Originally Posted by
Hermesj
Abi sen tecrübelisin... her şeyin normal olduğunu düşün... 20 lira tavan rakam güniçin üstü yok.. 20 ye otomatik açığa sat yazmaz mısın? Geldiğinde yüzde 100 para kazanmaz mısın? Ne kadar basarsan baz..
Haydi pgsus vadelisinde tavana short yazdım bakalım gelecek mi.. gelirse yüzde yüz para kazanırım.
Normal günde de vadeliyi tavana ve tabana değdirmezler abi... bunu biliyor olmanız lazım.
Dediğini anlayamadım..örnekle anlattım bir önceki gönderide.
Risksiz garanti kazanç İçin elindeki hisseyi satıp, vadelide düşükten al yapman lazım..,bir de vade sonuna kadar beklemen...şu an pek çok kişi tavan bugün çözülür, olmadı yarın...sonra da 25 lere iner...bu beklenti olduğu İçin kimse vade sonuna kadar beklemeyi göze alıp, dediğim garanti kazancı alamıyor.
Ayrıca yarın Pegasus sert satış yerse, nisan vadelide fiyat aralıkları açılacak, belki çok aşağıdan satmak zorunda kalacaksın..bunu göze alamıyor çoğunluk.
Başka bir şey diyeyim...Pegasus nisan vadeli Mart vadelinin altında..neden? Üstelik arada %1 kadar vade farkı olmalı...neden, çünkü ileri vadede likidite az, bir şey olurda satmak zorunda kalırsam %2-3 aşağıdan satmak zorunda olurum korkusu var...ama ne olursa oldun nisan vade sonuna kadar pozisyonu korurum dersen..%100 garantili, arbitraj imkanı var.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri