Öte yandan Goldman Sachs bugün yayınladığı raporda Brent petrolü için 20 dolarlık hedef verdi. Şu anda 29 dolarda Brent.
Öte yandan Goldman Sachs bugün yayınladığı raporda Brent petrolü için 20 dolarlık hedef verdi. Şu anda 29 dolarda Brent.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Sence bir noktadan sonra tamam bu sacmalik hadi oturup anlasalim demezler mi
Yoksa birbirlerini bitirecekler. Kimseye faydasi yok.
Eger biliyorsan petrol fonu onerebilir misin yurtdisinda.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu anda Suudiler günde 13 milyon varile yakın petrol üretiyorlar yani 15 milyonluk ful kapasiteye çok yakınlar. Eğer olur da 15 milyon varile çıkıp ful kapasiteye ulaşırlarsa petrol fiyatları sıfıra doğru iner çünkü şu anda küresel petrol arzı toplam talebin 15 milyon varil üzerinde seyrediyor. Suudilerin sayesinde petrol fiyatı sıfıra yaklaşırsa TR coşar artık.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Ayrıca devletlerin şirketlere ve vatandaşlara destek olacaklarını belirtmeleri iyi ama dünya eve kapandı bir-iki ay. Carklar dönmüyor. Devletlerin vergi vs.gelir kaybı olduğu gibi bir de onca şirkete insanlara nasıl destek olacaklar merak ediyorum.O kadar keseleri sağlam mı ülkelerin?
Hocam dunyada resesyon varken petrol dusse ne kadar fayda saglayacak. Talep ciddi sekilde azalacak. Zaten resesyondan cikilsa petrol talebi artacagi icin fiyati yine yukselecek.
Petrolun dusmesi bizim icin iyi ama belli bir seviyenin alti kimseye fayda saglamaz
Üstad bugün net 6milyon 4055 lot alım yapmış şirket
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Bende bunu tartisiyorum her gun. Bu is cok uzarsa insanlar issiz kalacak sirketler batacak. Bu insanlar ne yapacak. Ulkelerin buna nasil gucu yetecek.
Şuradaki database'e bir göz gezdirmeni tavsiye ederim (Exchange traded funds=borsada işlem gören ham petrol yatırım fonları). Bu listede kaldıraçlı long takılan fonlar olduğu gibi kaldıraçlı short takılanlar da var: https://etfdb.com/etfs/commodity/crude-oil/
Crude Oil ETF List
Definition: Crude Oil ETFs track the price changes of crude oil, allowing investors to gain exposure to this market without the need for a futures account. This is a list of all Crude Oil ETFs traded in the USA which are currently tagged by ETF Database.
Assets as of 2020-03-16 20:21 UT
Symbol ETF Name Natural Resource Total Assets ($MM)
USO United States Oil Fund Energy $1,261.06
UW TVelocityShares 3x Long Crude Oil ETNEnergy $479.13
UCO ProShares Ultra Bloomberg Crude Oil Energy$363.56
DBO Invesco DB Oil Fund Energy $232.14
DWT VelocityShares 3x Inverse Crude Oil ETN Energy $152.85
OILU ProShares UltraPro 3x Crude Oil ETF Energy $130.83
OIL iPath Series B S&P GSCI Crude Oil Total Return Index ETN Energy $72.98
SCO ProShares UltraShort Bloomberg Crude Oil Energy $65.91
USL United States 12 Month Oil Fund Energy $38.04
OILD ProShares UltraPro 3x Short Crude Oil ETF Energy $32.89
DTO DB Crude Oil Double Short ETN Energy $18.92
WTIU ProShares Daily 3x Long Crude ETN Energy $15.46
OILK ProShares K-1 Free Crude Oil Strategy ETF Energy $13.04
UWTI VelocityShares 3x Long Crude ETN Energy $9.56
WTID ProShares Daily 3x Inverse Crude ETN Energy $9.46
DWTI VelocityShares 3x Inverse Crude ETN Energy $6.27
OILX ETRACS S&P GSCI Crude Oil Total Return Index ETN Energy $2.47
OLEM iPath Pure Beta Crude Oil ETN Energy $1.62
Yer İmleri