Peki Devir hocam şu bistimizden sıfir atılması olayı olacak mı Nisan demislerdi peki 135000 ler yalanmi oldu borsamiz üç defa 50000 dolar gördü yine görebilme ihtimali nedir bir de hocam ons ta çok yüksek bir dalga olacak gibi bence ons yeni zirveleri yaparken bizim borsamiz yeni rekorlar nasıl kıracak kafamda deli sorular ytd...
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimdir kimseye al tut sat yat gibi tavsiyeler değildir...
Son zirve 6 ay sonra olsaydı sıfır atılacaktı ama yetişmedi. Bu devasa global dalgadan EM'lerin az bir kısmı kurtulabilecek. Hiçbir borsa sonsuz değildir. Er ya da geç başladığı noktaya döner. Umarım fişi çekilenlerden olmayız.
Bu kabusun henüz başlarında olduğumuza göre dolar bazında şu an oldukça iyi bir seviyede olduğumuzu düşünüyorum. Kısa vadeyi konuşuyorsak 83000-84000 bölgesinin şimdilik kırılmasını beklemiyorum. Körüğe daha fazla basmak istiyorsanız önce biraz geri çekmeniz gerekir.
--
sayın hocam;hoşgeldiniz.yokluğunuzda zaman zaman bende grafiklerinize az anlasamda bakmışımdır.Teşekkür ederim.Son çeyrekte yani ekim ayından itibaren olumsuzsunuz.O halde ekim ayına kadar bizlere bir yol gösterebilir misiniz?Yükseliş varsa nereye kadar,düşüş tekrar nereden başlayabilir gibi tahminlerinizi paylaşabilirseniz mutlu oluruz.Tahmindir,analizdir tutar-tutmaz ayrı bir konu.Çok teşekkür ediyorum,sağolunuz.YTD
Boşluklu açılışlarla ilerleyebilmesini desteklemek için bu gün bir başka topikte "BIST'in yukarı yukarı yönlü marjının 20%'ye, aşağı yönlü marjının ise 10% da bırakılması" fikrini ortaya atmıştım.
Hem işlem hacmini arttırır, BIST de komisyon payından gelirini arttırır, hem de dünyadaki parasal genişlemelerden Türkiye fazlaca pay alır. Bu pay sıcak para olur ama yine de hiç yoktan iyidir.
İki sıfır atmak için illaki yüzbinli rakamlar şart değil. Önemli olan altyapısını hazırlamak.
Eğer hazırsa iki sıfır atılabilir diye düşünüyorum.
Ama illaki de yüzbinlerden iki sıfır atılsın derseniz, yüzbinleri görmek çok kısa zamanda gerçekleşebilecek bir durumdur. Yeter ki, şartlar olgunlaşsın.![]()
Yer İmleri