:20
174,90 -9.98 12:20
11.090,00 -9.98 12:20
41,94 -9.96 12:20
142,00 -9.96 12:20
Azalan Hisseler

İşlem

7.668.990.948,50 12:20
4.337.382.514,98 12:20
3.002.879.511,09 12:20
2.803.474.809,52 12:20
2.696.727.540,25 12:20
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6822 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Engelli listemde yer alan hayta bişeyler yazmış. Kapalı olduğundan okumadım. Okumam.
    Engellediğime göre bana öğretecek bişeyi yokmuş. Değersiz bir yazı demektir.

Dün çay bahçesinde orta yaşın üzerinde, çocukları olan bir kadın la muhabbetteyiz. Koyu akp li ve akp kanallarını seyrediyor.
    "Suriyede epey toprak almışız" dedi. Belliki yandaş kanallar o şekilde duyurmuşlar.
    "Orada askerler ölüyor" gibi hafif bişeyler dedim, aslında akp li ile gerçekleri konuşmaya çalışmak çok yorucu ve bıkkınlık veriyor.
    "Olsun" dedi, ülkemizde bişey yok, "hayat aynen devam ediyor."
    Böyle durumlarda soyut olayı direk karşımdakinin gerçeğine çevirir ve ayağını yere basmasını sağlarım. Birden uykudan uyanırlar.
    "Ölenlerden biri senin çocuğun olsaydı" dedim. Bu konuyu kapamış oldu, kadın düşünmeye daldı. Suriyede giden milyarların hepimizin cebinden çıktığı gerçeğine hiç girmedim. Biri gelip direk cebinden para almazsa anlayamaz. Ne anlatsan anlamaz.
    Sonra konuyu değiştirdim olaydan yırttım.

Askerliğin paralı ve profesyonele döndürülmesinin böyle bir kötü yanıda var. Kendi çocuğuda askerlik yapmış olan aileler savaş istemezler. Ama hiç kimsenin çocuğu askere gitmezse, film izler gibi ölenleri izlerler, empati kuramazlar. Avrupa ülkeleri halkları aynen bu durumdalar. 72 kişiyi öldüren Norveçli(Denmark mıydı yoksa.?) katile süper evrilmiş süper medeni Norveç halkı sadece 21 yıl hapis cezası verdi. Katil için "Bu kişide insan" dediler. Hapse attılar, kaldığı hücre denen yer, Türkiyedeki milyonlarca ailenin kaldığı evden daha konforlu. Ama abd nin ırak savaşına asker göndererek destek verdiler. Irak onlar için film sahnesi çünki. Ölen yüzbinler, sefalete sürüklenen milyonlarca aile onlar için TV filmi.
    Başka örnek;
    İzmir deki evimi kiraya vereceğim. Apartman yöneticisi bana baskı yapıyor. İllede şu yeni evli çifte vereceksin. Baskıyı öyle artırdıki tehdide vardırdı. Başkasına verirsen sorun çıkartırım demeye getirdi. "tamam" dedim "yanlız sende sözleşmeye imza atıp bunlara kefil olacaksın." şak, yönetici ortadan kayboldu, bidahada görmedim. İnsanların %80 i böyledir, empatileri sıfırdır. Kendilerine gelmeleri için olayı onun evine sokmanız gerekir.

Bu anlattıklarım çok önemli ya,

her neyse...

İyi haber, suriye ve rusya ateşkese uyuyorlar. Burada Asıl problemi tayyip'in beslediği gruplar çıkaracak diye bekliyor herkes. Onların çoğunluğu abd den emir alıyorlar.

Kötü haberse, virus Çinde duruldu ancak dünyanın geri kalanında yayılıyor. Avustralya, Güney Amerika, Rusya, Afrika.

İtalyada 6 kent karantinaya alınmış. Malezya turist gemilerini sokmuyor. Sayı aynı hızla artıyor. Almanya da, 800 bulaşana rağmen ölenin olmaması ise acaip ilginç bir durum. Tedavi yöntemini onlardan öğrenmeli. Sağlık bakanı olsam hemen oraya bir doktoru ne yapptıklarını anlamak için gönderirdim. tekrar baktımda, tedavi edilende yok sayılır. Bu durumda hastaları direk buzhaneye koyuyorlardır, çok açık.

En kötüsü en büyük ticari ilişkilerimiz olan Avrupanın büyük ülkelerindede sayı hızla artıyor.
    Son düzenleme : alicemal; 08-03-2020 saat: 10:36. Sebep: coat style
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Beni bağlayan sonuçsa,
    Henüz virus te ışık görünmediğine göre, bizim borsa belli bir aralıkta buralarda dolanacaktır.

Aralığı bilmiyorum. Balinaların takdiri artık.

Geniş bir aralık koyalım.

100bin ile 115 bin aralığı olsun.

Burada yukarı aşağı dalgalanarak, bu bölgede, gruplaşmış alıcı ve satıcıları sağmaya çalışacaklardır.

Buna uygun hareket etmeyi düşünüyorum.

Şansa bak arkadaş yaw... nelerle uğraşıyoruz. Ne berbat bir döneme denk geldim inanamıyorum. Yarın iri bir göktaşı düşerse şaşırmayacağım.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •