-
"Aksamlar burada inanilmayacak kadar uzun. Mavi abajurun altindaki lamba siyah cama yansiyordu, bense sol tarafimda parlayan yansimaya bakarak hayal kuruyordum. / Qui le serate erano straordinariamente lunghe, la lampada col paralume blu si rifletteva nella finestra nera, e io sognavo, guardando la macchia che brillava alla mia sinistra." Mihail Bulgakov, Genc Bir Doktorun Anilari
-
Netflix, Intouchables ve X-Men: Days of Future Past gibi yapimlarla taninan Omar Sy’in basrolunu ustlendigi dizisi Arsène Lupin’den ilk teaserini yayinladi.
-
Disney, Jaume Collet-Serra’nin yonettigi, Dwayne Johnson ve Emily Blunt’in basrollerini ustlendigi ve 24 Temmuz'da vizyona girecek Jungle Cruise'un yeni fragmanini yayinladi.
-
(Shakespeare'e gore) 11 Mart 1302'de Romeo ve Juliet evlendi. Romeo Montecchi ve Giulietta Capelletto adinda gercek bir cift, Italya'nin Cittadella kentinde evlendi.
-
Italyan Ronesans sairi Torquato Tasso’nun dogum yildonumu (11 Mart 1544)
Bu kiyilar yoksun
kadinimin dudaklari kadar
kirmizi ciceklerden.
Pinarlar, guller, zambaklar arasinda,
yaz ruzgarlarinin sesi,
tutmuyor onun tatli ezgisinin yerini.
O hos sarki beni tutusturur
onu yalniz opusmelerimiz susturur.

Non sono in queste rive
Fiori cosí vermigli
Come le labbra de la donna mia,
Né ’l suon de l’aure estive
Tra fonti e rose e gigli
Fa del suo canto piú dolce armonia.
Canto che m’ardi e piaci,
T’interrompano solo i nostri baci!
“Deviren, kirip doken, silip supuren yaman bir kasirgayi seher yeli gibi yumusaklastirmak mumkun mudur? Korkunc dalgalarini kabarta kabarta yuruyen bir denizi birden sakinlestirmek kabil midir? Yildirimi gule cevirmek imkani var midir? Ben kasirganin seher yeline, cosmus denizin sevimli bir gole, yildirimin gule donustugunu gordum! Turk’ten bahsediyorum. Dusmanina saldirirken amansiz bir kasirgaya, korkunc bir denize ve insafsiz bir yildirima benzeyen Turk, dost yaninda ve silahsiz kalmis dusman karsisinda bir seher yelidir, berrak bir goldur. Gonul acan bu yeli kasirgaya, goz kamastiran bu golu coskun bir denize, kokusunda asalet ucan bu gulu yildirima cevirmek tabiati da inciten bir gaflet olur!”

“Is it possible to transform a ranging, devastating, destroying hurricane into a morning breeze? And yet, I have seen a hurricane change into a morning breeze, a mad sea into a charming lake, and lightning into a rose!. I am speaking of the Turk. The Turk, who is like a ruthless hurricane, a terrific sea, and merciless lightning when attacking his enemy, is a morning breeze and a clear lake with his friends or when facing a disarmed enemy. To change this charming breeze into a hurricane, this resplendent blue lake into a horrid sea, this rose with its fragrance of nobility to lightning would be indeed a blunder that would offend Nature itself.”
-
Flaman Barok ressam Jacob Foppens van Es’in olum yildonumu (11 Mart 1666)
Still life with squirrel, 18th century

Fruit, nuts and a vase of carnations on a table top, 18th century
-
Flaman ressam Jan-Erasmus Quellinus’un olum yildonumu (11 Mart 1715)
Thetis Dips Achilles in a Vase with Water from the Styx, 1668

The Crowning of Charles V in Bologna, 1681
-
Irlanda dogumlu Ingiliz filozof John Toland’in olum yildonumu (11 Mart 1722)

“Tarihten alinacak basit dersler yoktur, tarih degil insan dogasi kendini tekrar eder.”

“Evren bir birliktir. Her maddesel sey, her seyin icinde yer almaktadir. Butun seyler butunden olusmaktadir ve butun; her seyin icindedir.”
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri