var ama
1- hızlı yayılmış kitlesel hastalıkla mücadele kolay değil. ama az vaka ile daha kolay mücadele edilebilir.
2-hastalık yapan virus evrim geçiriyor önünde sonunda daha az öldürücü olmaya evrilecek, bu kendini yaşar kılması için bütün canlıların evrimsel yoludur.
sonuç zamanında tedbir hayat kuratırır.
hastalıgin yüzde 40 lik bölümünün hastaneden yayıldığını okudum ve izledim sabah , işiniz olmadığı ve aciliyet olmadığı sürece hastane olayına bulaşmayın..
surec çok boyutlu , wuhanda binlerce şirket el değiştirmiş ; olayın boyutları çok farklı..
İtalya'da her gün bine yakın kişi ölüyor , bu işin ekonomik boyutu hala ön planda ; bence..
bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Sokağa çıkma yasagi sağlık için gerekli ama ekonomik olarak bedeli çok ağır olur dünyada hiç bir devletin bu bedeli ödeyecek gücü yok. Sağlık herşeyden önemli ve en azindan 15 günlük ilan edilip sonuçlarına bakmak gerek. Fiziki altın talebi artıyor saniyirumki bankalatda mevduatlarda azaliyor bu konuda tetikleme olursa herkes sağlık sektörünun çöküşünü konuşurken dünyada finans sektörü çöker. Borsanin kapanmamasi gerek kim neyi ne kadar istiyorsa satsın parasını çeksin borsada satamayan bankada neyi varsa çekmeye gider. Bu kaç günlük kriz değil bu. Yanlış hatirlamiyirsam en 99 depreminde kapanmisti. Ikiz kuleler saldirisindada kapanmismiydi tam hatirlamiyorum. Okulları kapatmaya benzemez borsayı kapatmak.
Beyler artik birseyin farkina varmak lazim. Gripten kac kisi oluyeahh yilda mantigini bir birakalim artik. Borsaci adam akilli olur, zeki olur, beyni cevik olur.
300 bin enfekte 13 bin olu. Gorunen rakam simdilik. Son hiz artiyor resmi rakam bile. Gorunmeyen. İranin, Cinin sakladiklari, İrak, Suriye vb gibi savas olan ya da saglik sistemi zayif olup tani koyamayacak durumdaki onlarca ulkede olenler, enfekte olanlar.
Ve en onemlisi tum bunlar olurken dunyanin yarisi zorunlu/gonullu karantina altinda. Onlem onlem uzerine. Grip gibi normal karsilanip hic bir onlem alinmamis olsaydi, gripten 2-3 kat daha bulasici, ortalama 30-35 kat daha oldurucu, taninmayan/ bilinmeyen, asisi olmayan bir hastalikta sonuc ne olurdu acaba?
Sadece Cin de varken ve olu sayisi tek haneyken de dikkat edin bu duruma diyordum.
Onlem alinirsa is cozulur. Gidin signaklara inin demiyor kimse. Ams onlem alinacak. İs cozulmeden hayat normale donemez. Ne zaman cozulur bilmiyorum. Belki bir ay belki bir yil.
Ama su grip ile karsilastirmaya Allah rizasi icin bir son verin.
Çin'de top oynayan Belçikalı futbolcu fellaini de yakalanmış. Hesapta çin kontrol altına almıştı. Yalan söylüyor ipneler dünyayı en başından beri kandırıyorlar virys daha bugün felkainiye bulastiysa halka neler oluyordur siz düşünün.
Yer İmleri