Sayfa 121/812 İlkİlk ... 2171111119120121122123131171221621 ... SonSon
Arama sonucu : 6490 madde; 961 - 968 arası.

Konu: BUCIM - Bursa Çimento

1. 1 ay sonra temettü dağıtacak daha fazla düşer mi hadi düştü millete düşükten verdi hisseyi ee temettü günü de bir o kadar düşecek. ben hiç düşeceğini sanmıyorum ama şahsi görüşüm bu bir bakarsınız bim de fırsat gününde bucim hissesi satılıyor. olur mu olur
    şaka bi yana hemen hemen %3 e yakın bir temettüsü var. daahada düşüş tarmanın kendi ipini çekmesi demek bence. yinede kendi bilir belki sıkılmıştır. herkes kazansın istiyordur.
    "O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997

2. BUCIM - Bursa Çimento

Alıntı Originally Posted by 1prometheus Yazıyı Oku
    Daha önce bazı arkadaşlar kapasitenin iki katına çıkarılma yatırımı tamamlandı sadece üretim için izinler gerekiyor diye belirtmişlerdi, şimdi bazı arkadaşlar bu planlanan yatırım için hiç bir girişimde bulunulmadı diyor. İkilemeli durumlar oluştu.

Çimento fabrikası çok mu şehir içinde kaldı? Belki değişen koşullardan dolayı yatırım planlarında değişikliğe gitmişlerdir.

Karar verdikleri yatırımı yapamamalarının nedeni ileride çıkacak sorunlara karşı fabrikayı başka yere taşımayı düşünüyor olabilirler mi?

Ayrıca fabrika arazisinin sanayi dışına çıkarılması ve imara açılma niteliğine kavuşmuş ise bu potansiyelden de faydalanmayı değerlendiriyor olabilirler mi?

Bursa da yaşayan arkadaşlar fabrika konunu ve arsasının ileride olası imar durumları konusunda daha iyi öngörüde bulunabilirler sanırım.
    İkilemin sebebi yetersiz bilgi. Bitti diye basın yayında haberler var, gerçekte yeller esiyor arazide.

Çok yorum yapmadan fabrikanın yeri yerleşimin dibi diyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by EFT Yazıyı Oku
    2 ayrı ÇED olabilir mi , biri halihazırdaki fabrikanın modernizasyonu diğeri yeni yapılacak olan fabrika yeri için
    Bilmiyorum kimse de tam bilmiyor)
    Bildiğim kadarı ile ced var olan fabrikaya ilave ced. Çünki adres olarak ve arazi olarak aynı yerlerden bahsediliyor.

Bakın tüm forum ve ortaklar, söylüyorum bazı şeyleri ama İnanın içtenlikle ne biliyorsam bilgi paylaşmak için. Bir niyet varsa iyi niyet emin olun.

Sözlerim %100 doğru olmayabilir. Ne biliyorsam o
    Yani yatırım tavsiyesi değildir !!!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. http://www.bloomberght.com/yorum/irf...ma-acilacak-mi
    Bu haber Bucimi yakindan ilgilendiriyor

5.  Alıntı Originally Posted by 1prometheus Yazıyı Oku
    Daha önce bazı arkadaşlar kapasitenin iki katına çıkarılma yatırımı tamamlandı sadece üretim için izinler gerekiyor diye belirtmişlerdi, şimdi bazı arkadaşlar bu planlanan yatırım için hiç bir girişimde bulunulmadı diyor. İkilemeli durumlar oluştu.

Çimento fabrikası çok mu şehir içinde kaldı? Belki değişen koşullardan dolayı yatırım planlarında değişikliğe gitmişlerdir.

Karar verdikleri yatırımı yapamamalarının nedeni ileride çıkacak sorunlara karşı fabrikayı başka yere taşımayı düşünüyor olabilirler mi?

Ayrıca fabrika arazisinin sanayi dışına çıkarılması ve imara açılma niteliğine kavuşmuş ise bu potansiyelden de faydalanmayı değerlendiriyor olabilirler mi?

Bursa da yaşayan arkadaşlar fabrika konunu ve arsasının ileride olası imar durumları konusunda daha iyi öngörüde bulunabilirler sanırım.
    Fabrika sanayi icinde degil zamninda kimse yoktu etrafinda simdi etrafi bloklarla doldu ayrica bos arazilerin cogunu bucim aldi diye biliyorum suanda bulundugu araziyi bosaltirsa yerine konut yapilabilir cunki konutlarla yan yana

General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Bursa çimentonun ve başta Bursa beton olmak üzere iştiraklerinin taşınır taşınmaz varlıklarını biryerlerde görme imkanımız varmı acaba?

7. BİR BAŞKA BAKIŞ AÇISI...
    Bizler hep BUCİM'in şu anki varlık değerinden söz ediyoruz.Bu varlıkların sahibi de elbet bu değerin farkında.
    Peki ama, kabaca 1 milyar dolar olarak öngördüğümüz bu varlığın sonuç itibarıyla sahiplerine bir yıldaki getirisi ne?
    Komik bir rakam değil mi?
    Düşünün bir;AVMlerin pire gibi bittiği,inşaatların çıldırdığı,otoyol projesi gibi bir şansın kullanıldığı yıllarda bile BUCİM'in yaptığı kar tatmin edici mi?tüm bu varlık değeri için verimli mi? elbette değil.
    Demek ki;üstelik tüm yukarıda saydığım ve bir daha belki de bu canlılığın asla yakalanamayacağı önümüzdeki yıllar BUCİM için hiç de karlı yıllar olmayacak.
    Peki,ben bu cahil aklımla bunu düşünüyorsam bunca varlığa sahip olmuş sayın Tarman düşünmüyor mu?
    Siz binmediğiniz eşeğin önüne ot koyar mısınız?
    Peki, diyelim ki,BUCİM yabancıya satıldı.Yabancının ana amacı ne olacak? tabii ki ihracat.
    Yakın zamanda Ülkerin baharat fabrikası çok iyi bir fiyata satıldı.Üzüldüm tabii.En iyi kırmızı biberi o fabrika üretip satıyordu.Hatırlarsınız belki DUCROSS'mu neydi.Fabrika satıldı ama biber şimdi yok.Hepsi ihraç ediliyor.
    Çimento sektörü gibi çevreyi kirleten 2nci sanayi türü olan çimento sektörünü Avrupa'da kurdurmazlar artık.Dağları deldirmezler.Doğayı bozdurmazlar adama.O bize mahsus.
    Bu durumda BUCİM'in satılma olasılığı sizce nedir?Bir fabrika böyle karsız verimsiz nereye kadar gider?
    Gelin şimdi bizler bu komplo teorisi üzerinde konuşalım.Senedin hergün düşüşünün bir kaç sebebini burada arayalım derim.Geçen yıl Şubat Ayında Cemtaş'ın 1,35 lere kadar ısrarla düşüşünün ve sonra bu yıl 3.82'ye kadar çıkışını irdeleyelim.Ve umutsuzluğa kapılmayalım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,412
    Yazılanları cizilenleri hem yönetim hemde büyük ortaklar bilmekte sabır. Ölçümü yapılmakta büyüklerin zamanı çok (3--5 sene) Ya k.yatirimcinin borsanin ilk duzeltmesinde(3---5 bin) önce satacak olan malesef yazıp çizenler bucim farklı. Bir hisse uzun yıllar taş kesildiğini eskiler bilirler herkese sabırlar.....
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

Sayfa 121/812 İlkİlk ... 2171111119120121122123131171221621 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •