Sayfa 363/1001 İlkİlk ... 263313353361362363364365373413463863 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 2,897 - 2,904 arası.

Konu: Viop - XIV

BES sisteminde milyonlarca insan var.. bu insanların borsacı gibi durmadan fon değişikliğine gitmesi beklenemez..
    hayatın olağan akışına ters.. kaldı ki eğer değiştirmesini bekliyorsan borsacı gibi, o zaman neden alış/satışlarda t+2/t+3 gibi kurallarla zarara uğratıyorsun..

zaten insanların çoğu despotik biçimde zorunlu biçimde sisteme sokuluyor.. sistemin tasarlanmasında zaten önemli "öngörülerden" birisi bir çok insanın fonları değiştirmek zahmetine katlanmayacağı.. hatta bir çoğunun haberi bile yok..dibs leri ve bir çok toksik varlığı bu sayede emeklilik fonlarına satmış oluyorlar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2.  Alıntı Originally Posted by Serkan23 Yazıyı Oku
    Abd avrupayıda geçecek gibi, şuanda yağma vs karşı önlem gibi duruyor
    önceki başlıkta yazmıştım"abd de 890 yeni vaka 7 ölüm.
    Sağlık sistemi paralı olan bir ülke. Aşısını yeni parasız yaptı. Bence sosyal devlet olmadığı için bu salgında en büyük sorunu abd yaşayacak.
    Sanki obamacare i kabul etmemelerinin cezası kesiliyor...",
    kapitalizmin kaderini abd belirleyecek gibi...
    Çocuklar, Deliler ve Cahiller. Tüm siyasi ve ekonomik fikirlerinizi TARTIŞMASIZ başımı sallayıp onaylıyorum.
    Selametle.....

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
     Alıntı Originally Posted by Serkan23 Yazıyı Oku
    Nasıl yani fon tipini siz seçmiyomusunuz?
    Allianz emeklilik dövize dayalı fon aldım.sistem ona yönlendirir zaten.aciklamasinda da dövizden kazanç elde etmek isteyen müşterilerin tercih ettiği fon diyor.

Ama eurobond iceriyormus gerizekalı fon.doviz giderken zarar yazdırmış.ben de iyi hareket yaptım diyorum.

Risk bilgilendirme yok,doğru dürüst uyarı yok.sadece dövizdeki hareketlilikten faydalanmak isteyen yatırımcıların tercihi diyor.ulan o zaman nasıl zarar ettiniz diyorum, risk algısının artması fiyatı düşürdü diyor o zaman s...siz açıklamasına yazsana döviz ikiye katladı bile zarar yazdirabilir bizim salak fon diye
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
    Bu arada fon degisikligi 6 günde gerçekleşiyor.demek ki seni en çok zarar ettirecek yerden satıyor se...sizler...
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

gerçek icraat nedir?

10 milyonluk bir şehri rant ve çıkar uğruna 20 milyon yapıp bu artan nufusa yetmiyor diye yeni bir köprü yapmak mı?

yoksa planlama ve imar yasakları ile nufusu 10 milyon civarında tutup geniş yeşil alanlar (herkesin oturduğu yerden 10-15 dakika yurumesi ile ulaşabileceği şekilde) ve nefes alınabilir, üst üste yaşamadığın sürdülebilir bir şehir yapısı ve altyapısı mı?

evet.. akıllı bir kafa için elbette ikinci seçenek.. ilk seçenek, yani her yere beton, hoş gözükür bazı "icraat" budalaları için ama şehir hayatı salgın ve deprem gibi olasılıklarda felç olduktan sonra ekonomiye zararı milyarlarca dolar olur.. yaptığın tüm köprüler filan ekonomik değer olarak çöpe gider.. ülkenin kaldıracı da negatif etkilenir gelecekte refah ve zenginlik yaratma açısından..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6. Hakkaten gına geldi.

Yukarıda italyan doktor paylaşmış..
    Ölümler 70 üzeri kronik vakası olup büyük ihtimal ağır medikal altındaki halkağzı ile tiritlemiş ihtiyarlar..
    Ama öyle bi lanse ediliyor ki virüs dokunduğunu yakıyor kırıp geçiriyor yakalanan ölüyor bitti bu taş devrine döneceğiz..
    Yok 140.000 vaka yok çinde 5 milyon insan öldü haberiniz yok..
    Benim çevremde bi tane corona yok corona yı bırakın 3 kişi nin boğazı kaşınıyor o kadar..
    Onların çevrelerine de sormalarını istedim onların çevrelerinde durum aynı..
    Bu nedir ya..
    Daha evvelden de grip salgını gördüm ben bakkalından eve gelen tüpçüsüne kadar aksırıyor tıksırıyor idi..
    Bende kaptım idi hali ile..
    Bırakın corona yı normal grip bile yukarıdaki doktorun belirtiği kişiler için öldürücüdür..
    Rahmetli babam 70 inden sonra korkardı gripten..

Yahu dün 2 yaşlı çift gördüm parkda..Güneş altındaki bankın aşınmış tahtasına kolonya döküyordu kadın..
    Yanında kocası cık cık çekiyor..
    Açık hava da oturan 2 yaşlı gördük mü nerede ise dövecek duruma geldik..
    Bu iş gittikçe yaşlı terörüne dönüşmeye başladı..

Virüs ü bilmem ama yaydığımız panik bize daha fazla zarar verecek..

7. Bu is bitince butun dunyanin toplanip Çini bir guzel ....... lazim. Bu kacinci yahu. Kodugumun yamyamlari.

hem ekonomik kriz..hem virüs.. hem de ilkel bir zihniyet.. halk üzerinde triple kıskaç..

bu karanlık günler sona erdikten sonra umarım hayat kalitesi yapılan tüm icraat ve politika kararlarında baş sırada yer alır..

ilk olarak şehirleri adam etmeliyiz.. bu köy görünümündeki şehirlerle geleceğe gidemeyiz.. her açıdan risk mevcut yapı..çok kalabalık..ülke genelinde dengesiz bir nufus dağılımı var.. ayrıca şehirler estetik değil.. sokaklarında yürünemiyor.. trafik terörü var.. yeşil alan yok..

vergilerimizin önemli bir kısmı bu konuların çözümü için ayrılmalı.. 5-10 sene içinde aradan çıkarmamız lazım.. yeni şehirler kurarak.. eskilerini yıkarak.. ve bunları yaparken de merkezi yerlerde büyük yeşil alanlar.. geniş kaldırımlar tasarlanmalı.. yeşil alanlar her eve dokunacak şekilde olmalı.. yürüme mesafesinde.. kamulaştırma yapılmalı yeşil alan yapılacak yerlere.. hızlı.. net biçimde.. bir yasa çıkararak.. şehirler birinci öncelik..

Sayfa 363/1001 İlkİlk ... 263313353361362363364365373413463863 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •